自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

sochui 發表於 23-5-21 11:44
可能口罩放在手袋,坐車(密閉)空氣先戴

係,不過確實太熱,琴日下午都32度

珍珠宮

20162016 發表於 23-5-21 11:41
都係㗎,話雖收入可觀,但佢哋都驚惹到㗎嘛

我上次新冠去睇政府普通科醫生,佢哋話佢哋兩條線都照返工,而家當晒感冒,不過我自己一知道自己新冠,已經叫個裝風扇師傅唔好上嚟,亦都推晒啲專科門診,唔去啦,費事惹倒人…..

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

cbeyond 發表於 23-5-21 11:36
戴唔戴口罩, 個人選擇,無問題
最憎BK班反口罩人士, 不斷開post串人戴口罩, 無品。
...
好老實咁講,如果香港啲人有公德心,病嘅會自動戴口罩,我相信我都唔會堅持戴口罩囉,最憎佢哋話中咗好似感冒,戴完口罩又中,都唔知戴嚟做乜,依班人真係超乞人憎
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

畀面勳章

sochui 發表於 23-5-21 10:47
大部分輕症,收入院?難怪爆滿

留得院總有原因, 點解要質疑?新冠症狀可能是輕微, 但可能伴隨本身是有嚴重病患, 留院是應該的

侯爵府

孩子都病了(有戴口罩), 我(冇戴)依然ok, 雖然先兩日睇戲隔籬位位先生都有咳。

珍珠宮

小肥兔 發表於 23-5-21 11:51
留得院總有原因, 點解要質疑?新冠症狀可能是輕微, 但可能伴隨本身是有嚴重病患, 留院是應該的
...

不敢質疑,如因其他病患原因入院,是否應當新冠原因入院?

水晶宮

天貓 發表於 23-5-21 11:47
我上次新冠去睇政府普通科醫生,佢哋話佢哋兩條線都照返工,而家當晒感冒,不過我自己一知道自己新冠,已 ...

俾十個like你!

水晶宮

esmehouse 發表於 23-5-21 11:51
好老實咁講,如果香港啲人有公德心,病嘅會自動戴口罩,我相信我都唔會堅持戴口罩囉,最憎佢哋話中咗好似感 ...

x100!

珊瑚宮

李露眉 發表於 23-5-21 11:45

你咪唔好戴囉, 現在有人迫你戴口罩嗎

珍珠宮

畀面勳章

sochui 發表於 23-5-21 11:53
不敢質疑,如因其他病患原因入院,是否應當新冠原因入院?

咁人地真係因為中咗新冠而入院, 又有咩問題? 舊年我屋企人因為中咗都無得入院, 佢本身有嚴重病患架, 情況悽涼, 舊年高峰時, 有嚴重病患都入唔到院而送去暫托中心病死架, 現在情況好d而有資源時, 點解唔入院? 范鴻齡都話運作暢順

珍珠宮

畀面勳章

李露眉 發表於 23-5-21 11:45

咁你可以唔戴, 甚或唔著衫

珍珠宮

小肥兔 發表於 23-5-21 12:03
咁人地真係因為中咗新冠而入院, 又有咩問題? 舊年我屋企人因為中咗都無得入院, 佢本身有嚴重病患架, 情 ...

重症當然入院,只是覺得輕症入院,後來的重症無位就慘

珍珠宮

畀面勳章

sochui 發表於 23-5-21 12:05
重症當然入院,只是覺得輕症入院,後來的重症無位就慘

你想到的, 難到范鴻齡想不到 人家都話運作暢順

珍珠宮

小肥兔 發表於 23-5-21 12:07
你想到的, 難到范鴻齡想不到 人家都話運作暢順

不想和你爭辯,希望真是能應付得到

公爵府

牛年勳章

Chunyan 發表於 23-5-21 09:12
超多人中,大家出街帶返口罩

一陣又會有好多人衝出黎話咩復常喇、中左都好快好返架喇、好輕微…….
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

伯爵府

唔係想強迫人戴口罩,但唔該有病就自己戴返啦。日日搭車都咳起四起,多數冇戴口罩。

水晶宮

2018復活節勳章

Carol999 發表於 23-5-21 12:08
一陣又會有好多人衝出黎話咩復常喇、中左都好快好返架喇、好輕微…….
...

點解佢哋唔會體諒下人地可能家中有老有幼有長期病患,佢哋自己心口有勇字好似好優越咁

珍珠宮

.

別墅

封關未? 咁多人中仲唔禁堂食?

別墅

cbeyond 發表於 23-5-21 11:19
公佈唔代表要返回頭路, 現在有封關, 強檢嗎?
唔通多人中, 唔出聲, 唔理, 就叫好?
...

而家就要封啦,停外遊,唔好比外國人黎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊