自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

圈中著名形象指導張學潤(Nel Nel)前日(18日)於內地深圳家中離世,終年59歲,其生前好友羅霖今(20日)於銅鑼灣出席活動,她指出活動前一小時收到Nel Nel家人電話,希望澄清有關財困的傳聞,她謂:「佢哋想澄清番,覺得好委屈,Nel Nel唔係財困,我同佢係同公司,知道佢同公司嘅戶口度有六位數字,計番佣之後,佢家人會全數捐去做慈善。同埋佢屋企人睇咗一啲有關視頻,話Nel Nel財困燒炭,佢哋希望唔好再咁傳落去,希望相關視頻可以下架。」

原文網址:羅霖澄清張學潤非財困 家人將遺產捐出作慈善 | on.cc東網 | 繽FUN星網 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0520_00862_001.html

水晶宮

回覆樓主:

咁係咩原因?

伯爵府

she007 發表於 23-5-20 18:50
咁係咩原因?

咩原因唔會講喇
家屬話唔係就唔係喇
無謂深究
人都走左留左d尊嚴私隱比人

珍珠宮

有人之前講多咗,講到底佢都係估估下。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無人俾佢家人更有發言權啦,最怕d咩朋友出嚟講

珊瑚宮

she007 發表於 23-5-20 18:50
咁係咩原因?

人地家事,唔需要乜都講俾街外人知

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

自殺除咗財困,可能係感情更加可能係情緒問題。

令我諗起多年前舊事。
有份工係小公司做,人少,老闆會叫理我哋一齊飲茶午飯,
有時啲生意合作夥伴,或者佢個朋友會過嚟一齊食飯,
所以佢啲朋友都識唔少,有次見佢同另一友人談起一位
我也見過的人在大陸跳樓身亡!
談話中得知佢喺去遊玩,某晚係酒店打開個窗跳落嚟。
我老細一直話唔明白佢點解會咁做,究竟係有嘢諗唔通?
係咪飲醉酒定係食左藥?
可惜佢家人亦冇打算深究,
呢件事成為佢哋班朋友心目中嘅懸案⋯⋯

男爵府

回覆樓主:

阿肥媽可唔可以收下把口? 其實佢都唔係好清楚咩事,又踢爆人地係自殺,又話財困,又話每年都搵佢幫手,留返d尊嚴比逝者啦
——————
肥媽激動拍片爆Nel Nel遇情傷兼財困‎疑觸怒家屬要求影片下架
https://www.hk01.com/article/900133?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

男爵府

我覺得肥媽唔會亂咁吹水嘅,不過佢咁講咗出嚟,影響果間公司的聲譽,家人又唔想公眾知原因,咩否認囉。自殺都離不開情,錢,健康。

公爵府

唔係細路 發表於 23-5-20 19:23
阿肥媽可唔可以收下把口? 其實佢都唔係好清楚咩事,又踢爆人地係自殺,又話財困,又話每年都搵佢幫手,留 ...

點解人地自殺要特登拍片去講 完全係無需要囉

rainbow000    發表於 23-5-21 12:13

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

observer 發表於 23-5-20 19:18

令我諗起多年前舊事。

情緒病真係好難講,尤其係同大班人玩完靜落黎時忽然會好低落,就可能做傻事

observer    發表於 23-5-20 19:32
放下自在

男爵府

honeyfamily@@ 發表於 23-5-20 19:25
我覺得肥媽唔會亂咁吹水嘅,不過佢咁講咗出嚟,影響果間公司的聲譽,家人又唔想公眾知原因,咩否認囉。自殺 ...

抑鬱症都係其中一個原因…不過無論係咩原因都好,真正既朋友唔應該自行代表家屬/逝者率先發言

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

好似話佢有抑鬱病!

水晶宮

observer 發表於 23-5-20 19:18

令我諗起多年前舊事。

佢係抑鬱症呀

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

20162016 發表於 23-5-20 19:31
佢係抑鬱症呀

都話係懸案咯~
再回憶一下,好似話房裏面有紅酒開咗喺度,但係佢飲咗幾多?係咪酒醉呢?
佢有冇食過藥呢?
始終我都只係旁聽呢件事,其他細節我老闆冇必要同我講。
只係見佢哋有時提起呢位朋友,都仲係慨嘆,佢當時係咪清醒,
佢點解會打開窗,係有心跳落嚟定係意識不清失足⋯⋯

水晶宮

observer 發表於 23-5-20 19:42
都話係懸案咯~
再回憶一下,好似話房裏面有紅酒開咗喺度,但係佢飲咗幾多?係咪酒醉呢?
佢有冇食過藥呢 ...

sorry,我係想講Nel Nel 係抑鬱症呀

伯爵府

honeyfamily@@ 發表於 23-5-20 19:25
我覺得肥媽唔會亂咁吹水嘅,不過佢咁講咗出嚟,影響果間公司的聲譽,家人又唔想公眾知原因,咩否認囉。自殺 ...

咩原因都唔輪到佢衝出黎講

珍珠宮

肥媽都講都明自己有一年多無同死者聯絡
再者,曾經財困就永世財困
再再者,人地私事洗佢岀聲?

侯爵府

嗰位好朋友,沖出嚟話人哋 財困⋯⋯
真係朋友咩?真心?

子爵府

我有睇過肥媽條抖音片,化濃妝七情上面不停話Nel Nel同佢識左三十幾年有咩事都找她幫手,佢平日都會幫他拆掂,怪他今次有事唔找她。 今次肥媽真心假,完全做多咗,唔明點解她要做代言人,同埋真係好朋友唔會呢啲時候刷存在感,她有喊但我唔覺得她傷心,成件事好假好虛偽。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊