自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

ocarebear 發表於 23-5-23 11:37
我book咗赤穗嘅潮彩 同皆生四季
前者差不多六萬yen
後者62000 Yen

啱啱睇咗依兩間應該都係好嘅旅館
唔去浸溫泉好嘥呀
我哋都唔會專登去book 房入溫泉(我哋喜歡去室外大浴場
食得好真係好重要

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Bcjb 發表於 23-5-23 13:44
我真係無乜能力帶父母去旅行,食一餐飯都不停呀交。我都想開心同佢地一齊,但一見面就會呀交
...

緣份嘅嘢好難講,做好本分就算啦無謂勉強
無愧於心就可以了

珍珠宮

external 發表於 23-5-23 14:19
好正
又可以眼睛去旅行
可以想像你父母一定非常非常開心

謝謝你,疫情前我帶佢哋去旅行我爸爸有時仲好似好勉強咁,疫情後佢死過翻生覺得去旅行原來唔係必然,開心好多

珍珠宮

icyblueblue 發表於 23-5-23 15:38
JM你好孝順 分享好正呀 影d相又靚 好期待睇你分享之前既九州遊呀
...

謝謝你呀
你哋有興趣睇我就有動力寫

侯爵府

fatmousechai 發表於 23-5-23 19:19
啱啱睇咗依兩間應該都係好嘅旅館
唔去浸溫泉好嘥呀
我哋都唔會專登去 ...

我唔係好知, 同埋懶得去研究浸溫泉嘅規矩, 費事做錯嘢肉酸. 同埋我濕疹底, 溫泉水咁熱唔敢浸

我都好期望兩間溫泉旅館

好多謝你咁有心機介紹你嘅經驗同大家分享

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

fatmousechai 發表於 23-5-20 18:59
搭早機大家都攰係房間休息吓先,再去飯店附近行吓,我哋今晚食飯店自助餐,唔好抱太大期望,不過老公話佢天 ...

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

多謝樓主,寫得好好,好吸引

珍珠宮

ocarebear 發表於 23-5-23 22:12
我唔係好知, 同埋懶得去研究浸溫泉嘅規矩, 費事做錯嘢肉酸. 同埋我濕疹底, 溫泉水咁熱唔敢浸

我都好期望 ...

咁有濕疹又真係唔好浸咁熱嘅水
我好喜歡睇人哋遊記,所以我都好樂意同人哋分享
你去完如果温泉旅館好記得同我哋分享

珍珠宮

funseller 發表於 23-5-23 23:48
多謝樓主,寫得好好,好吸引

謝謝你

侯爵府

fatmousechai 發表於 23-5-24 15:25
咁有濕疹又真係唔好浸咁熱嘅水
我好喜歡睇人哋遊記,所以我都好樂意同 ...

一定一定, 到時影啲溫泉旅館相分享分享

珍珠宮

ocarebear 發表於 23-5-24 15:55
一定一定, 到時影啲溫泉旅館相分享分享

一言為定

珍珠宮

今日終於得閒少少update 埋day 4 晩餐,一泊二食嘅晚餐係鐵板燒,佢分兩輪時間,我哋選擇食夜啲(可以多啲時間去outlet shopping )
我哋到達時得我哋四個包場好happy (差唔多食完就來多兩名客人)
前菜沙律青菜ok
牛肉好靚,招呼都唔錯
attach1/tmp/phpIYqZSz

attach2/tmp/phpP6VshL

attach3/tmp/phpyRoeGW

attach4/tmp/phpP2Ng57

attach5/tmp/phpk7UAuj

attach6/tmp/phpRvS9Tu

attach7/tmp/phpmBH2jG

attach8/tmp/phpLyojKR

attach9/tmp/phpONAWa3

侯爵府

2024年龍年勳章

酒店及風景都好正呀

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

餐餐食好嘢, 十分吸引!

珍珠宮

牛肉好食不過好膩,媽媽食一半已經食唔落比埋我
佢個茶泡飯又比埋我食(唔怪之得我肥咗咁多
加錢嘅壽司好好食
甜品都做得好好,依餐我哋好滿意
食完飯我哋又係個lounge 再坐吓飲吓嘢,又係出面行吓先返房休息
attach1/tmp/php6N3WFy

attach2/tmp/phpozbrnU

attach3/tmp/phpSdqv5f

attach4/tmp/phpKRI8NB

attach5/tmp/phpMAJhxX

attach6/tmp/phpYPcYgj

attach7/tmp/php2iB90E

attach8/tmp/phpWTwNL0

attach9/tmp/phpSqXHwm

珍珠宮

Day 5,
依間酒店早餐都係同晚餐同一地點食,我都係第一次坐鐵板燒枱食早餐
佢可以選擇和式或西式,除咗set 外仲有a la carte 任叫(不過我都唔好意思叫太多尤其老公猛話佢仲好飽)
除咗爸爸食西式,我哋都選和式,和式主菜係三文魚,西式係奄列咋
A la carte 我點咗牛肉、內臟鍋、smoothie法式多士同雪糕
attach1/tmp/php3jv5Bd

attach2/tmp/phpvAZ5qM

attach3/tmp/phprPnpgl

attach4/tmp/phpP1CZ5T

attach5/tmp/phpx8jQVs

attach6/tmp/phpDmb4L1

attach7/tmp/php5TAzCA

attach8/tmp/phpb5Jkt9

attach9/tmp/phpjQ2jkI

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

fatmousechai 發表於 23-5-24 18:29
今日終於得閒少少update 埋day 4 晩餐,一泊二食嘅晚餐係鐵板燒,佢分兩輪時間,我哋選擇食夜啲(可以多啲 ...

珍珠宮

食完早餐係酒店行吓,佢其實隔離係婚宴場地種滿花花草草好靚(好難得見到甲蟲)
Check out 前再去lounge 坐下飲杯嘢先走
還車前再去outlet 行吓就去機場啦
今次五日四夜簡單西九州行程結束,謝謝各位JM 觀看
attach1/tmp/phpv9vUBJ

attach2/tmp/phpz7xtvd

attach3/tmp/phpvK1tpH

attach4/tmp/phplVWvkb

attach5/tmp/phpjcbYfF

attach6/tmp/phpfRPJb9

attach7/tmp/phpFxoS7C

attach8/tmp/phpfE4j46

attach9/tmp/phpB0s90A

伯爵府

2023年兔年勳章

ocarebear 發表於 23-5-23 11:37
我book咗赤穗嘅潮彩 同皆生四季
前者差不多六萬yen
後者62000 Yen

平均2萬yen一位嘅溫泉旅館一泊二食,其實已經算平了!

伯爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

繼續支持樓主!

首頁
45678...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊