懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有冇jm有類似經驗,最後順利生b? Thanks.

別墅

我初期主要都係常卧床休息,唔好行太多,因為一磨擦得多就好易見紅
休息多D,通常後小小BB會自己向上升返
個時醫生叮囑我,如果一見紅,唔好諗咩原因,即刻去急症

複式洋房

回覆 qoobbchun 的帖子

謝謝分享。請問你當時幾週訓床到幾週呀?

別墅

Elena_chan07 發表於 23-5-25 18:15

謝謝分享。請問你當時幾週訓床到幾週呀?

我卧床大約3個幾月卧到就黎6個月胎盤先升返d,後期都唔敢返工 一直請無薪假,再接住產假,為咗BB冇計,辛苦老公做家務,同埋好彩公司睇諒

複式洋房

最緊要BB無事!!

咁請問你臥床,係完全要訓晌張床,定係可以間中攤下梳化?

因為成日訓床,個pat pat 好痛.....

別墅

回覆 Elena_chan07 的帖子

係呀,真係最緊要BB冇事我自己一開始除左去洗手間,其餘時間都係卧床休息(通常睇劇),攰就訓下覺
奶奶好好,照顧哂我3餐,咩都唔洗我做
我見流啡少左後就間唔中係廳度坐梳化,我個時個情況每2星期就要去私家度產檢,食個飯就返屋企,太遠真係唔敢去
因為試過2次出得太遠行太多路,半夜訓覺成床血...去到醫院咩都檢查唔到,不過醫生話BB冇事就放心好多
第2次因為都成30周,所以要打埋強肺針
醫生都有講:有得訓就唔好坐,有得坐就唔好企
每個人陀B都會唔同,我自己就係成孕期都係住流啡既,所以做咩都好小心,
人地睇我就好似好驚青咁 邊度都唔敢去,成日比外人比較話其他孕婦做運動都冇問題咁講
所以我覺最緊要自己平衡到個心理先,BB最緊要,自己身體自己會知咩情況,唔洗理外人點講
祝您BB快高長大,健健康康,生產順利

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

醫生都話我低,唔好拿仲重野,唔好行房
36日咋...緊張緊張

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊