自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

入境處表示,將於6月19日起調整其他簽證/進入許可,包括受養人、外籍家庭傭工、輸入勞工、學生、受訓及工作假期計劃的入境申請流程,申請人必須在申請相關入境簽證/進入許可時申報是否有刑事定罪紀錄。

原文網址: 入境處宣布6.19起外傭、外勞、來港升學簽證 須申報刑事紀錄 | 香港01 https://www.hk01.com/article/901 ... utm_medium=referral

做到野 !

別墅

回覆樓主:

後知後覺

男爵府

Same 後知後覺

水晶宮

都好呀!杜絕到某一啲人。

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

仲要加「人面」記錄
以免改護照,改名!

男爵府

回覆樓主:

我覺得單程證都應該兩申報

MICLOH168    發表於 23-5-24 20:15
洋蔥頭媽咪    發表於 23-5-24 19:18

水晶宮

回覆樓主:

香港入境條例真係太寬鬆,竟然一直中門大開,而家只係申報,應該要抽查埋啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

遲做好過唔做
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

遲到好過無到

侯爵府

應該啦,有案底有乜可能仲比佢哋嚟!

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kakamoon 發表於 23-5-24 18:39
後知後覺

唔覺,之前又唔係李家超做特首

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

esmehouse 發表於 23-5-24 19:01
遲做好過唔做

李家超唔算遲啊,之前特首唔做野咋。

禁止訪問

子爵府

kittylam 發表於 23-5-24 19:14

真係,起碼有做。之前果啲真係垃圾

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

kittylam 發表於 23-5-24 19:14
之前嗰個特首算吧啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

shobi 發表於 23-5-24 19:13
應該啦,有案底有乜可能仲比佢哋嚟!

係! 早早應該啦

侯爵府

ngwong2 發表於 23-5-25 08:19
係! 早早應該啦

銀行都唔該一樣要謹慎,居然請有案底嘅人做銀行職員!真係引狼入室!
爛賭銀行職員涉偷客221萬
https://hk.yahoo.com/home/%E7%88%9B%E8%B3%AD%E9%8A%80%E8%A1%8C%E8%81%B7%E5%93%A1%E6%B6%89%E5%81%B7%E5%AE%A2221%E8%90%AC-223000539.html

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

vanfersen 發表於 23-5-24 17:01
入境處表示,將於6月19日起調整其他簽證/進入許可,包括受養人、外籍家庭傭工、輸入勞工、學生、受訓及工 ...

而家先知道,原來從來唔需要申報

侯爵府

esmehouse 發表於 23-5-24 19:01
遲做好過唔做

只係申報咋, 填“無”就得啦, 邊個證明? 睇黎都係形式形式.

伯爵府

vanfersen 發表於 23-5-24 17:01
入境處表示,將於6月19日起調整其他簽證/進入許可,包括受養人、外籍家庭傭工、輸入勞工、學生、受訓及工 ...

成單嘢咁爆,如果咁都做唔到嘢就真係垃圾啦。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊