自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

只覺得風水輪流轉囉,以前我哋上大陸覺得好驚啲治安好差,而家掉轉係大陸人嫌棄香港治安好差

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

no eye see

男爵府

正苦而家最叻同人say sorry同埋鬧自己人,其他一概唔識

shobi    發表於 23-5-29 10:48

伯爵府

Bambi 發表於 23-5-27 07:34
正苦而家最叻同人say sorry同埋鬧自己人,其他一概唔識

你指那些事?又係自己無錯永遠別人錯嘅理論?

伯爵府

唔係細路 發表於 23-5-27 02:03
日日放南亞入黎都唔係辦法,搶野劈友強姦,香港幾時變到咁?

就是那班著咗草嘅民主派種下禍根。

侯爵府

free2020 發表於 23-5-27 03:32
只覺得風水輪流轉囉,以前我哋上大陸覺得好驚啲治安好差,而家掉轉係大陸人嫌棄香港治安好差
...

難怪政府成日叫我哋啲後生去大灣區發展,唔通預示到此地真係不宜久留!但啲人嚇走晒、香港嘛變荒島!

侯爵府

回覆樓主:

之前又話電話實名會好啲,好喇,如你所願,大家實名啦,但一樣日日打嚟!
一出聲,跟住護航者就會話,邊有百分百㗎,道高一尺,魔高一丈!

伯爵府

回覆樓主:

現在有最少兩個議員是YouTuber
他們應該將市民的聲音放進立法局
就算唔係
政府應該聽到市民的聲音
也應該看到香港的情況
需要面對

男爵府

其實有冇諗過,近年不斷矮化警隊工作, 搞到請人都要降低要求,就算抄個牌都比人小到七彩,罪犯又點會怕? 又話私隱問題 又唔畀裝天眼,某一程度治安差咗都係香港人自己攞嚟

珍珠宮

winwint 發表於 23-5-27 08:54
其實有冇諗過,近年不斷矮化警隊工作, 搞到請人都要降低要求,就算抄個牌都比人小到七彩,罪犯又點會怕? ...

駕車人士粗口辱罵抄牌警員好多年前已好多 youtube

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

adrianada 發表於 23-5-26 14:52
請管理一下香港啲治安,元朗昨天又發生斬人事件,近日又強姦,又打劫,又斬人,點解香港會變成咁,就係多得 ...

元朗真係一個鬼地方,日日都出事

伯爵府

adrianada 發表於 23-5-26 14:52
請管理一下香港啲治安,元朗昨天又發生斬人事件,近日又強姦,又打劫,又斬人,點解香港會變成咁,就係多得 ...

物係。管冶安重要过管人地公司D員工口不口臭

公爵府

香港老人問題,醫療問題都未處理

點解仲要養班南亞人?
香港近年真係日日有斬人,
真係大刀會,點解唔處理?

男爵府

shobi 發表於 23-5-27 08:08
之前又話電話實名會好啲,好喇,如你所願,大家實名啦,但一樣日日打嚟!
一出聲,跟住護航者就會話,邊有 ...

假身份証都可以實名登記!

警方說,本月初接獲情報,懷疑有人用假身份證明,為至少7300多張大量電話卡實名認證。調查發現,去年3月起,有人收購大型電話卡,透過俗稱「貓池」的電話數據機及電腦,連接到網上中介平台,提供代收一次性密碼服務,協助他人開立社交平台帳戶,以賺取利潤。騙徒利用有關社交平台帳戶,發放釣魚訊息,展開涉及投資、網上情緣等騙案。

公爵府

hct300 發表於 23-5-26 18:04
叫比卡超將香港退出联合國難民公约, 難民問題立即解决!
支持退出公約!快!

侯爵府

hct300 發表於 23-5-27 09:22
假身份証都可以實名登記!

警方說,本月初接獲情報,懷疑有人用假身份證明,為至少7300多張大量電話卡實名 ...

原來咁多賊仔,騙子入咗嚟香港!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一隻不漏, 送返晒佢地返鄉下啦
都痴線既 生完一隻又一隻..又比綜援又比公屋又比埋身份證, 都唔明點解我地要養埋呢班人
我地既祖宗係中國, 唔係南亞非洲

我地香港人都冇咁好福利

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

meowmeow34 發表於 23-5-26 15:46
非常同意! 最近香港真係多咗好多南亞人, 治安差咗好多好多 真係要整頓下個難民政策, 香港一個 ...

少做少錯 唔做唔錯, 反正一直都係咁
我地香港人養埋佢地, 仲要比南亞非洲人迫害 乜野理論, 乜野玩法?

禁止訪問

翡翠宮

happytabo 發表於 23-5-26 15:17
真係好痴線,以前d斬人呀,開片呀都係半夜三更發生,而家七點幾咋,仲係假期前夕既鬧市,大搖大擺手起刀落 ...

元朗輕鐵大馬路果單, 4個南亞人大刀會, 真係當d人死既 好似果陣係9點幾

南亞幫無法無天 衝入元朗輕鐵站斬傷同鄉逃遁|即時新聞|港澳|on.cc東網

佢地明目張胆劈劈劈, 果陣條街好多人喎... 咁耐...破左案未呀?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊