親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

Gud567567 發表於 23-5-29 15:05
世紀南悅係好, 近車站,高層,房大,又靜! 但貴

斜對面sunroute plaza shinjuku 。。都近
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

而家樓主訂哥斯拉都唔平啦, 可能世紀南悅仲冇咁貴添

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

附近嘅新宿JR九州Blossom飯店又點呢?位置上係咪都差不多方便?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

seaheart88 發表於 23-5-29 17:09
斜對面sunroute plaza shinjuku 。。都近

我好平嘅價錢訂左附近嘅新宿JR九州Blossom, 好唔捨得cancel, 但1家4口就要分房

瑪瑙宮

大廚勳章

Lqueenie 發表於 23-5-29 20:02
我好平嘅價錢訂左附近嘅新宿JR九州Blossom, 好唔捨得cancel, 但1家4口就要分房
...

其實一家四口分房都OK 㗎,起碼唔使爭沖涼廁所。。。

我唔知有冇記錯呢呢間酒店好似有部份窗外嘅景色係墳場景。。。不過我覺得ok唔恐怖囉。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-5-29 21:09
其實一家四口分房都OK 㗎,起碼唔使爭沖涼廁所。。。

我唔知有冇記錯呢呢間酒店好似有部份窗外嘅景色係墳 ...

我訂左附新宿JR九州Blossom2間房vs上野mimaru 4人房有埋小廚房,2間都係差不多價錢,選擇困難

瑪瑙宮

大廚勳章

Lqueenie 發表於 23-5-29 21:17
我訂左附新宿JR九州Blossom2間房vs上野mimaru 4人房有埋小廚房,2間都係差不多價錢,選擇困難
...

Mimaru 近期好hit。。見好多family揀。。。特別係大阪。。京都
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-5-29 21:19
Mimaru 近期好hit。。見好多family揀。。。特別係大阪。。京都

係呀,因為佢房好ok, 又有小廚房,一家幾口住埋都可以

瑪瑙宮

大廚勳章

Lqueenie 發表於 23-5-29 21:32
係呀,因為佢房好ok, 又有小廚房,一家幾口住埋都可以

睇吓你鍾意邊個地點囉。。。如果多行李最緊要搵個地點方便回程
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Lqueenie 發表於 23-5-29 21:17
...

其實係揀地點,睇行程決定

公爵府

畀面勳章

我三月住過新宿燦路都酒店, 幾好,靜中帶旺, 但下次去想住佢對面世紀南悅, 有機場巴士直入酒店, 隔離又有好味的壽喜燒食.

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-5-29 21:32
睇吓你鍾意邊個地點囉。。。如果多行李最緊要搵個地點方便回程

講地點應該鐘意新宿多d, 上野mimaru附近好靜

回程就羽田機場,2個位置去都差不多

珍珠宮

pauline_c 發表於 23-5-30 06:40
其實係揀地點,睇行程決定

住上野或新宿嘅5晚,我全部都係東京市區內玩,所以每個地點距離都係差不多,咁當然可能某d景點新宿去會近十幾分鐘

複式洋房

Lqueenie 發表於 23-5-30 09:26
講地點應該鐘意新宿多d, 上野mimaru附近好靜

回程就羽田機場,2個位置去都差不多

請問有冇朋友住過東京東武洒店Levent 洒店呢,見佢有四人房又係迪士尼友好洒店,謝謝

男爵府

EITN 發表於 23-5-30 16:34
請問有冇朋友住過東京東武洒店Levent 洒店呢,見佢有四人房又係迪士尼友好洒店,謝謝
...

我之前住過四人房都方便房大但舊式裝修,下個月都係住呢間方便去廸士尼

複式洋房

mtc 發表於 23-5-30 17:11
我之前住過四人房都方便房大但舊式裝修,下個月都係住呢間方便去廸士尼
...

Hi, 多謝你嘅回覆,都知呢間洒店有啲年代感,但係見到佢又乾淨企理,仲有四張單人床,mimaru 都有考慮過四人房,但多數有張兩人碌架床,唔係太想,東京東武又平啲,不過mimaru 新啲modern 啲,所以而家仲唸緊邊間

象牙宮

2024年龍年勳章

EITN 發表於 23-5-30 17:49
Hi, 多謝你嘅回覆,都知呢間洒店有啲年代感,但係見到佢又乾淨企理,仲有四張單人床,mimaru 都有考慮過四 ...

mimaru 有四張床的4人房, 我也住過有2張單人+碌架床(當年子女細, 佢地超鍾意).

複式洋房

Sumyeema1 發表於 23-5-31 12:06
mimaru 有四張床的4人房, 我也住過有2張單人+碌架床(當年子女細, 佢地超鍾意).
...

Hi , 係呀,因為太遲先去book ,所以Mimaru 四單人床房已滿,宜家hold 住-間有兩張單人和兩張日式牀墊,其實又想試吓榻榻米嘅,

男爵府

christina 發表於 23-5-30 08:53
我三月住過新宿燦路都酒店, 幾好,靜中帶旺, 但下次去想住佢對面世紀南悅, 有機場巴士直入酒店, 隔離又有好 ...
請問係邊到食壽喜燒?

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

新宿哥斯拉執房好求其, 飲水杯同嗽口杯都係比紙杯, 用完又唔補番, 叫清潔房間, 連吸塵都好似無吸咁

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊