夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

del

男爵府

佢有冇長期病患?身體弱係咪需要人照顧

大宅

siugocandy 發表於 23-5-27 22:24
佢有冇長期病患?身體弱係咪需要人照顧

del

侯爵府

muji123 發表於 23-5-27 19:52
成日話唔舒服,叫佢做運動又唔做,56歲話退休,街又唔出,又冇朋友,成日多毛病,叫佢充實生活又冇反應,我 ...

佢問有咩事點算,你話佢咁樣遲早出事,點算?咪可以搵個醒百倍既。

侯爵府

muji123 發表於 23-5-27 23:37
高血壓,腸易激,但唔減肥唔介辣,醫生開益生菌,食幾樽唔食話自己無事,叫佢出街就話去唔遠話肚痾尿频, ...

可以PM隻乳果糖資料給我嗎?

伯爵府

高血壓,腸易激,但唔減肥唔介辣,醫生開益生菌,食幾樽唔食話自己無事,叫佢出街就話去唔遠話肚痾尿频, ...

唔做運動食咩乳果糖都醫唔到。我試過輕微腸易激,的確去唔得遠,一肚痛就要馬上去廁所,好慘。喺室內都可以做運動,買部單車機返去踩又或者跟社交媒體影片做運動。改善咗腸易激再行第二步去近地方或郊野公園行下,然後再去短線旅行。

伯爵府

個醫生好嘴賤,呢個係你老公定老婆?身體差佢都唔想

珍珠宮

回覆樓主:

無人想身體差,但明知自己差又唔肯去改,淨係怨無人照顧,就講唔通la~
果個係老婆,唔係老奉wo...人地想幫佢,都要佢肯配合先得!
久病床前無孝子呀!

大宅

做個靚太 發表於 23-5-28 20:53
無人想身體差,但明知自己差又唔肯去改,淨係怨無人照顧,就講唔通la~
果個係老婆,唔係老奉wo...人地想幫 ...

侯爵府

做個靚太 發表於 23-5-28 20:53
果個係老婆,唔係老奉wo...人地想幫 ...

我只覺得樓主老公扮唔舒服,要樓主陪佢宅啫。

侯爵府

yantung2010 發表於 23-5-28 22:23
我只覺得樓主老公扮唔舒服,要樓主陪佢宅啫。

我都好易肚痾,要去玩就注意飲食,同埋好多郊遊徑都有廁所,就好時間距離應該應付到。而且一去玩,條腸反而無咁易激。

男爵府

成日話唔舒服,叫佢做運動又唔做,56歲話退休,街又唔出,又冇朋友,成日多毛病,叫佢充實生活又冇反應,我 ...

你同佢結婚咁多年, 點解佢會變做咁, 你有無比個咩反應, 鼓勵左佢咁做?

大宅

kaman06 發表於 23-5-29 11:05
你同佢結婚咁多年, 點解佢會變做咁, 你有無比個咩反應, 鼓勵左佢咁做?
...

最初好就嘅,諗住幫佢變好,點知變左倚賴

男爵府

muji123 發表於 23-5-29 16:12
最初好就嘅,諗住幫佢變好,點知變左倚賴

咁中間發生咩事變成咁, 唔會無事都變成咁,不如揾社工傾傾

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

可能你能力高.........咪食軟性飯

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊