自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

所謂"朋友"應該可以亙相呻家庭,工作上遇到不愉快或不滿.但真實係只有對方呻.你呻睇不到.聽不到!!!
朋友應該每年起碼見一次.但你不負責搞.對方可以不須見面.甚至連生日emoji都無一個比自己.只有自己比.
對所謂"朋友"心淡並放棄.呻完.

零食狂    發表於 23-5-28 19:36

男爵府

中性人 發表於 23-5-28 11:28
所謂"朋友"應該可以亙相呻家庭,工作上遇到不愉快或不滿.但真實係只有對方呻.你呻睇不到.聽不到!!!
朋友應該 ...

我明你,呢D人唔係朋友,放棄佢,以前我會為每個組員(工作上一team)慶祝生日,但到我生日時,無人理,所以唔係人人都做到朋友,對自己好D,唔識欣賞自己既人放生佢

大宅

stitch小丸子 發表於 23-5-28 11:36
我明你,呢D人唔係朋友,放棄佢,以前我會為每個組員(工作上一team)慶祝生日,但到我生日時,無人理,所 ...

係.我所以放棄.

公爵府

所以我識得既都係豬朋狗友,我唔需你為我做咩,我亦唔會為你做。。只要大家出哩時開心,飲陰食食,打下麻雀。。想見時一年見幾十日,唔見時幾年都唔洗問侯。。。我覺得幾舒服。。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

加菲貓3 發表於 23-5-28 14:28
所以我識得既都係豬朋狗友,我唔需你為我做咩,我亦唔會為你做。。只要大家出哩時開心,飲陰食食,打下麻雀 ...

男人之間做朋友就係咁~ 簡單舒服。c6 同由細玩大嘅朋友都係咁,有時酒肉,有時講心事,可以一星期見幾晚,幾年唔見再見亦唔會生疏,麻甩見又得,帶埋老婆仔女出嚟又得,完全無芥蒂。

公爵府

pauline_c 發表於 23-5-28 14:33
男人之間做朋友就係咁~ 簡單舒服。c6 同由細玩大嘅朋友都係咁,有時酒肉,有時講心事,可以一星期見幾晚, ...
女人太看細節。男人好簡單,你未害我就得,唔理你有無記得我,有無關心我。最重要係一個電話,約夠人就出哩,多有多人出,小既兩人一樣玩得開心

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

加菲貓3 發表於 23-5-28 14:39
女人太看細節。男人好簡單,你未害我就得,唔理你有無記得我,有無關心我。最重要係一個電話,約夠人就出哩 ...

我嘅好友都係男性多,不拘小節,女人之間友情我 handle 唔到。

大宅

無期望無失望,一早預定佢地生日都唔會講生日快樂,佢哋講當係bonus lor

大宅

加菲貓3 發表於 23-5-28 14:28
所以我識得既都係豬朋狗友,我唔需你為我做咩,我亦唔會為你做。。只要大家出哩時開心,飲陰食食,打下麻雀 ...
豬朋狗友---都要有人肯做搞手?

大宅

加菲貓3 發表於 23-5-28 14:39
女人太看細節。男人好簡單,你未害我就得,唔理你有無記得我,有無關心我。最重要係一個電話,約夠人就出哩 ...

都要肯有人打電話!!!

水晶宮

朋友應該 ...

咁你應該知道點做啦

大宅

試過有朋友失業(當時我亦是).亙相關心.到佢搵到工作.自然問佢做什麼?(ws問)不回應.ok 之後成一年無聯絡.後佢搵返我.有講做乜.但已心淡.可能佢預我會約佢出來食飯.我彩你都傻.朋友不是這樣囉.

水晶宮

朋友應該 ...

我一向對「朋友」呢樣野,淡如水。

子爵府

Astra00 發表於 23-5-28 17:52
我一向對「朋友」呢樣野,淡如水。

我都係呢幾年睇化咗朋友二個字

chyush    發表於 23-5-29 01:20

大宅

Rabbitbo 發表於 23-5-28 14:58
無期望無失望,一早預定佢地生日都唔會講生日快樂,佢哋講當係bonus lor

咁又係會開心好多

大宅

中性人 發表於 23-5-28 17:49
試過有朋友失業(當時我亦是).亙相關心.到佢搵到工作.自然問佢做什麼?(ws問)不回應.ok 之後成一年無聯絡.後 ...

咁衰都有,係咪驚你同佢爭份工

子爵府

中性人 發表於 23-5-28 17:49
試過有朋友失業(當時我亦是).亙相關心.到佢搵到工作.自然問佢做什麼?(ws問)不回應.ok 之後成一年無聯絡.後 ...

雖搵到工,但可能驚坐唔穩,站時唔敢話比人聽

子爵府

朋友應該 ...

明白,有種明明近但好遠!

水晶宮

天使之心02 發表於 23-5-28 19:34
我都係呢幾年睇化咗朋友二個字

me too

大宅

Soketam 發表於 23-5-28 20:14
咁衰都有,係咪驚你同佢爭份工

不知.所以之後再無聯絡.

首頁

尾頁