懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

noodle_noodle 發表於 23-5-29 09:33
係,落一個傷過生兩個,因為落係等於一個果實未熟已經喺樹摘落黎,生bb就係一個熟左嘅果實自己喺樹上跌落 ...

人工流產真係好傷!

比自然生/自然流產更加手尾長,恢復都要多啲時間…

男爵府

noodle_noodle 發表於 23-5-29 09:30
我前年有岩岩生完二仔又係好近嘅時間有左三仔,99同c6都話唔想要,又係100%唔願意,但我自己怕落左會身心 ...

好開心睇到你好幸福!

如果真係鍾意小朋友,雖然湊小朋友辛苦,但係都係值得!

洋房

回覆 noodle_noodle 的帖子

對男人嚟講肚未大前落左感覺冇咁傷,我都好擔心落左後身體會點...不過好多事好似唔可以自己決定

子爵府

edulove 發表於 23-5-29 10:03
回覆 caroni 的帖子

我有講我意願,不過佢就會捉住你不停遊説到你個决定要同佢一樣咁,結論方向一致先罷休 ...

試下用離婚要脅佢,我當年直頭搵埋屋搬,都唔想經歷落仔嘅苦,佢阿媽緊張過我,相信我,嬰靈真係仲衰過你生出黎,你分分鐘用錢搞返掂隻嬰靈多過你生佢出黎

子爵府

BO_NG 發表於 23-5-29 10:05
好開心睇到你好幸福!

如果真係鍾意小朋友,雖然湊小朋友辛苦,但係都係值得!

要企硬,我每次見人話想落仔都會盡量勸,落仔呢個行為好無陰公,同埋落得唔好子宮都會受損,又會有好長時間都會掛住bb

男爵府

我有講我意願,不過佢就會捉住你不停遊説到你個决定要同佢一樣咁,結論方向一致先罷休 ...

你自己經濟容唔容許再要多個小朋友?

你有個10幾歲嘅小朋友,有冇問吓佢意願?想唔想要多個細佬妹?

你同你先生講,做人工流產,身體都好傷!如果經濟許可,可唔可以留返個小朋友?

男爵府

noodle_noodle 發表於 23-5-29 10:10
要企硬,我每次見人話想落仔都會盡量勸,落仔呢個行為好無陰公,同埋落得唔好子宮都會受損,又會有好長時 ...

係呀!
我自己好鍾意小朋友,有咗BB我都好開心!
但唔好彩,小產咗!

有啲人想要,偏偏做晒所有要做嘅嘢都冇!
所以我見到人話要落仔,希望勸一下…

男爵府

noodle_noodle 發表於 23-5-29 10:08
試下用離婚要脅佢,我當年直頭搵埋屋搬,都唔想經歷落仔嘅苦,佢阿媽緊張過我,相信我,嬰靈真係仲衰過你 ...

其實我想問自然流產,雖然得10週,嬰靈會唔會跟住我?

我其實好想要,但保唔住佢…

子爵府

BO_NG 發表於 23-5-29 10:16

我唔知如果係自然流產有無,但自己唔要嘅就有,無論幾多週落都會,令到家運變差,身體都唔好,有d陰陽眼人會見到有小朋友一直跟喺身邊或者騎喺膊頭上(唔係電影,係潘生d節目講好多),搞好幾次俾人呃好多錢都請唔走隻嬰靈

子爵府

BO_NG 發表於 23-5-29 10:16

我唔知如果係自然流產有無,但自己唔要嘅就有,無論幾多週落都會,令到家運變差,身體都唔好,有d陰陽眼人會見到有小朋友一直跟喺身邊或者騎喺膊頭上(唔係電影,係潘生d節目講好多),搞好幾次俾人呃好多錢都請唔走隻嬰靈

洋房

回覆 09142023 的帖子

老公既心意係100%唔要我已經刻意表現出自己身體力行冇問題,但都改變唔到佢想法
即使決定要的話,要面對既野都唔少,自己係好擔心
到決定唔要的話,就覺得好對唔住肚入面既生命

大宅

回覆 edulove 的帖子

唉...我唔識講,我覺得佢好自私,射精係佢射嘅,決定生唔生又係佢話事。但不論留住定落左佢,要身心承受都係你。。。。祝你順利,同先生好好傾掂

別墅

順其自然啦

大宅

我媽40歲意外有咗我,都有諗過放棄,以前80年代頭無產檢可言,啲屋邨師奶一個二個笑我阿媽咁老生bb會生個唐氏出來。我婆婆堅持叫我媽生我出來,話最多送俾佢照顧。結果我無唐氏,阿媽太愛我工都辭埋親自湊大我,雖然單靠爸爸份糧生活得窮,但窮又唔代表唔開心。
我同家姐相差11歲,細個真係溝通唔到,到我上中學開始同家姐有偈傾,佢就結婚生仔搬走了。到我出來工作,家姐啲仔女讀小學了無咁困身,多咗見面同傾偈,大家關係幾好。

我舊年39歲做人工生咗個女,而家準備想放胎希望生多一個。呢個年紀當然無後生咁好體力,但我覺得年紀大啲人生經驗多啲,第時可以教到仔女嘅嘢會全面啲。

你咁多年都無bb今次有咗係緣份,除非做產檢發現bb有問題,否則真係無乜理由唔要喎。

子爵府

Poo得好勳章

睇完你所有既回覆,其實你有答案。坦白講,我覺得你直接同你先生講,你想要!唔太明白點解係佢做決定要你跟,而唔係大家一齊負責!如果佢話擔心你身體,你問佢落bb除左對身體傷,對心靈既傷害係終生既,你未必承受到。男人無bb係身體入面,感受同女人始終唔同。佢可以好灑脫,但媽媽好難。

子爵府

Poo得好勳章

09142023 發表於 23-5-29 11:28

唉...我唔識講,我覺得佢好自私,射精係佢射嘅,決定生唔生又係佢話事。但不論留住定 ...

同意

男爵府

edulove 發表於 23-5-29 10:35

老公既心意係100%唔要我已經刻意表現出自己身體力行冇問題,但都改變唔到佢想法

小朋友係一條生命,其他事係死物,其實冇得比!

其實你擔心嘅係經濟?湊唔掂?定點樣?

如果你跟你老公嘅心意,落咗小朋友,你會唔會後悔先?如果你會後悔,咁點解仲要落呢?

男爵府

我小產之前,其實我男朋友都唔想要 BB。因為佢年紀都大,覺得好大責任…

但我表明我想要,經濟上就算冇佢,我都負擔到!所以佢都冇反對,支持我所有決定!

子爵府

回覆 BO_NG 的帖子

如果你相信宗教,自然流產係無咁大怨氣,因為你都唔想,但一樣需要超渡,勸佢離開,係你運好或者年紀輕時唔覺,運一差就會顯露出唻,所以,宗教角度,盡量唔好落BB,當然佢有先天身體問題就無辦法,不過一樣需要處理

複式洋房

生命係你個肚度
你係最能夠感受到佢既存在

講真,如果係唔想要
點解做個陣唔帶套?
又點解唔食事後丸?

不過,以上既說話
講黎都冇用,因為幫唔到件事

好似其他jm咁講
你問得
你都係想留,而你老公就持相反意見

其實今日你應承咗佢落咗
將來你哋心裡面