自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

應該賣出公屋,入水設計好有問題,要整在隔鄰才要整,.被隔離閂咗水掣,11年去公厕取水,現親友知想幫忙,見隔鄰不合作,還報豎,希望老人家可以有番水用

侯爵府

好媽媽勳章

brother4 發表於 23-5-28 20:17
應該賣出公屋,入水設計好有問題,要整在隔鄰才要整,.被隔離閂咗水掣,11年去公厕取水,現親友知想幫忙,見隔鄰 ...

好恐怖,食緊飯立即轉台
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

公爵府

隔離屋好賤,自私到極

珍珠宮

好媽媽勳章

希望住在隔離
左右暫時幫下伯伯取水之用

公爵府

2024年龍年勳章

第一次睇東張睇到喊,伯伯真係好慘

珍珠宮

好媽媽勳章

一日冇水都好幣
現在講緊伯伯係11年冇水用
係唔係要咁做
佢地都唔係人

珍珠宮

蝦老人家,真無品

Love and Kindness are never wasted.

公爵府

阿伯放兩個尿缸貼住牆啦。。。你唔搞佢,佢唔知驚,居然11年都唔反擊。。。話時話,點解隔離屋控製到個水制?咁大權無人管?

侯爵府

應該賣出公屋,入水設計好有問題,要整在隔鄰才要整,.被隔離閂咗水掣,11年去公厕取水,現親友知想幫忙,見隔鄰 ...

鄰居好自私

珍珠宮

加菲貓3 發表於 23-5-28 20:57
阿伯放兩個尿缸貼住牆啦。。。你唔搞佢,佢唔知驚,居然11年都唔反擊。。。話時話,點解隔離屋控製到個水制 ...

估伯伯太善良,另之前投訴冇人幫到佢

男爵府

而家啲人真係自私。明知個伯伯咁多年冇水用,都唔肯俾佢入屋整!

大宅

回覆樓主:

隔離屋條男人好衰格
唔影咪唔影囉, 態度衰到呢

珊瑚宮

11年依家先幫佢處理真係慘隔離屋放過人啦

男爵府

醒目開學勳章

Happyhappylive 發表於 23-5-28 21:02
11年依家先幫佢處理真係慘隔離屋放過人啦

伯伯有搵過區議員, 房處..但無人幫到佢喎...離曬譜....佢個位隔離屋正頭賤格到無人有...真係睇到我又嬲又擔心..好怕緊隔離屋唔知會點對阿伯伯.

子爵府

回覆樓主:

呢個賤鄰居,連長者都欺負,希望東張幫到阿伯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

好恐怖

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

區議員完全幫唔到,又係垃圾,房署間開嚟賣有咩理由唔處理好問題,隔離屋嗰個男人真係好賤格,明知人哋無水都唔比人整,衰到貼地

大宅

回覆樓主:

阿伯太好人喇,咁俾人蝦法都唔係辦法,唔好再理隔離屋漏水照開水掣,到時隔離屋漏水求佢俾錢整,調返轉睬佢都傻,夠膽再閂水掣就報警

珍珠宮

其實,如果係公屋,房署應否介入呢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊