自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

香港讀大學平咁多,佢又話做多一年退休,梗係要平靚正啦!

子爵府

SEPS 發表於 23-5-29 17:04
我侄仔同佢個仔喺英國係同學,侄仔話佢把口同佢老豆一樣咁臭,成日當面叫d黑人同學做nigger ,好多人都好憎 ...

只可說,身教言教
like father like son

子爵府

Sumikoyama 發表於 23-5-29 20:46
佢話佢仔係黃

the apple doesn't fall far from the tree

水晶宮

Rhapsody2 發表於 23-5-29 21:17
啊爸價值觀有問題,又唯利是圖,子女耳濡目染,咁嘅身教之下...... 唔知會否真心幫助病人呢?
...

係會有影響,但不是絕對!
父母係賊唔代表仔女一定係賊,客觀d睇!

水晶宮

好多香港學生都會避開DSE過外國(尤其英國)繞過圈再回流香港醫科,當然佢哋嘅成績一定唔會差

子爵府

我侄仔同佢個仔喺英國係同學,侄仔話佢把口同佢老豆一樣咁臭,成日當面叫d黑人同學做nigger ,好多人都好憎 ...

咁直接開口埋口講nigger咁都唔俾人告??

男爵府

大力大力 發表於 23-5-29 17:02
港大專出黃屍、尤其是醫科~

你係咪唔睇黃屍醫生?會翻大陸醫病??

男爵府

男爵府

侯爵府

lingw. 發表於 23-5-29 16:53
港大E科喎

點解唔返得來

當然返得,只係早唔返遲唔返,鼓勵人地仔女衝完先返果下樣衰d啫!

鼓勵學生衝,因為佢當時認為香港唔好嘛,但經過暴動之後,人地仔女咪牢中見囉!而佢原來係認同實施左國安法及愛國者治港之後嘅香港,聽佢噏上街衝果班,依加先知道個玩法咪揼心口囉,可以點啫!

伯爵府

happyty 發表於 23-5-29 22:12
好多香港學生都會避開DSE過外國(尤其英國)繞過圈再回流香港醫科,當然佢哋嘅成績一定唔會差
...

侯爵府

冇品....可能医德都

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

...
但 DSE 個班真係有料啲囉,8 科 vs 4 科
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

大力大力 發表於 23-5-29 19:55
未來是中國的世界、東起西降、普通話越來越重要~

大家準備迎來:百年未有的大變局!

好勁啊
你有預知能力
愛國愛到上晒腦

男爵府

大力大力 發表於 23-5-29 19:55
未來是中國的世界、東起西降、普通話越來越重要~

大家準備迎來:百年未有的大變局!

好勁啊
你有預知能力
愛國愛到上晒腦

子爵府

森美緊係想仔留香港讀醫啦,揾錢差咁遠!

珍珠宮

畀面勳章

Sumikoyama 發表於 23-5-29 20:45
大力叔出街食飯都唔會叫汽水,身體健康,應該呢世乜醫生都唔駛睇
...

佢咁愛國,或者上大陸醫呢

翡翠宮

...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

子爵府

esmehouse 發表於 23-5-30 03:47
但 DSE 個班真係有料啲囉,8 科 vs 4 科

係呀!阿女今年中五,佢個同學成積馬馬己打算7月去英國讀,佢話個入學試好易。佢阿媽就係唔想個仔大壓力避開DSE。

首頁
45678...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊