自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

好勇敢,令人敬佩!

男爵府

藴藴 發表於 23-6-3 08:36
無論係廚師定係為傷者進行急救嘅路人,都好勇敢,因為真係随時被斬埋一份。
老實講,如果我係現場,一係嚇 ...

算把

複式洋房

複式洋房

sweetmomo 發表於 23-6-3 09:12
我見到影相個女比人亂插刀時 有個職員閂埋玻璃門一直望住 我覺得呢個職員好恐怖
...

好驚

大宅

BGCOME08 發表於 23-6-3 09:03
真男人 。唔知佢返到屋企有冇俾老婆鬧呢?如果我係老婆可能都會鬧鬼佢,擔心死了…
...

https://news.mingpao.com/pns/%e8%a6%81%e8%81%9e/article/20230603/s00001/1685731438982/%e9%a9%9a%e4%bd%86%e3%80%8c%e5%a5%bd%e6%83%b3%e9%98%bb%e6%ad%a2%e4%bd%a2%e3%80%8d-%e6%8b%bf%e6%ab%88%e6%89%93%e9%a0%ad-%e9%98%bb%e6%96%bd%e8%a5%b2%e5%bb%9a%e5%b8%ab-%e7%96%91%e5%85%87%e4%bc%bc%e7%ad%89%e8%a2%ab%e6%8d%95-%e5%96%8a%e5%be%97%e5%a5%bd%e6%b7%92%e6%b6%bc

屋企人有鬧佢

男爵府

好人一生平安

男爵府

我見到影相個女比人亂插刀時 有個職員閂埋玻璃門一直望住 我覺得呢個職員好恐怖
...

唔覺,求生係人嘅天性,何況一個女人仔點幫?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

大宅

減齡達人勳章

...

佢可能都嚇到呆左

水晶宮

回覆 sweetmomo 的帖子

我都有睇到個職員隔住玻璃,關咗門望實。
如果佢有報警,都算盡咗力,畢竟佢一個女人出去幫手都係送命居多。但如果佢無報警,就係睇熱鬧,就好得人驚。

伯爵府

廢柴孖條 發表於 23-6-3 08:17
廚師好勇
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02d8uLaP8VYf4Knurzu7i4zzHVpLynG ...

廚師好勇敢,好好人!多謝你去保護市民

珍珠宮

...

事後講就好易,真正在現場,都只能先保護好自己。

珍珠宮

emzzzz 發表於 23-6-3 09:13
https://news.mingpao.com/pns/%e8%a6%81%e8%81%9e/article/20230603/s00001/1685731438982/%e9%a9%9a%e4% ...

正常啦!擔心死啦!

伯爵府

廢柴孖條 發表於 23-6-3 08:17
廚師好勇
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02d8uLaP8VYf4Knurzu7i4zzHVpLynG ...

好市民,真漢子

侯爵府

回覆樓主:

好英勇

水晶宮

...

如果係你會點做?
我諗我都未必夠膽去關門,匿埋驚到傻咗

男爵府

Cheddar85ang 發表於 23-6-3 09:29
如果係你會點做?
我諗我都未必夠膽去關門,匿埋驚到傻咗
我只係想講 佢閂門係岩 但比我唔夠膽仲系度望囉 我無話要佢出去救人

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

...

唔好怪佢,保安叫佢地落閘!新聞有報道!

水晶宮

回覆樓主:

佩服

男爵府

薯圈 發表於 23-6-3 09:24
事後講就好易,真正在現場,都只能先保護好自己。
我有講佢唔岩咩?

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊