時政擂台

跳至

首頁
23456...16

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

警員都係人,你可唔可以連續搏老命咁狂奔十分鐘? 上左個廣場就要狂奔㗎啦,留力係無電梯嘅位置先狂奔啦!咁都睇唔順眼,樓主咁勁自己去申請做,你咁勁,唔洗好耐全港都識你

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

樓主完美演繹行外人對行內人指指點點。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

zitamamama 發表於 23-6-3 12:59
係都要搵位入人,其實佢好可憐。

反政苦可憐蟲

象牙宮

回覆樓主:

無話唔比警察企喎,可能等緊指令呢!警察一樣係人,唔係軍人呀

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

點解一定要跑樓梯?點解唔可以上扶手電梯?阿Sir上大廈係咪都一定要跑樓梯?唔可以坐lift?嗰條長樓梯起碼三層樓咁高,肯定跑上去快過電動電梯?今日下晝樓主自己去做個實驗囉。

男爵府

其實d裝備都好重,樓主你試吓孭住d同樣重量的物件裝感受吓,

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

睇圖作文時間
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

stagea 發表於 23-6-3 13:28
你都幾奇特,又比較?!阿Sir同C9比,咩思維呀?

體能好,唔可以用扶手電梯?請問點行動要唔要 ...

同喱d 人拗嘥氣啦, C9 有阿sir d 體能咁勁就唔使要警察啦
[img=500,400][/img]

大宅

回覆樓主:

唔搭扶手電梯,坐火箭去現場好冇?定叫警察練瞬間移動呀

男爵府

pp_pp1021 發表於 23-6-3 13:18
收到order仲要著晒裝備,拎槍,仲要開車去,算快架啦,唔明點解仲有人要出黎話囉!
...

咪就係;其他地方會唔會可以咁快到?

子爵府

回覆樓主:

幾時立23條同假新聞法?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

pp_pp1021 發表於 23-6-3 13:12
其實完全唔明你咩心態,幾個上緊樓梯去支援,另外幾個搭電梯,你都要出黎話,你點知警察點步署呢? 警察做 ...

出呢個post目的何在,無聊

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

咁都要抽秤

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Vengerov 發表於 23-6-3 13:40
幾時立23條同假新聞法?

還有辱警法。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

miu~miu 發表於 23-6-3 13:37
同喱d 人拗嘥氣啦, C9 有阿sir d 體能咁勁就唔使要警察啦

佢真係亂噏,佢今日去跑下個條長斜樓梯先返嚟出帖,軍裝警察随身裝備都20至30磅,佢唔知可以揹乜上身

男爵府

Facebook有好幾個群組都係借題發揮、煽風點火,唯恐天下不亂。

男爵府

回覆 pp_pp1021 的帖子

你講得啱,有事唔好揾警察,有事叫佢自己處理.

珍珠宮

BK Milk勳章

樓主,不如你去考警察啦,唔好得把口呀芝呀jor

子爵府

lucklucky 發表於 23-6-3 13:43
Facebook有好幾個群組都係借題發揮、煽風點火,唯恐天下不亂。

呢啲好乞人憎。佢哋咁叻佢唔去?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Acaciacacia 發表於 23-6-3 13:08
警方昨晚話佢哋接到通知4分鐘內到達喎

其實已經好快
放下自在

首頁
23456...16

尾頁

跳至