自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章

莫財 發表於 23-6-3 19:46
連最基本對死者家人表示歉意都冇,真係不知所謂

好明顯佢都冇文化的。
基本禮貌都吾識!

伯爵府

邱悠月 發表於 23-6-3 19:28
的確係咁

如果佢傷心咁講 都係好正常,但佢d 語氣係依依哦哦嫌人地煩多野問嗰種態度,真係睇到都嬲,可能佢都有病

男爵府

小星星1 發表於 23-6-3 19:23
同我樓上-樣,成日製造嘈音,個老豆呀媽包庇,覺得自己幾十歲個仔係正常人,點知佢個傻嘅仔喺房行出嚟叫 ...

同感!樓上每朝 7 點重物擲地、大力步行跑跳、長期持續拉枱櫈,包括公眾假期,已經接近兩年!報過警,警察叫我塞耳塞!對方採取不理不知依舊態度,如此質素鄰居隨時有一户響左近,街坊只有自求多福!唔止一戶投訴樓上,無人禁止佢地推櫈,又要長期推又唔用腳套,自私到無人有,又跑又揼地,去租村屋丫嘛,屋苑咁大個平台唔用,係要搞人地間屋。

侯爵府

virgokaren 發表於 23-6-3 20:42
好明顯佢都冇文化的。
基本禮貌都吾識!

無文化,定同理心?!
我直程認為佢 自私⋯⋯

子爵府

sisbro 發表於 23-6-3 21:10
無文化,定同理心?!
我直程認為佢 自私⋯⋯

代個仔講句對唔住都無,不知所謂

伯爵府

sisbro 發表於 23-6-3 19:20
【商場謀殺案】據悉疑兇患妄想精神分裂症 其父稱一家相處融洽
https://news.tvb.com/tc/local/647b08e1166b ...

疑兇父親表示︰「我告訴你他是很正常,其他方面不太清楚。」
佢知唔知自己噏緊咩㗎?!

伯爵府

sisbro 發表於 23-6-3 21:10
無文化,定同理心?!
我直程認為佢 自私⋯⋯

呢啲人, 唔講好過講, 不知所謂! 最基本嘅一句道歉都冇

男爵府

睇個兇手個阿爸似嫌棄個仔,有甩難感覺,以後有政府養一世。
唔好話我歧視佢,成口鄉音講嘢冇文化,死唔認錯冇悔意。

伯爵府

精神病嘅遺傳基因好強

子爵府

sisbro 發表於 23-6-3 19:20
【商場謀殺案】據悉疑兇患妄想精神分裂症 其父稱一家相處融洽
https://news.tvb.com/tc/local/647b08e1166b ...

連道歉一句也沒有。好似自己先是受害者。

珊瑚宮

凶手老豆咁講真想講粗口爆佢

侯爵府

Happyhappylive 發表於 23-6-3 21:43
凶手老豆咁講真想講粗口爆佢

同感,令人髪指!

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

平時好正常只係尋日唔多精神就走去殺人
本身有精神病兼有暴力案件案底,而家又殺埋人仲叫人點信佢個仔係正常

公爵府

好老實講,我工作果到,都有D係精神病底,有時佢地有情緒,傷到職員,令職員工傷,院舍將情況向家人交待,你知佢地的父母點講?佢父母答:你地有工傷假架麻!係咪有人激佢呀?係你地吾明佢,先咁架.......一D對吾住都無架。仲要話,無我個仔,你地無工開添呀。幾氣焰!又有D嚴重起上黎,已經多次傷人,院舍想送院處理,父母又會阻止機構送院......有D回家渡假,父母直頭幫個仔減藥,話食到個人硬曬軑.......返來院舍起碼癲一排。
所以我好認同,部份精神病人的家人係報喜不報差,可能中國人面子問題,情願比人知有病,都吾會比人知個仔有精神病。

珍珠宮

meowmeow34 發表於 23-6-3 21:22
疑兇父親表示︰「我告訴你他是很正常,其他方面不太清楚。」
佢知唔知自己噏緊咩㗎?!
...

啱啦,佢話佢仔好正常呀嘛,即係唔係精神病啦,咁佢清醒下殺左人喎,唔好賴有精神病控制唔到了

侯爵府

Bibibut 發表於 23-6-3 22:12
好老實講,我工作果到,都有D係精神病底,有時佢地有情緒,傷到職員,令職員工傷,院舍將情況向家人交待, ...

真係,要重整政府資源,處理呢啲計時炸彈!就算只有1%嘅精神病,患者有暴力傾向,咁都已經好大鑊,係咪?!
都唔明白,點解精神病屋企人,咁鍾意幫佢哋減藥。 屋企人都有病!

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

conniemar 發表於 23-6-3 21:26
精神病嘅遺傳基因好強

也有人利用精神病做藉口,讓自己為所欲為。精神勒索家人。

伯爵府

父母總係包庇子女, 個訪問 凶手阿爸無d歉意

珍珠宮

因為佢哋的家人真心又好無奈都好,真係做到包容自己有精神問題的家人,誇啲講,係屋企唔暴力唔出刀可能對病者的家人嚟講已經非常正常非常融洽,唔係咁諗點同個病人一齊生活落去。

侯爵府

好媽媽勳章

waic 發表於 23-6-3 22:37
啱啦,佢話佢仔好正常呀嘛,即係唔係精神病啦,咁佢清醒下殺左人喎,唔好賴有精神病控制唔到了
...

我當時都係咁諗,既然咁正常就判終身
開心每一天

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊