自由講場

跳至

首頁
23456...36

尾頁

男爵府

回覆樓主:

東張西望啦

大宅

sillybilly123 發表於 23-6-6 19:59
睇完D回覆, 覺得好離奇, 個個茅頭都指向小朋友同埋家長

即使小朋友超曳,家長冇家教,老師 ...

每個小朋友都有人鐘意有人吾鐘意,就算小朋友真心曳,老師冇可能吾比佢參加畢業營。更冇可能用成績表來威脅家長就範。
如果樓主句句真話,我支持投訴老師。
下次老師打嚟記得錄音,有証有據。

伯爵府

2024年龍年勳章

我覺得個小朋友點曳都好,做老師都唔應該帶頭霸凌佢,一係用行政手段(校規)唔俾佢去(例如操行某個grade以下,或有幾多個缺點),有啲老師真係好無品

男爵府

我作為家長,我都好唔鍾意一些手多多,玩下既同學。大家係家長,話你又尷尬。

珍珠宮

減齡達人勳章

whyyou 發表於 23-6-6 20:53
個個上親嚟開post 都形容到自己係受害者㗎喇,我永遠至少都幫佢打五折

5折比多咗

我在bk 10幾年,通常上來叫人評評理的,最後8成以上反被插爆

伯爵府

2024年龍年勳章

好慘的媽媽 發表於 23-6-6 20:09
回覆 FFchan 的帖子

我先生有同佢講左三次,有解釋三次,重點:1.學生保證守規唔搞事(結果無事啦!)(個老師就 ...

樓主你有道理,撐你!
做咩要假設個學生會搞事,無證無據
支持你向校長同EDB投訴

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

0ooxoo0 發表於 23-6-6 20:52
我仔小五時曾經有段時間唔肯返學,朝朝起身就又呢又路,就係唔想返學,後來我慢慢同佢傾,佢先講,有個同 ...

我個女4-5歲出去啲playhouse 玩
響度玩緊個玩具
跟住有個好曳既男仔
最少黎極古過我女2-3次
專登整冧/倒瀉我女玩緊既玩具
激到我個女喊
個男仔仲覺得好得戚好開心
佢家長都響度 都控制唔到佢個仔
淨係響度唔好意思
我之後拉開包住我個女
再黎唔客氣
我啤實佢
個頑童見我棟曬響度先唔夠膽再黎

如果同班有咁既男仔 對其他同學仔真係幾困擾
專登整古人 好討厭

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好慘的媽媽 發表於 23-6-6 19:40
唔緊要啦,反正一個人好難應幾百把口,信就信,唔信算,唔好講咩相唔相向
當個細路壞到爆,好未?
身為老師,要做 ...

你成家報服心都好強,
唔係淨係你個仔

水晶宮

sillybilly123 發表於 23-6-6 19:59

我完全同意你講法。

學生曳,老師應該想辦法教好學生,跟學生及家長約法三章在畢業營守好規矩,而不是帶頭其他同學向學生欺凌。

老師的處理手法好有問題。

子爵府

littlefunpig 發表於 23-6-6 20:50
樓主只係覺得比較好動 好似唔覺得係有問題
老師本身就黑人憎
好討人厭喎⋯⋯

可能係屋企發生確實無問題,家人會包容,但出到社會影響到其他人

不過個老師今次確實係處事有問題,被投訴亦無可厚非

子爵府

好慘的媽媽 發表於 23-6-6 20:09
回覆 FFchan 的帖子

我先生有同佢講左三次,有解釋三次,重點:1.學生保證守規唔搞事(結果無事啦!)(個老師就 ...

我明你。
我小朋友都曾經遇过賤老師。
真是未遇过賤老師的人係好难想像到的,正如好难相信有人可以虐待自己子女。
我到现在都后悔当年冇投訴教育局,后悔之極

子爵府

sharon_pig 發表於 23-6-6 19:11
老師係唔岩 但我估你仔都好。。。。。老師先會做到咁出面
俾我先教好個仔先
我自己個仔小時候都好頑皮 投 ...

唔係呀,竟然做呀媽同意唔比個仔上台攞獎?你仔好可憐

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

hnh_mami 發表於 23-6-6 21:23
可能係屋企發生確實無問題,家人會包容,但出到社會影響到其他人

不過個老師今次確實係處事有問題,被投 ...

我都想聽下老師版本
一面之詞始呢度
最好有埋其他家長睇法

子爵府

我都有同一疑問,身為老師,咩情況下都唔應該咁做,唔通個學生唔聽話,連打佢都係岩??都一定係學生迫到老師打佢???

珍珠宮

littlefunpig 發表於 23-6-6 21:15
我個女4-5歲出去啲playhouse 玩
響度玩緊個玩具
跟住有個好曳既男仔
起碼你講既呀媽會講唔好意思,即係都知自己個仔唔啱
有啲家長唔覺自己仔女有問題,我遇過
自己小朋友出問題 仲周圍投訴,呢啲真係避之則吉,太煩,無法溝通

子爵府

因為唔係發生自己仔女身上嘛,我都支持樓主投訴,我有兩個親戚做老師成日飯聚時聽佢地笑家長學生,宜家大部份曱甴老師

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我又諗起嗰啲殺人兇手嘅父母都會話自己嘅仔女平日好善良!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlefunpig 發表於 23-6-6 20:46
通常家長都會話啲小朋友好小問題
輕描淡寫
所以我都支持樓主報東張

樓主既回覆,就知係乜野性格,想像到佢一家係乜野人
好少jm 一面倒,係企學校同老師果一方

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

我覺得 個細路 點 曳 點壞 佢都有權去畢業營,
你又可以諗係個老師冇方法教好個細路 或者冇方法令個細路做到佢想做既!

一物治一物 就係個老師放棄左。咁我覺得有問題喎!佢冇心機冇方法教

點講都唔應該會發生囉

大宅

好慘的媽媽 發表於 23-6-6 18:55
真係未見過咁卑鄙既老師
一個老師為左唔俾個細路仔去畢業營(3日2夜),可以有幾盡?長話短說,重點如下:事件發 ...

老師打得第二,三次比你,點解唔直接去學校搵校長了解下,或者當面同老師傾甘樣起碼知道乜事

首頁
23456...36

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊