自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

伯爵府

WNC 發表於 23-6-8 03:29
今朝我同老公講將錢(大概十萬港幣做定期),佢話d錢用黎買左胶票差唔多輸晒。我好嬲點解唔同我講聲,d錢大 ...

差不多輸晒,即係仲有剩,咁即係剩返幾多?幾千定幾百?總會有個數!咁就算取消戶口,證券公司或銀行買賣都一定會有交易記錄同取消戶口既通知信。

其實而家d女人都受過教育,唔會係無知婦孺,但樓主老公就當個老婆係低智力,以為隨便2句就可以打發,當無事發生咁,咁易過骨佢都好著數

講真,掉轉樓主話將10萬輸晒仲要無證據,樓主老公會就咁算數嗎?

瑪瑙宮

littlefunpig 發表於 23-6-8 11:22
仲話咩大男人, 當人傻架咩!?

10萬話多唔多, 話少都唔少

仲要話咩大男人, 大男人咁 ge 咩? 正一唔熟唔食, 咁叫偷, 叫家賊難防.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

今朝我同老公講將錢(大概十萬港幣做定期),佢話d錢用黎買左胶票差唔多輸晒。我好嬲點解唔同我講聲,d錢大 ...
唔信

子爵府

Poddlero 發表於 23-6-8 10:31
宜家好多定期都好高息
我就一直用開welab 3.45%

我都想知,我有份定期兩星期後到期,參考吓啲息口

瑪瑙宮

fivebeanrice 發表於 23-6-8 11:26
差不多輸晒,即係仲有剩,咁即係剩返幾多?幾千定幾百?總會有個數!咁就算取消戶口,證券公司或銀行買賣 ...

差不多輸晒, 係點輸都可以解釋到, 唔郁佢唔賣係唔會輸, 同有交易記錄的电郵通知, 開黎比樓主睇下囉. 正一大話精.

一係就賭波賭馬一係借比人一係冧女.

侯爵府

2024年龍年勳章

唔信,一齊儲點解唔同你講聲就拎晒啲錢去買股票,仲要輸晒,比我會質問佢邊年買咗邊隻股票,咩價買入,點解會輸晒共同儲嘅錢,勸樓主以後唔好用聯名儲錢同埋自己有幾多都唔好講。

侯爵府

WNC 發表於 23-6-8 06:29
回覆 WNC 的帖子

我應該點做?繼续追佢攞證據?定當冇事發生。分開錢冇可能,佢好大男人。 ...

十萬就當無事啦,但唔好再放錢入去,自己錢自己儲,財政獨立就最好

男爵府

唔信….delete account啲個大話太離譜

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

股票輸曬都唔會取消埋戶口,反正都輸曬,甘唔賣放起度有機會翻本,我系你就唔會再放錢入聯名戶口啦,做免費工人仲要貼錢,人不能自保無人幫到你。

男爵府

唔信, 佢話del左acc我會即時問佢買左咩股,
幾錢買幾錢放, 盡量問得詳細d睇下佢答唔答到,
如果真係可以好清楚答到我可能會信多d既

男爵府

緊係唔信啦!你留意吓佢啲朋友、屋企人有冇人需要錢?會唔會借咗俾人?
平時佢為人係點?你自己會好清楚。
話知佢係唔係大男人趁住今次機會,同佢講以後分開理財如果佢反臉
你問吓佢掉轉身份,你無端端唔見咗10萬蚊得唔得?

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

子華曰:以常理諗
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

以後自己醒目
開多個戶口儲私己錢啦
個老公根本信唔過
第時退休無返工你又無儲蓄既話
指意佢俾你呀?怕你到時覺得自己變左乞衣咋。

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

一定有景轟、男人信唔過

翡翠宮

畀面勳章

一定唔會信啦,不過,如果唔想離婚,只能以後財政獨立,分開儲錢,十萬當跌左。仲要留意佢外邊有冇女人同賭博習慣。
日日是好日

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

WNC 發表於 23-6-8 06:29
回覆 WNC 的帖子

我應該點做?繼续追佢攞證據?定當冇事發生。分開錢冇可能,佢好大男人。 ...

大男人先更加唔用女人錢
分開戶口啦, 再係係 一半半
你儲錢 佢洗錢, 搵笨

大宅

唔信

瑪瑙宮

selinako^^ 發表於 23-6-8 12:00
大男人先更加唔用女人錢
分開戶口啦, 再係係 一半半
你儲錢 佢洗錢, 搵笨

重要請鈡點做家務喇, 自己做晒慳慳埋埋諗住儲多 D 為個家, 點知比佢敗晒. 重要大大聲重要作大話. 係呀無晒解釋都唔使我話 delete 左 account 就 delete 左你收聲.

樓主經一事長一智喇.

重有大男人唔做家務, 懶就懶喇.

大宅

回覆樓主:

唔信

大宅

梗係唔信啦

首頁
34567...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊