自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

坐小巴,過了2個站,突然停車,司機要我落車,指我投訴佢,講佢壞話,不載我。

當時我就話是認錯人,沒有投訴佢,也不認識佢。

之前好幾個舊司機冇做,請了幾個新人,而這個司機開工幾耐,真的冇印象。

車上有其他人,當然沒有出聲,因不知之前我和司機是否有争執。

不落車就不開車,這情形之下,我只有落車。落車時覺好無辜,好激氣,好似默認了一切,好冤枉呀。

這條線我一定會坐,否則要行上一條長長的樓梯,拿重嘢,膝頭很吃力。

難道要避佢,有車也不坐,走了一班,要再等20多分鐘(有時更長)才有車。

2天等車時很不安,不知會否再遇上佢,又一次被落車,壓力好大。

可以點做,算數?投訴?去邊度投訴?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

藍天100800 發表於 23-6-9 09:58
坐小巴,過了2個站,突然停車,司機要我落車,指我投訴佢,講佢壞話,不載我。當時我就話是認錯人,沒有投 ...

咁癲,比左錢喎,老虎都唔落車

BBG1    發表於 23-6-10 06:55
放下自在

侯爵府

坐小巴,過了2個站,突然停車,司機要我落車,指我投訴佢,講佢壞話,不載我。當時我就話是認錯人,沒有投 ...

好嚴重喎!你個架係紅van?落車先俾錢個款?否則綠van 係上車已付款點可以拒載?就算紅van都不可以因為咁而拒載人!好鄧你慘。我見小巴車身入面通常有營辦該線的公司電話。你試下。

侯爵府

希望個新司機唔係又思覺失調人士,樓主真無辜

大宅

2024年龍年勳章

咁都得

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

癡線!比左錢點解要落車?架車又唔系個司機既,當時就應該講明你唔認識佢亦無講過佢壞話或投訴,但如果司機甘顛逼你落車,你一定日日投訴佢,你堅持唔會落車,一系報警。你始終都要解決一次,唔通次次等運到或被逼比錢只坐半程?

珍珠宮

戳樓主慘,個司機係咪思覺失調人士?可以咁樣拒載咩?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

究竟乜事? 正常認錯人都唔會叫你落車喎
你要成日搭好難撞唔到佢

珍珠宮

第一次聽.
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

tung0409 發表於 23-6-9 10:10
好嚴重喎!你個架係紅van?落車先俾錢個款?否則綠van 係上車已付款點可以拒載?就算紅van都不可以因為咁而 ...
試找找,謝謝

大宅

TMC3012 發表於 23-6-9 10:20
究竟乜事? 正常認錯人都唔會叫你落車喎
你要成日搭好難撞唔到佢
我都唔知乜事,投訴佢乜嘢都唔知,
講咗是認錯人,都冇用。
最慘是唔坐只有行樓梯。

侯爵府

佢自我實現夢想啦, 快D去投訴佢.

大宅

咁都有,聞所未聞

大宅

第一次聽,當下你應該話我第一次坐呢架車,你肯定認錯人,佢話唔開車,你就話你打去站頭問下囉,但佢真係好癲

珍珠宮

過左2個站先至話你?佢係咪思覺失調?

大宅

個司機係咪痴線架? 就算真係有投訴佢都唔可以趕我落車啦下話
應該即時報警啦, 我都唔想阻到人, 但係你要繼續搭, 做乜要怕左佢呀

大宅

回覆樓主:

佢認錯人仲要迫你落車就真係要投訴佢就真,精神狀況有問題就唔應該揸車,乘客好危險

男爵府

回覆樓主:

好慘!
如果係我,唔會落車,報警!

大宅

newlifenewholy 發表於 23-6-9 10:43
第一次聽,當下你應該話我第一次坐呢架車,你肯定認錯人,佢話唔開車,你就話你打去站頭問下囉,但佢真係好癲 : ...
當時唔想阻人,冇想到問站頭,要留意下站頭電話。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊