自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 Natalie625 的帖子

先撩者賤

男爵府

分甘同味 發表於 23-6-9 15:13
Say sorry都無聲仲發生爭執,有事就跑返學校求救,縮頭烏龜

食lunch響阿媽面前拎把餐刀兇班學生,成30歲 ...

兩件事唔係同日發生
https://hk.news.yahoo.com/%E9%BB ... F%B7-063037779.html

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

男學生應該受到教訓,希望唔好再咁囂張

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

「於 5 月 30 日在黃大仙中心南館一間餐廳午膳期間,意外將水潑到其母親身上,引發雙方激烈爭執」

之前過節,俾班所謂學生蝦自己阿媽

如果實情,就 佛都有火

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

子爵府

先撩者賤,打死無怨,自己唔啱仲咁囂張,希望佢會吸取呢次嘅教訓

珍珠宮

sfll 發表於 23-6-9 17:25
「於 5 月 30 日在黃大仙中心南館一間餐廳午膳期間,意外將水潑到其母親身上,引發雙方激烈爭執」

之前過 ...

如果班學生當時肯禮貌咁講聲對唔住,其實已經乜事都冇…..做錯仲咁惡死,撩事鬥非,遲早俾人打,希望佢哋知驚,識改過

侯爵府

sfll 發表於 23-6-9 17:25

之前過 ...

又會咁啱啲水撥去人哋阿媽身上,搞人哋阿媽,今次冇俾人斬到算好彩

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

天貓 發表於 23-6-9 17:34
如果班學生當時肯禮貌咁講聲對唔住,其實已經乜事都冇…..做錯仲咁惡死,撩事鬥非,遲早俾人打,希望佢哋 ...

依家嘅學生比較我哋難教十倍。

唔覺得佢哋會俾機會自己改返好 。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

alau2021 發表於 23-6-9 16:16
佢咁有型去挑釁人不如各自立把餐刀隻揪啦,使乜走返學校
今次真係瘀啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

sfll 發表於 23-6-9 17:49
依家嘅學生比較我哋難教十倍。

唔覺得佢哋會俾機會自己改返好 。

其實可能佢哋屋企教育都好有問題,睇到呢啲新聞真係頭都暈

子爵府

回覆樓主:

個學生本身都好有問題,無家教,仲要刺激個男人真係幫吾落

侯爵府

個男人做咩咁傻啊?揸住把刀大罪好多

水晶宮

Kittymummy 發表於 23-6-9 14:45
又黎 ? 咩樹呀.......
https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/907036/%E9%BB%83%E5%A4%A7%E4%BB% ...

咩事呀,咁得人驚

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

16歲讀中三,係咪留班㗎 而家有啲學生好曳,有次成5,6個去Starbucks, 買一杯飲品霸5個位,仲要隔離嗰對夫婦移位讓佢哋,屋企冇枱佢做功課咩咁….

版主

Shellyxlk 發表於 23-6-9 18:22
個男人做咩咁傻啊?揸住把刀大罪好多

個男人俾班友成功挑機呀

伯爵府

回覆樓主:

男學生挑釁人哋先喎。狹路相逢唔代表要畀中指人。又要威又要戴頭盔跑返學校求救。攞刀追人固然唔啱,但呢個男學生先撩者賤,一定唔抵幫。仲要第一次係佢整到人哋媽媽先。學生都有好大問題。

水晶宮

Kittymummy 發表於 23-6-9 14:45
又黎 ? 咩樹呀.......
https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/907036/%E9%BB%83%E5%A4%A7%E4%BB% ...
三單都係東九發生 仲好近
WTS Diamond Hill Choi Hung

珊瑚宮

支持重判

琥珀宮

回覆樓主:

太熱,熱到啲人跳掣

水晶宮

回覆樓主:

學生品格都係差離不開家教,自已唔教就等人幫你教

首頁

尾頁