自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

天氣太熱,瞓緊晏覺,就收到呢個電話,講得出我個姓同ID, 跟住就話我爭幾千咭數未還,問我諗住上門收定點?!問佢爭邊間公司就話簽左保密協議唔講得,係咁追我幾時還。。。。情急得滯收左佢線,唔記得問佢應該點還。。。。
收線後諗諗下,點解佢有咁多個人資料,佢一講得出資料,人就會放鬆,好易受騙,大家小心d

大宅

cattz288 發表於 23-6-10 17:25
天氣太熱,瞓緊晏覺,就收到呢個電話,講得出我個姓同ID, 跟住就話我爭幾千咭數未還,問我諗住上門收定點? ...

甘你有冇爭咭數先?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

將軍澳街坊 發表於 23-6-10 17:32
甘你有冇爭咭數先?

我都想知
放下自在

男爵府

回覆樓主:

講得出你地址嗎?

男爵府

回覆樓主:

好似真係收數公司喎

(emoji) 重要來電 55299967 電話 搜尋結果 https://hkjunkcall.com/?ft=55299967

象牙宮

singwin 發表於 23-6-10 17:44
講得出你地址嗎?

忘記問佢
放下自在

象牙宮

singwin 發表於 23-6-10 17:47
好似真係收數公司喎

(emoji) 重要來電 55299967 電話 搜尋結果 https://hkjunkcall.com/?ft=55299967

如果爭咭數,信用咭公司係會先call客。。。或sms...
放下自在

大宅

天氣太熱,瞓緊晏覺,就收到呢個電話,講得出我個姓同ID, 跟住就話我爭幾千咭數未還,問我諗住上門收定點? ...

我都剛收到,同你情況一樣!

象牙宮

fonie_lee 發表於 23-6-10 18:08
我都剛收到,同你情況一樣!

有無問佢點還?
放下自在

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

上門收咁得意

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

參加抽獎
好易洩漏個人資料
要ID一定不參加

象牙宮

goldpiglet 發表於 23-6-10 18:13
參加抽獎
好易洩漏個人資料
要ID一定不參加

所以大家一定要小心, 佢講到ID真係會放低戒心
放下自在

子爵府

肯定系假騙子。如果有欠數揾咗合法收數公司收,被欠款公司要出信通知客戶,私隱資料交比第三者通知客戶點樣找條數

大宅

cattz288 發表於 23-6-10 18:10
有無問佢點還?

冇呀!因為我覺得係騙案
我又係急急收線(emoji)

大宅

我都有問佢,條數幫邊一個機構收,佢話保密協議,
不過佢哋收數有四大範疇,銀行、信用卡公司、電訊公司仲有5知咩公司
好專業咁(emoji)講到似層層咁(emoji)

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

琴日facebook都見到呢個情況
係呃人

象牙宮

fonie_lee 發表於 23-6-10 20:02
我都有問佢,條數幫邊一個機構收,佢話保密協議,
不過佢哋收數有四大範疇,銀行、信用卡公司、電訊公司仲 ...

佢都係咁講,仲chur我話,咁你還唔還,我心諗你又噏唔出,還條毛
放下自在

象牙宮

ychan^ 發表於 23-6-10 19:55
肯定系假騙子。如果有欠數揾咗合法收數公司收,被欠款公司要出信通知客戶,私隱資料交比第三者通知客戶點 ...

我知呀,我都收過工人欠債信
放下自在

大宅

cattz288 發表於 23-6-10 20:57
佢都係咁講,仲chur我話,咁你還唔還,我心諗你又噏唔出,還條毛
...

Same here (emoji)(emoji)

男爵府

我親人最近也收到來電(手提及固網電話)可以講得出親人全名及ID 話佢在微信發佈假藥消息
求其作故仔。但為什麼知道全名及ID 好可怕

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊