自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

伯爵府

baby.kaka 發表於 23-6-21 04:17
香港到底發生咩事?
過去24小時內,一間媒體頭50條新聞,居然佔咗7條係「刀,斬」傷人案……
另外有4個自殺 ...

【倫常慘劇】馬來西亞兒子被罵疑刺激抑鬱症發作 斬殺7旬母安靜伴屍等被捕
https://topick.hket.com/article/3552432?r=cpstni

內心不夠強大,唔好睇咁多新聞
新聞只會報陰暗面,世界美好的事情不會報,因為只想搏眼球掙hit rate
同為自己精神健康着想,唔好睇東方,已取代了蘋果為搏眼球全無底線

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

曾經有人 發表於 23-6-21 06:09
黑暴遺風

X 1000

近40年、好多香港人比洗腦、定幾代一些人、好似入咗邪教一樣、自我為中心、憤世嫉俗、成日幻想被政府迫害.....

雖然香港最壞的情況、已經過去、但要撥亂反正、起碼還需要5-10年~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Onlok 發表於 23-6-21 06:12
黑X會,幾單非華裔,兩單係跟進新聞,中學鐵蓮花(唔知帶嚟做乜)
自從有律師公開話暴力可解決問題,坐監 ...

所以亦可解釋到、為什麼咁憎那些黑暴曱甴.....

香港是我們的家園、但他們係要搗亂搞香港、攬炒到死為止。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

唔咁寫邊有人睇新聞?

我地自己要正面啲,做好啲,一齊守護我地嘅家

伯爵府

虎到金來勳章

黑X會,幾單非華裔,兩單係跟進新聞,中學鐵蓮花(唔知帶嚟做乜)

絕對同意,講中晒,最慘係呢d歪理,令好多人以為係真理,仲要覺得自己被迫害,要反抗先係王道

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

除咗教育,父母,子女,朋友,親人,網上言論等等等等,每1個人都有社會責任,不可自私自利,因為每一樣嘢都。會。影。響別。人。

唔好講唔會,就算衣著都一樣會,潛移默化,好多人只識跟風,不求甚解,久而久之,就會形成風氣

傳媒責任就更大,利用媒體去散播,速度更廣更快

水晶宮

annie133 發表於 23-6-21 06:36
對,報得多,聽得多,有樣學樣

水晶宮

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

你淨係睇毒果2.0,
香港直頭死得啦

伯爵府

回覆樓主:

係呀,香港好病,邊個大大聲叫“違法達義”,邊個鼓吹暴力抗爭,叫嗰班人出嚟找數

大宅

baby.kaka 發表於 23-6-21 04:17
香港到底發生咩事?
過去24小時內,一間媒體頭50條新聞,居然佔咗7條係「刀,斬」傷人案……
另外有4個自殺 ...

不如你試下睇六合彩新聞。成日都有人中頭23456 獎。好似好多人中

男爵府

當全球經濟差,所有人都病,大家都太得閒,諗埋一面果班就會出黎搞事宣洩。外國都多左好多斬人案…近排睇少d,咪算…

大宅

回覆樓主:

呢份野日日都係報呢d,前排日日報跳樓,冇乜正面新聞~

男爵府

當年報道紅火蟻,傳媒成個月報道紅火蟻

九龍又話發現,呢區又話出現

搞到人人坐喺屋企都好似驚俾紅火蟻咬

伯爵府

chankahing 發表於 23-6-21 08:38
當年報道紅火蟻,傳媒成個月報道紅火蟻

九龍又話發現,呢區又話出現

傳媒主導,佢想你稔乜就只報乜
不要中計

侯爵府

回覆樓主:

不是香港變了,是人變了,新聞工作者變質了。

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

馨竹難書!一諗起2019年的黑暴及真香港人的言行,真係嬲到震!

男爵府

香港地, 無一單半單案底係身, 邊夠精采人生

大宅

牛年勳章

唔係香港有病,而係白粉報有病

男爵府

其實會唔會係一直都有,只不過宜家報多啲,我哋又留意多左

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊