自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

伯爵府

kwhkwh 發表於 23-8-28 20:36
剛剛先另外有個post 留言要檢討下係米西客喎, 又話巧滿意服務。對住呢平時時空的D 留言真係無言。
咁滿意米 ...

有個仲話搭的士從未遇過衰人添
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

伯爵府

美味 發表於 23-8-28 20:55
啲化妝品sales人工唔算低態度都係咁差,一聽到你係本地人買一兩支,都唔想理你,試過有一次行過諗住順路攞 ...

所以我依家都係網購多,趕住用就去屈記嗰啲買開架貨。
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

laithin 發表於 23-11-30 01:21
所以你哋就要搞死呢個地方? 有咁衰講到咁衰?

吓 北上消費就叫攪死????? 消費者有選擇權,無生意佢哋自然會諗辦法改進,之前疫情出唔到去就話要硬食啫,論攪死香港排隊都未輪到北上消費啦

別墅

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

美味 發表於 23-11-30 07:17
吓 北上消費就叫攪死????? 消費者有選擇權,無生意佢哋自然會諗辦法改進,之前疫情出唔到去就話要硬 ...
jm. 費事同呢些人講。
冇咀駁揾其他野講既姐。
講搅死一定唔會係北上既.大把妄想症的人。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Kuri 發表於 23-11-30 07:05
所以我依家都係網購多,趕住用就去屈記嗰啲買開架貨。
我搬屋,裝修師父都講到明,佢工具乜都淘。入伙我全屋家具電器都係淘。今年我换手機係京东。

網購固然有風險,但比起香港~尊貴~的服务,我寧願冒下险。

總有人睇死訓訓下床會爛,爐會爆,手機不安全,真係關心多謝哂。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

虎到金來勳章

大力大力 發表於 23-8-29 05:00
我超憎坐茶歺廳卡位太窄、我腳長坐得好唔舒服~

卡位對面要搭枱我好憎

男爵府

crt1234 發表於 23-11-29 19:12
市民薪金追唔上物價
就算香港既服務同質數好
市民都照會上深圳消費

呢句真,仲有好嘅商店都俾啲唔好嘅店攬炒,成日話食肆唔好唔去幫襯,上得去食飯就連帶係上面消費埋,除左食肆,零售業都死埋,最賺嘅得業主,仲要好多業主覺得每年加租係老鳳,話之你經濟沒落

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

啲人唔識檢討,記得之前一有投訴食店嘅帖,就有人話好多西客,即係等一個兩個鐘餸未到都唔應該出聲,話關樓面咩事,話樓面就係你錯係西客

伯爵府

Png 發表於 23-11-29 19:01
倒閉也不少,尤其小商戶
有眼睇架
租金人工真係貴點減?減人手又鬧服務差,冇時限全晚只做一輪生意?

大把客出面排晒隊你咪限囉,都未有客,一入去未坐低就限呢樣個樣,到我坐到夠鐘都未有第二輪呀!

平日下午茶成十幾張吉枱,一個人行入去都唔會俾你坐鬆啲,要你6個唔識嘅人迫一張枱,用晒隔板好似坐監咁,呢啲「體驗」你一定未試過。

伯爵府

開不了口 發表於 23-11-30 08:10
呢句真,仲有好嘅商店都俾啲唔好嘅店攬炒,成日話食肆唔好唔去幫襯,上得去食飯就連帶係上面消費埋,除左 ...

都係架,之前有間名人加持嘅菜館,見名人介紹咪去下囉,受氣都算,啲枱櫈餐具全部油膩膩,真係無下次,再睇返食評,原來十個有九個都受氣,淨低嗰個話呢啲係人情味,話其他人唔識欣賞。半年後間嘢執,話自己光榮結業唔憂做。佢就光榮結業,但我就心理陰影,見到類似舖頭都唔係好敢行入去

男爵府

算啦,這兒出名大把打手,老闆叫佢地出乜post sell乜唱乜,他們見錢開眼無底線照做,無謂抝。

侯爵府

交通方便咗,假期北上,忘掉一切,盡情放鬆,老細煩人搵我唔到,都係一個原因。

大宅

ricky22 發表於 23-11-30 06:46
深圳食碗麵,店員免費比熱茶你,都溫馨提示你小心燙啊!你話香港會点對你,恨不得你坐低一分鐘比$就走,仲話比熱 ...

仲可以免費加麵

男爵府

貴好大程度係因為鋪租,即刻地產霸權.港英遺留產物

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

開不了口 發表於 23-11-30 08:10
呢句真,仲有好嘅商店都俾啲唔好嘅店攬炒,成日話食肆唔好唔去幫襯,上得去食飯就連帶係上面消費埋,除左 ...

兩睇啦, 我當業主真係減租, D舖頭係咪就會減價或加伙記人工先
咪輪到個老闆賺到盡

隔離賣$100, 佢會賣$50?
傻的嗎
天朗氣清

男爵府

Vengerov 發表於 23-8-28 20:25
香港服務差難食應分的,比成千銀受罪應分的。成日話比較不公平,上去食碗面感受都好過係香港食碗面,人哋 ...

上面交足服務水準都唔收加一
香港咩都自己嚟咁濟
哪來的臉皮收食客加一

Skytree1000    發表於 23-11-30 10:01

伯爵府

好記得疫情時
香港食店叫人量體溫、嘟安心、嘟針咭的趕客咀臉,
玩防疫玩到客寧願自煮、北上、海外覓食,
商家佬的報應吧

子爵府

回覆樓主:

你減人工好唔好,攪笑

子爵府

回覆樓主:

遲d 人仔升返8,再講啦

首頁