家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

別墅

係咪直立式風扇 ?
原帖由 月師奶 於 09-6-16 17:28 發表
如題

大宅

係呀~:loveliness:
但其實係咪普通風扇涼d呢? 但我想慳位d所以打算買直立式風扇囉

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

傳统清洗會易D

伯爵府

pansonsic is good

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 月師奶 於 09-6-16 21:03 發表
係呀~:loveliness:
但其實係咪普通風扇涼d呢? 但我想慳位d所以打算買直立式風扇囉

直立式風扇係慳位D...但係個人覺得出風位太集中....使用時出風位直對既位置係較大風...但側少少位置已經唔係好覺得有風吹到...又轉得好慢...等較耐先吹返過黎...唔好用
(唔知你明唔明我講既嘢呢... )

另外清潔係比傳統式風扇麻煩,要拆好多粒鑼絲先可以將裏面圓筒形既扇拆到出黎洗...我第一次拆連裝返用咗成半日時間...而家都要成1個鐘先搞得掂...

大宅

原帖由 Little_cy 於 09-6-16 22:31 發表
pansonsic is good

樂聲牌有出直立式吹風機嗎?

大宅

原帖由 shystc 於 09-6-17 11:20 發表

直立式風扇係慳位D...但係個人覺得出風位太集中....使用時出風位直對既位置係較大風...但側少少位置已經唔係好覺得有風吹到...又轉得好慢...等較耐先吹返過黎...唔好用
(唔知你明唔明我講既嘢呢... )

另 ...

唉呀! 明呀! 我試吹時在商場嘛, 就係覺得好涼...擔心因為場內開左冷氣所以先咁涼..同埋我想要高身d...但又驚好搖會危險.......清潔問題都係我考慮因素之一, 因為好多都拆唔到咁咪好多塵? 一邊吹一邊食塵?

咁你用緊係咩牌子? 等我參考下先

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 月師奶 於 09-6-17 11:55 發表

唉呀! 明呀! 我試吹時在商場嘛, 就係覺得好涼...擔心因為場內開左冷氣所以先咁涼..同埋我想要高身d...但又驚好搖會危險.......清潔問題都係我考慮因素之一, 因為好多都拆唔到咁咪好多塵? 一邊吹一邊食塵? :toocold ...

可以成個拆開清潔架...不過整一次好麻煩...要用多D時間囉...

我嗰部係雜嘜牌...係早3年買冷氣機時送既...話時話我仲將佢收係櫃到...完全無意欲攞佢黎用...等我睇吓係咩牌子先...不過出面可能無得買...牌字係 kimchi...

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係個個可以拆開, 以前用日立, 可以拆後面同前面拆, 今年買左個尚X堂,說明書寫明唔拆得.

原帖由 shystc 於 09-6-17 12:11 發表

可以成個拆開清潔架...不過整一次好麻煩...要用多D時間囉...

我嗰部係雜嘜牌...係早3年買冷氣機時送既...話時話我仲將佢收係櫃到...完全無意欲攞佢黎用...等我睇吓係咩牌子先...不過出面可能無得買.. ...

大宅

我見市面有一隻黑色既...仲話咩恆溫, 講到好巴閉咁

首頁

尾頁

跳至