自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

luckyQ 發表於 23-11-27 09:36
上年做一年有4.2厘, 今年2.5, 同樣舊客戶

甘肯定轉走拉比你望下個中信rate
attach1/tmp/phpejbQOn

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

印第安公主 發表於 23-11-29 08:27
剛剛做
中信3個月十萬5厘

想問你中信係咪用app開戶?容易嗎?開咗係咪可以即刻造定期呢?要唔要落分行補簽名?thx

男爵府

印第安公主 發表於 23-11-29 08:27
剛剛做
中信3個月十萬5厘

中信真係好高,我都將啲身家轉晒去定

男爵府

mandy952 發表於 23-11-29 09:06
轉走一個月多dd再轉返去有4.5%,但都唔係最高,富融唔使轉黎轉去都有4.6%
...

HSBC (emoji)豐舊資金唔駛轉嚟轉去,噚日搵客戶經理做3個月5.25%,佢話係呢排最高嘅息。

水晶宮

剛剛用電話app建設做咗,3個月5厘
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

減齡達人勳章

hfl2000 發表於 23-11-29 09:09
想問你中信係咪用app開戶?容易嗎?開咗係咪可以即刻造定期呢?要唔要落分行補簽名?thx
...

我自己係喺分行開戶口嘅
但我同事無去,只係upload 身份證已經喺app開到户口,分別只係無提款咭,但如果主要係用嚟做定期轉嚟轉去,無提款咭都ok嘅

珍珠宮

mandy952 發表於 23-11-29 09:06
轉走一個月多dd再轉返去有4.5%,但都唔係最高,富融唔使轉黎轉去都有4.6%
...

但唔會因為邊間高啲,又開一個新戶口 分分鐘變5、6個銀行戶口。

象牙宮

olkan 發表於 23-11-29 10:11
但唔會因為邊間高啲,又開一個新戶口 分分鐘變5、6個銀行戶口。
...
一樣,唔想煩。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

Activehealth 發表於 23-11-29 09:27
HSBC (emoji)豐舊資金唔駛轉嚟轉去,噚日搵客戶經理做3個月5.25%,佢話係呢排最高嘅息。

...

咁就好,我定期剛到期唔使搬走。

集友都有5厘。hsbc竟然更高

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

至少要有3間銀行戶口, 將錢轉來轉去先當新資金.

大宅

如果唔爭得多,寧願做長啲12個月,之後未必高息

侯爵府

印第安公主 發表於 23-11-29 10:02
我自己係喺分行開戶口嘅
但我同事無去,只係upload 身份證已經喺app開到户口,分別只係無提款咭,但如果主 ...

thank you 我晏啲睇睇先

侯爵府

印第安公主 發表於 23-11-29 10:02
我自己係喺分行開戶口嘅
但我同事無去,只係upload 身份證已經喺app開到户口,分別只係無提款咭,但如果主 ...

晏晝好順利喺app開咗戶,但我好似蠢咗,登記咗佢個大富翁先至發現原來係最後今日登記日(29/11)之前入錢先至有額外利息,我份定期要12/12先至到期,入唔切啦

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

luckyQ 發表於 23-11-27 09:34
又唔想啲錢轉嚟轉去,乜都話新資金先高D息, 你哋點搞

想高息就唔可以懶,今日將其他銀行到期嘅錢轉番入中銀,當新資金,3或6個月有4厘5,網上搞,唔太麻煩哦!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Activehealth 發表於 23-11-29 09:27

...

好好喎

複式洋房

轉走

子爵府

...

咁高,大額嗎?

別墅

luckyQ 發表於 23-11-27 09:36
上年做一年有4.2厘, 今年2.5, 同樣舊客戶
2.5真係低喎,轉過間好過啦

子爵府

jarjarjar 發表於 23-11-29 09:11
中信真係好高,我都將啲身家轉晒去定

我今日搵RM做咗1 M 3個月有5.1 %

男爵府

海之風 發表於 23-11-27 09:43