自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

係咪個個男人都唔鍾意執嘢?我屋企嗰個都係咁、永遠只會拎啲嘢出嚟、唔會放返好

大宅

Horsebbj 發表於 23-11-27 16:17
一個喼就霸了半個廳? 得10呎?

個廳好細咋,我地又唔係真大宅

大宅

Sarah.lee 發表於 23-11-27 16:18
我老公下下都等我睇唔順眼先肯做下嘢… 去完旅行成個禮拜,個行李喼都唔擺埋,到佢自己踢咗腳趾埋佢好多次 ...

都唔明有幾艱難。我之前整親條腰唔方便幫佢擺喼,佢都唔主動自己收好

大宅

忌廉寶寶 發表於 23-11-27 16:19
自己睇唔過眼,佢又唔肯放,咪唯有將佢塞番落床下底
老公又懶樓主又怕蝕抵間屋又細,其實開個po ...

已經收起左啦,不過每過兩正個禮拜又會攤返出個廳到,又唔收。

大宅

bobocheung88 發表於 23-11-27 16:20
我老公都成日要飛來飛去做嘢,又係好懶得執自己啲嘢,但係見佢個喼唔阻掟就算數,推埋攝喺枱底就OK

...

你台底個位好闊嫁?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

將個行李理箱放在佢平時坐的沙發上面,等佢無位坐,佢自然會放番好.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

放係床下底係最方便,又唔阻地方

公爵府

2星期就要飛一次,比著我都唔會收

男爵府

2024年龍年勳章

吳莉苹 發表於 23-11-27 16:23
你個喼可以攝埋櫃罅都得?我搶到平機票去北海道都好頭痛啊,要帶啲好厚嘅外套,但前排換季嘅時候順便試咗 ...

試下抽真空,慳好多位架

別墅

你個喼可以攝埋櫃罅都得?我搶到平機票去北海道都好頭痛啊,要帶啲好厚嘅外套,但前排換季嘅時候順便試咗 ...

冬天去旅行真係用好大嘅行李喼去旅行,放咗外套之後啲位就好唔見使

係我啲朋友叫我買摺疊喼嘅,買最大個size又可以入多個細喺入面,以前大嗰啲放櫃頂,家下騰出咗空間就可以俾我買個大啲嘅氣炸鍋。之前都冇諗過原來啲薄喼慳到咁多位

別墅

sschong 發表於 23-11-28 11:49
你台底個位好闊嫁?

唔係啊,個喼摺埋得好薄,用嘅時候整返大佢咁,好方便收納,叫jollying pebble,就算摺埋好長時間都唔會走樣變性,我覺得幾好啊,又裝得多嘢

attach1/tmp/phpRUVKPb

別墅

回覆樓主:

掉去佢瞓個邊既床上面

侯爵府

推去飯枱底

侯爵府

飛得咁密通常用細喼,

求其放餐枱底之類、甚至放入廚房、浴室,泊埋一邊

伯爵府

用壓縮袋

侯爵府

我會幫手執
無乜所謂 好小事 自己日日篤眼篤鼻仲嬲

大宅

bobocheung88 發表於 23-11-29 11:29
唔係啊,個喼摺埋得好薄,用嘅時候整返大佢咁,好方便收納,叫jollying pebble,就算摺埋好長時間都唔會走 ...

我上年通關之後都買咗佢地隻gip啊,貪佢可以喼中喼,我哋去旅行都會一個喼去,兩個喼返

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

男人就係咁,佢唔收米你收。我都係自己收,佢收一定抹都唔抹下

侯爵府

sschong 發表於 23-11-27 16:10
C6周不時都要外出公幹,佢呢兩個月就要連續去幾個trip,其實都係每隔兩個星期先飛一次,又唔係兩個星期飛四 ...

隔兩個星期就真係要執好佢嘅⋯⋯
但我老公以前飛得密,就真係放喺個廳算數⋯⋯

複式洋房

男人係

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊