自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

最怕c6 比驚喜,啱啱結婚試過一次 佢見我反應 即刻唔開心,我仲要氹返佢 扮中意
所以,我成日話食左佢仲開心

又要扮中意,唔用佢又唔開心 用又過唔到自己果關

象牙宮

KittyMelody1 發表於 23-11-28 02:22
事緣結婚周年,今晚送左隻錶俾老公,放在佢床頭,等佢放工返來自己發現,寫埋心意卡俾個驚喜佢,點知佢D 反 ...

既然佢唔鐘意,2手賣出去,
下次唔好再買,一齊食飯就算。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

送野俾人同聖誕節抽獎無咩分別架,吾鍾意真係好煩。。。所以我通常人地送野或請我食野點都會開心,領左個份心意先。。。對方便容易接受。。

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

其實呢男人唔係咁鍾意自己鍾意嘅女人送禮物比自己㗎,反而就鍾意送禮物比心愛嘅女人,因為係一種成就感,表示自己有能力可以帶俾幸福俾心愛嘅女人,見到佢開心佢就開心㗎啦,如果折現比佢,佢反而開心㖭啊
假設如果依個男人鍾意收心愛女人的禮物,即代表佢嘅女性荷爾蒙比男性荷爾蒙高啲,個人嘅性格都會溫柔啲

子爵府

KittyMelody1 發表於 23-11-28 03:10
哈 哈,學其他 jm 話頭,一係送 金金。。。。。

或者轉左6位數去我戶口的入數紀錄

開心返啦個個tum 返妳

水晶宮

KittyMelody1 發表於 23-11-28 02:22
事緣結婚周年,今晚送左隻錶俾老公,放在佢床頭,等佢放工返來自己發現,寫埋心意卡俾個驚喜佢,點知佢D 反 ...
你老公性格節儉?

水晶宮

ctsang 發表於 23-11-28 03:07
哈哈 因為其實已經扮過幾次,我老公D taste又真係麻麻,有次送手袋又係咁 我而家直頭話 ...
扮咩嘢呀! 直接講啦! 否則你每年繼續收

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

其實我都有試過,好似樓主想比驚喜c6
佢又係 行街眼金金望住某d 野(唔記得係乜都幾貴)當時諗住比個驚喜佢
有次我問佢 係唔係中意xxx(物件),佢即刻好大反應:唔係呀!你唔好買比我呀!我望下咋 唔想要架,千其唔好買比我

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

我送baby g俾老公
佢好like
老公大汗平時casual慣

試下網上放左佢啦
咁有心揀禮物俾佢仲咁鬧法
以後都唔送

龍鳳媽

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

咁貴嘅錶, 再試下問下換款得唔得?

公爵府

我老公都試過買戒指俾我,我即時話可唔可以換款,俾佢講咗幾十年。但從此佢無再買呢類好睇個人口味嘅嘢俾我,寧願我買完佢俾返錢。我覺得係好事,買咗唔用好浪費。

水晶宮

我哋拍拖時已好了解 佢送野比我要一齊買 買錯買貴我仲嬲 我物慾低 唔好送禮物 同我去玩去旅行我仲開心

水晶宮

opclk99 發表於 23-11-28 03:31
樓主勿傷心,
夫妻成長必經歷d野的、
以前很窮,

收金我都會極開心

opclk99    發表於 23-11-28 09:03

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

事緣結婚周年,今晚送左隻錶俾老公,放在佢床頭,等佢放工返來自己發現,寫埋心意卡俾個驚喜佢,點知佢D 反應完全意料之外,"乜事呀,買隻咁既錶,蹝哂D 錢,完全唔值" "色同款都唔鐘意,仲要咁貴,俾你搞到腰骨都赤埋,blah blah blah......" 我就一路煮飯一路0咸。。。。。。事後佢都話多謝我既心意,但隻錶完全唔鐘意 (錶行講明話無得退或換),依家隻錶佢放左起廳無理到,我都講左佢選個第二隻,呢隻錶我自己帶返 (但個款好男人款),佢反應又係 ""仲黎,仲唔夠肉赤?" 但明明係我自己錢買俾佢。。

你老公都係肉赤你D錢啫, 你D錢都唔係大風刮返嚟的.
老實講, 呢隻帝X表唔夠勞力士咁保值, 你想俾驚喜, 結果佢更驚喜, 咁貴你都捨得買, 心中歡喜的, 只不過更肉痛.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

侯爵府

環保接龍勳章

回覆樓主:

俾我都會嬲,超級掃興
老婆心意十足,又有驚喜
當下應該開開心心
之後先至問下可唔可以換款
其實妳早前有無旁敲側擊佢鍾意咩錶先買呢!
Rolex唔係咁易買,
你買explorer可能佢又想要submariner
以後可以慳返

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

有D野停低望下又真系唔一定系鐘意,好似Pandora甘,我都有停低望過一陣,只系望下果D幾百蚊一粒鐵珠,然後串成一條要幾千蚊系幾甘揾笨同無聊,
如果老公以為我鐘意靜靜雞買左我真系會嘔血,雖然錢系佢揾,但佢錢其實咪又系自己錢,除非你只系女友,女友錢唔等於自己錢,以後買野問清楚好D。
買一樣幾萬蚊自己唔鐘意既野,正路會好唔開心,因為可能佢有想買但又唔捨得買既野嫌貴未買,你而家用左個Quota,自己有排都唔使買鐘意果樣野。

大宅

錶款真係好個人既,買之前一定要探口風

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

onlam2005 發表於 23-11-28 09:25
俾我都會嬲,超級掃興
老婆心意十足,又有驚喜
當下應該開開心心
等同買個 Hermes Mini 2424,點知老婆其實係鍾意 Mini Lindy 所以老公以後都可以慳返
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

mercurycc 發表於 23-11-28 08:26
既然佢唔鐘意,2手賣出去,
下次唔好再買,一齊食飯就算。

x2

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

樓主是不是ftm

首頁
12345...6

尾頁