自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2023年兔年勳章

有幾奇怪?大驚小怪!個個出世乜都唔識,唔學唔識,不分性別年齡喎!
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

咁不滿咪唔好結婚囉,有工人真係可以唔需要識用洗衣架喎
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珊瑚宮

sandy1018 發表於 23-11-29 10:51
你係咪理解錯咗?

睇你點理解 可以好似我上面咁講,亦都可以話個男人咁嘅年紀都唔識用電器….其實大把人係咁 有乜出奇? 不過咁啱佢遇到呢個又係唔識啫。

伯爵府

回覆樓主:

我老公都未必識

子爵府

angel2263 發表於 23-11-29 10:10
咁而家d洗衣機有咁多 function,無用開,唔識用都唔奇既

部部洗衣機都唔同,我囡系屋企用知點用,去到親戚屋企嗰部唔識用都打來問我啦。

男爵府

唔出奇,我前度都係唔識用,所以唔洗笑馬明香港男人好多港孩。

子爵府

mr.bb 發表於 23-11-29 10:19
呢D都攞出黎講, 佢真係好俾面佢未來老公

結咗婚之後,名正言順成為馬太,之後更加多嘢爆佢老公。覺得佢唔係好好品又惡。諗馬明會唔會騎虎難下,關係高調又一齊住,想甩佢都甩唔到。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁男仔如果一直同阿媽住,唔識都正常嘅,阿媽平時一定做哂呢類,男仔多數咪洗下碗吸下塵拎下垃圾,應該好少搞laundry

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

屋企部洗衣機買咗十幾年,c6都係幾個月前至識用

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

唔出奇,on off 係人都識,但洗衣機有咁多制,按錯可能會好麻煩
記得馬明好似係讀engine,你話睇完說明書唔識就話出奇遮

水晶宮

咁而家d洗衣機有咁多 function,無用開,唔識用都唔奇既

咪係,部部機都唔同,平時冇用開咪唔識囉,又唔係學十次都唔識

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

識開洗衣機同識揾錢,叫佢自己揀,佢除咗老公似乎無嘢好講

侯爵府

話佢識用洗衣機就冇新聞架啦
娛樂新聞, 唔使太認真

記者見親湯馬都要問, 問唔到新料冇嘢寫
湯馬都要俾啲新答案等人交差, 就係咁

公爵府

係咪要睇吓個洗衣機嘅面板先批評人?
現在好多洗衣機用icon唔用字,睇公仔真係唔知佢代表咩,最後都係要搵返用戶手冊對標

水晶宮

回覆 chuiyeebird 的帖子

係靚湯爆馬明唔識用洗衣機, 應該係馬明諗住結婚後老婆攪掂就得

子爵府

Jane1983 發表於 23-11-29 10:46
唔出奇,我老公都唔識。

好多人好重視識唔識做家務,但其實呢d真係手板眼見,有基本智商,有心做,係唔會 ...

Same same

子爵府

chuiyeebird 發表於 23-11-29 10:11
下呢個女人真係 ….即係佢諗住結咗婚之後 可以乜嘢都唔使做 俾晒個男人做?
...
洗衫系最簡單的工作,個男人連衫都吾識洗仲要佢來做咩。而家結婚好多都系男人做飯做家務家啦。仲好似以前咁咩

珊瑚宮

1314625 發表於 23-11-29 11:45
回覆 chuiyeebird 的帖子

係靚湯爆馬明唔識用洗衣機, 應該係馬明諗住結婚後老婆攪掂就得 ...

咁又係睇你點理解啫

男爵府

2024年龍年勳章

我老公都唔識用,連焗爐都唔識

男爵府

Cinken 發表於 23-11-29 10:22
吾出奇,我d friends 30-60 歲,有男有女,电飯煲開煤氣煮食爐洗衣机乾衣机都吾曉操作,但个个都係degree ...

我係呢類人
唔需要做時, 唔學無問題, 但到要學唔會唔識 , 以前忙返學返工又有人做就唔想理, 我都係今年先學開機洗衫

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊