自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

mandy952 發表於 23-12-1 23:12
東張講嗰間,遮住人地隻窗可以咁做嘅咩

边区

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我對邊屋裝分體冷氣,裝在我仔房對邊,我仔房對佢地幅窗的距離好近,裝完之後我仔夏天不用開窗,一開窗d冷氣熱氣入晒屋,佢裝時同佢講過,佢話佢地好小開冷氣,正賤人,明明可以裝過d, 但因為遠左,條喉長左,貴

珍珠宮

mandy952 發表於 23-12-2 08:17
2匹已經特長,我樓上就係咁凸左部冷氣出黎狂滴水

係, 原來變頻係長啲的
我換咗先知, 好在不是貼在隔離屋的窗。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果唔係預設係裝冷氣機位置,同管理處嘈,搵東張幫手,守株待兔等隔離業主,等佢上鏡問佢why?

子爵府

虎到金來勳章

掛條咸魚出去

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

夏天對方開冷氣,真係唔得佢死!自私精!

男爵府

cy101 發表於 23-12-2 07:58
咩牌子特長?

而家唔知點解好多機都長左..可以變頻或冷暖之類多左零件野 ,所以寧做長唔做寬…我估..

象牙宮

甘都得?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

CrabPincers 發表於 23-12-2 09:38
我對邊屋裝分體冷氣,裝在我仔房對邊,我仔房對佢地幅窗的距離好近,裝完之後我仔夏天不用開窗,一開窗d冷 ...

係咪村屋? 如果村屋就報「環境保護署」佢地會叫樓下搬返開d ,因我媽咪屋企都係咁…買入裝修期先見到佢部散熱裝到窗邊下角落位..伸手就摸到!又嘈

男爵府

小mama 發表於 23-12-2 07:38
叫東張訪問個業主,等全世界都識佢

包佢一定執返

(emoji)佢開冷氣咁熱…緊係搵d發泡膠板擋住自己隻窗.. 等佢散熱差 發泡膠舊左一甩一粒粒…一開冷氣比佢自己部機吸返晒佢就岩…

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

0ooxoo0 發表於 23-12-2 02:24
但係,你有冇諗過,你隻窗啲玻璃一定唔夠佢部冷氣「撼」㗎喎……

不過,你將臭蛋掛係佢冷氣上方,自己隻 ...

對d 咁衰既鄰居,就唔好同佢客氣喇!

珍珠宮

好耐之前睇小紅書
內地有人遇到類似情況
盡地一煲拎鐵皮封自己窗
裝冷氣機果家人又係抹唔到窗又高溫反彈
最後終於肯移走冷氣機

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

那個屋苑的圖積咁樣

子爵府

畀面勳章

TMC3012 發表於 23-12-1 23:21
住佢隔離好慘, 真係佢一開冷氣就唔駛開窗

冇得開窗外 連抹窗都抹唔倒呢

水晶宮

部機應該好快壞…..,點解?….明嘅就明…..。

子爵府

yurijm 發表於 23-12-2 10:54
好耐之前睇小紅書
內地有人遇到類似情況
盡地一煲拎鐵皮封自己窗

呢招絕喎

琥珀宮

cy101 發表於 23-12-2 09:51
夏天對方開冷氣,真係唔得佢死!自私精!

整塊板阻住佢個散熱位,得唔得呢

琥珀宮

陳小b 發表於 23-12-2 11:59
冇得開窗外 連抹窗都抹唔倒呢

其實阻住門窗開關位置,已經違反消防條例

琥珀宮

mandy952 發表於 23-12-2 12:25
整塊板阻住佢個散熱位,得唔得呢

即係32 樓方法!

珍珠宮

珍惜眼前 發表於 23-12-2 10:44
(emoji)佢開冷氣咁熱…緊係搵d發泡膠板擋住自己隻窗.. 等佢散熱差 發泡膠舊左一甩一粒粒…一開冷氣 ...

會唔會爆炸架

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊