跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

Re: 沙田媽咪會 (part 4)

男爵府

I&I Mom:
係呀!今日都有功課,睇來就快日日有功課做啦!

老師的確係叫「芝芝」,可能班內只得她一個叫「芝」吧!不過芝芝經常連名帶姓告訴我邊個同學仔今日點點點,另一個同學仔又乜乜物物,好像八卦妹。 可能老師有時會連名帶姓叫他們吧? ?-(

RCHU:
Sun下午有甚麼節目?我只係諗到去公園玩。 ?-(

男爵府

YY,

不如再去馬鞍山公園啦, O岩哂D細路
該用戶已被刪除

男爵府

YY, RC .......... >>
Sunday 中午去 IKea 果邊,到一到Kid's Master上鋪睇 educational toy 呀!況且 Ikea 果度兒童遊戲室。
之後坐 85K 到恆安,睇睇跳舞呀!
我估 3 : 00 PM 完。
如何!

I&I , YY , loklokma, So>>
柏浩和程程那班的班主任也多叫名。如英文名,就叫英文名。程程班中有 4 , 5 個叫晴,澄 , 婷。因無英文名,唯有只叫煦程,有個早叫了晴晴了,有個就改叫 coco .......
同學名叫雪明,因有英文名Snowie , 人人叫她Snowie 。同學仔如有英文名就直叫英文名,如Marco , Yoyo , Coco, Snowie , Jim-jim

loklokma ,So 你地係味? 梁老師是新來,跟到佢地未?

今朝在新城市 level 3 已見到佢地,老師帶他們與 X'mas tree 影相。K.2 有 2 班,每班 20 幾 - 30 人,每班有 2 位老師,一個司機叔叔旁住,仲有一位主任及嬸嬸睇2班同行,我覺得岩岩好 愉快學習和活動教學,我估真係貴學費! 單人手就...........

出外學習好有用,我見有學生好怕羞,唔敢抬頭望,有些顧住傾計。老師話不同的 shop 有不同布置,真有些不投入。無反應,我見佢地一路行一路唱 X'mas 歌,好得意。
我偷看程程不停口郁郁,又跳又拍手仔
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

男爵府

程媽,

也可以呀, 約幾點鐘好 我明天又放假揍琪琪返學放學再去跳芭蕾舞, 我會在家上BK, 要夜晚才能上來

男爵府

剛剛完成一份稿,還有三份,要努力!

程程媽:
我唔多想入IKEA,入到去要九曲十三彎才可以離開,除非有必需品要買,否則咁多細路,不入為妙!

係喎∼我們約幾點好?在哪裡等好? ?-(

I&I Mom:
Ian有沒有告訴你,芝芝上堂是否經常逗同學傾謁?

今早帶芝芝返學時,見到學校佈置得好靚。芝芝話老師講耶穌出生的故事,內容是「有個女仔叫瑪利,去左租房。」 我問她無啦?她說係咁多喎∼張老爺就笑到肚痛,問她瑪利去租房做乜,她又話唔知!

男爵府

今早帶芝芝返學時,見到學校佈置得好靚。芝芝話老師講耶穌出生的故事,內容是「有個女仔叫瑪利,去左租房。」 我問她無啦?她說係咁多喎∼張老爺就笑到肚痛,問她瑪利去租房做乜,她又話唔知!

YY >>
真係笑死,瑪利亞去租房....唔通去生耶穌 :lol:

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

loklokma >>
佢今日真係唔記得比聖誕咭比諾諾呀﹗ ?-( 不如貼紙仔叫老師幫手..
今日佢又收到張聖誕咭,但係d字太"了"草,睇唔到個名添﹗唔知叫芷x ,諾諾有無收到?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

程媽 >>
希話老師叫佢希喎﹗
梁老師無打過黎同我傾計,我都唔知佢跟成點。 ?-(

K.2 有 2 班,每班 20 幾 - 30 人,每班有 2 位老師,一個司機叔叔旁住,仲有一位主任及嬸嬸睇2班同行,我覺得岩岩好 愉快學習和活動教學,我估真係貴學費! 單人手就...........>>真係好夠人手睇住d小朋友喎﹗唔錯...唔錯...

男爵府

謝謝你們,我的心情已平伏。哈!老細就係話我只視返工是job而不是career,無乜諗下提升自己,令自己進步。我就好坦白講,我打算做多兩、三年就回家湊女啦,她說會不會太浪費呀?

YY >>
女人結左婚,生埋b就梗係以家庭為重啦﹗ 多數做女強人嗰d,都會choose唔結婚、生仔 ,你老板咁都睇唔過眼,唔通佢未結婚或佢太太 唔肯同佢生?? ?-(

伯爵府

Kristymami
pls check mail.
http://hk.myblog.yahoo.com/handmadeson

男爵府

I&IMom:
哈!樂仔已經會自己做好功課喇!我返去睇睇就得喇!

ABCD媽咪:
嘻.....你咪成日用呢個借口喎.....下次唔信你呀!
己找到78,86,99,00

男爵府

YY,

我地唔一定要去宜家, 可以去程媽介紹果間教育玩具店睇睇 不如12點左右在中央廣場等

其他媽咪可有別的提議

伯爵府

請問各位有無人有多餘的惠康印花呀.
http://hk.myblog.yahoo.com/handmadeson

大宅

Dear all,
Wow, didn't come here to chat for serveral days, move house tim..... Present !!!
Anyone miss me
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

I&IMom
Of curse checked la....lazy & busy mom, I will usually check the PM 1st, then get into the chat room 2nd.

Miss chance to say Happy Birthday to Ian tim. ha ha I also asked Kristy to send her classmate the X'mas card by recognize the sticker:mrgreen:

Yeh, just finish the exam la

男爵府

Kristymami>>
掛住你呀
仲掛住晴朗添呀 :-|

SO>>
淨係一次半次外出,已調動這安排,我是好指話真真正正是 "愉愉快快 " 學習的學校,人數肯定要固定才行,即成本重呀

YY >>
我時時支持你,快快到2, 3 年後。
話時話又幾似我過陣播
亞姐有叫我跟 L/C 及 overseas 果組,
我話跟大陸 production , shipment arrangement 這些。
果的英文要勁,我怕睇錯 L/C 的 terms 累街坊。
不過我係對住老公至 :cry: :cry:

前年年廾八中午12時知炒尤,拿拿臨簽名,末夠一時食飯,話至你老品,飛奔到銀行入票先,都費事跟同事食飯,快怏趣趣執埋自己的野走人,一路坐火車一路想湊仔大計,真係喜不自禁

不如依家諗諗芝芝學芭蕾舞還是中國舞先。
這些才是我的職業呀!
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

首頁

尾頁

跳至