自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

做女時無憂無累好自在,太早結婚唔識諗要同99住,而家成日同人講要真係有自己一頭家先好結婚生仔好重要,當時答應同99住既決定好傻,一住就十幾年。99又要話事,我生左後既生活無一日開心,做埋ftm後去邊度都要同佢交待,佢亦唔鐘意凑仔又唔鐘意我同仔同圍去,同佢講去邊佢又放負叫我唔好去呀,我做家務無佢咁積極主動又周圍同人講我唔做,成日同佢兩個女呻,佢地又走黎話我要幫手做家務,99話自己好辛苦,到99病左入醫院,佢啲女又黎怪責我,話我無做好邊樣,言語間講到我累到佢病,佢啲女問我老公我有無俾家用,咩都關佢啲女事咁,其實我唔想同6299住,但佢啲女搬左出去既未同99住過係味唔明白,我過得好抑鬱,唔通佢覺得我好好?
其實老公都幫我頂左好多,佢都知佢屋企人計較,佢啲女同99講我地所有洗費要包辦,有咩大維修又要我出錢,但話事權無,係慳左既但生活唔開心,好多限制同無得做自己,做家務又要快過99,唔係想幾時做都得,仲要背後俾人話,最錯都係同99住。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

點解唔搬?仲要住十幾年?

男爵府

初初就話叫唔識諗,但成十幾年生活咁唔開心都唔搬,係因為錢嗎?如果係,應該怪個老公無本事,怪自己生個b仲做埋FTM,更加無錢搬走。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

無得怨,自己無本事仲要嫁個無本事既老公都無辦法,婚後做FTM亦系錯誤,間屋原本就系99既,除非你老公每月比幾萬零用兼請埋工人比99,否則屋企當然99話事,姑仔問你地有無比家用亦合情合理,你地無比家用或者比好少,如果99無收入,等於姑仔養埋你地一家。
搬走啦,對大家都好。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

你開呢類post都幾年了
老公係負責任既就盡快搬啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

既然咁痛苦,點解唔搬,仲捱十幾年?
換轉係我,一早搬開,幾難都要分開住,
一家一主,老公夾喺中間亦難做

伯爵府

只得一條路,搬走

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

既然同住咁唔開心 點解唔諗辦法搬出去住呢?!你老公係獨子嗎?

公爵府

回覆樓主:

冇錯!最理想梗係自己買樓,冇就租都要自己兩公婆住!

伯爵府

嘉莉媽 發表於 23-12-8 13:51
做女時無憂無累好自在,太早結婚唔識諗要同99住,而家成日同人講要真係有自己一頭家先好結婚生仔好重要,當 ...

立即搬
住邊都唔緊要
最緊要遠離99

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

辛苦左十年, 都唔搬走?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

呻左10幾年, 除左發洩下, 仲有咩用?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

flowerbabe 發表於 23-12-8 14:15
立即搬
住邊都唔緊要
最緊要遠離99
有咁既能力就唔會住左10幾年
就算無咁多錢, 公屋都一早申請到入埋去住啦

大宅

做女時無憂無累好自在,太早結婚唔識諗要同99住,而家成日同人講要真係有自己一頭家先好結婚生仔好重要,當 ...

呢個永遠都難改變, 總之無地方自己住, 都係唔好嫁唔好同居 。。。

大宅

雖然咁講好似直接左少少, 但幾時都係 “無屋唔好生仔”

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

樓主不是要排公屋所以同99住咩?排到未?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

伯爵府

我99唔差但我都唔想一齊住,當年我老公拖左我幾年都唔搬,我忍唔住有一日大佢話我租左劏房會搬,佢先識驚搵地方租

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

大宅

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

如果小朋友大D,可以照顧自己,咪試下搬出去,可以話小朋友大左,要多D地方用。始終大家既生活習慣吾同,自己住係自在D既

侯爵府

我屋企生活都唔開心,生完無一日開心過。

人哋個仔做少少野就講到皇恩浩蕩(最記得另一半買幾排飲品比我,講到拎返來好辛苦咁),同樣我買嘢比佢仔飲又唔敢出聲?

之前佢掃地成日講我甩頭髮甩到成地都係,我想甩頭髮?

成日扮有錢,收到水費電費單又嘈話貴!成日點外人買嘢又唔敢叫自己個仔。

屋企「名貴」食材又唔洗自己出錢買 。唔好唔記得講話「d湯係煲比個仔飲」
放心身為外人既我係唔會食,唔洗成日提用咗幾多錢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊