自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

搬啦仲諗,襯樓價平左,不過考慮上車唔好煩。99係不可能同住的,唔係講笑。

珍珠宮

有幾個人會識體諒人?識欣賞人地? 難囉! 無論邊個角色都一樣,女人仲要再煩啲,真係除咗搬走無辦法,得個呻係解決唔到問題,廿年三十年後都係咁情況,如果99仲健在的話

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

檸檬檸檬 發表於 23-12-8 14:39
我屋企生活都唔開心,生完無一日開心過。

人哋個仔做少少野就講到皇恩浩蕩(最記得另一半買幾排飲品比我, ...
如果我有咁既99, 俾我一日都唔會對住, 更唔會一齊住
真係去食飯全程做紙板人食完閃
1年1次當應酬

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

相見好同住難,點都唔可以同奶奶住,既然自己唔開心,依家搬走都未遲

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

幾時都係一屋一主,住得咁唔開心咪搬,而且仔都大你可以出去做野搵多份搬出去住唔會有負擔,最多之後多啲返去睇下老人家就唔會俾人話啦

大宅

2024年龍年勳章

想辦法搬,辛苦d都值,起碼個心舒服d

水晶宮

回覆樓主:

經濟情況容許你地搬走嗎?可以的話,即走。

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

樓主真是勁
咁難頂都可以頂到十多年,換轉是我10日都頂唔到
咁多問題全在,唔洗諗有得改變,要改變唯有都是搬,唔搬嘅話,點講都冇用

子爵府

我好細個就知道吾可以同99住,你平時一定睇得電視少

水晶宮

畀面勳章

嘉莉媽 發表於 23-12-8 13:51
做女時無憂無累好自在,太早結婚唔識諗要同99住,而家成日同人講要真係有自己一頭家先好結婚生仔好重要,當 ...

你情況同我之前差唔多
雖然姑拉叔仔無點講
但個心都會背後話我
所以我最後抽到白居二
搬左出黎

侯爵府

做女時無憂無累好自在,太早結婚唔識諗要同99住,而家成日同人講要真係有自己一頭家先好結婚生仔好重要,當 ...

吓, 幾時同6299同住都係為咗盡快儲錢買樓走人, 妳又真係天真得唔現實. 妳不是香港人?

公爵府

2024勳章

回覆樓主:

我係你既, 過左去無謂諗返轉頭後悔, 結左婚十幾年即係小朋友應該都中學, 首先自己出返去工作, 有經濟能力即刻搬, 你唔行動, 係BK呻一世都冇用

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

仔女結婚就要出去住, 呢個係永恆既道理, 如果我阿仔第時話要慳錢同我住, 我會叫佢唔好結婚, 新袍覺得99衰, 99何嘗不是覺得新袍唔好, 根本就係相見好同住難既問題, 冇話邊方錯....

琥珀宮

回覆樓主:

辛苦d返工都自己住囉!十幾年啦…又唔見佢d女接自己阿媽一齊住

伯爵府

回覆樓主:

忍咁多年都冇諗辦法解決?咁你只能繼續呻

子爵府

又唔搬又唔搵野做,好難幫到你喎, 怨都無用,自強啦

男爵府

一子錯滿盤皆落索 ,要同奶奶住我寧願唔結婚 ,你講得啱。寧願單身一世都唔好咁樣嫁

珍珠宮

回覆樓主:

簡單啲講. 你又ftm. 咁老公有冇能力搬先。 冇就sorry 啦

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

如果有能力,搬啦

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

真係住劏房好過

去邊度要同奶奶交代,唔講咁又點囉,出咗街又點樣 , 返嚟唔通 罰你櫃玻璃咩

乜嘢都hea做 , 洗咩家務做快過99啫 。佢啲女話你,你咪話 咁唔滿意 交畀你做囉
總有離別的時候

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊