自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

karenmami1017 發表於 23-12-9 10:16
我用緊note20ultra 3年半,而家啲電仲keep到夜晚先叉電,打機除外

me too! 我同老公部 note20ultra 都係3年半,好用,電都冇問題

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

用過華為就會發現三星電唔襟用
iphone我就未用過
但用完華為再用返三星
係有d後悔既

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

水晶宮

轉來轉去都係發覺iphone 最方便最好用

水晶宮

pauline_c 發表於 23-12-9 10:56
轉其他,可能更後悔

所以唔好轉,而且麒麟+5G都回歸了,更無轉會理由

珍珠宮

回覆樓主:

華為5年仲好地地
三叔真係睇邊部
iphone唔鍾意個制式 只用過iphone2

水晶宮

v.sweet 發表於 23-12-9 10:09
用開華為轉iPhone 好後悔

單係手機界最慢充電我已經唔會轉 ,尿袋我都買咗華為原裝66W,我唔等得

翡翠宮

keykeyman 發表於 23-12-9 00:59
用開android機,近幾年用華為,好正,但已4年,部機呢排開始閃畫面,多次提我要更換電池,然而我知,換電都 ...

我用iPhone 14。之前未用過iphone手機。覺得不好用

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

lyh80115 發表於 23-12-9 15:26
單係手機界最慢充電我已經唔會轉 ,尿袋我都買咗華為原裝66W,我唔等得
...

iPhone 15 series 充電已經好快,我覺得好夠

男爵府

2024年龍年勳章

Rainy 發表於 23-12-9 11:18
samsung由s1開始用,無試過發熱等問題,部部都好襟用。
不過有d興趣換iphone, 貪佢支援好。
但打完呢段野 ...

我部3 叔S用咗幾年都超好用

伯爵府

之前用iPhone,轉S後唔會再用番iPhone

大宅

Nbs 發表於 23-12-9 14:55
轉來轉去都係發覺iphone 最方便最好用

iPhone無得一次過選擇唔要既相片,要逐張逐張刪除,我之前部華為可以的

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

幸運是對手 發表於 23-12-9 17:35
iPhone無得一次過選擇唔要既相片,要逐張逐張刪除,我之前部華為可以的

是可以的,㩒選擇後再掃落唔要既相就得。

https://www.kocpc.com.tw/archives/137662
attach1/tmp/phpfO7oV7

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

大宅

alfreday 發表於 23-12-9 17:56
是可以的,㩒選擇後再掃落唔要既相就得。

https://www.kocpc.com.tw/archives/137662

原來得架,多謝指教

水晶宮

pauline_c 發表於 23-12-9 15:43
iPhone 15 series 充電已經好快,我覺得好夠

夠同快兩回事,仍然係業界最慢嘅20幾W,但畀嘅錢係最貴……

我而家用緊66W,如果新出嘅Mate60pro,88W,好難接受20幾

男爵府

keykeyman 發表於 23-12-9 00:59
用開android機,近幾年用華為,好正,但已4年,部機呢排開始閃畫面,多次提我要更換電池,然而我知,換電都 ...

我用緊p30 pro, C6用三叔 s21,佢夠電一年到就開始唔得,所以我諗住都轉 iphone

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

lyh80115 發表於 23-12-9 18:36

我而家用緊66W,如果新出嘅Mate60pro,88W, ...

一部電話係各方面功能全面睇,我暫時未可以重新學另一套系統

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 BK Milk勳章

轉用iphone後最用唔慣既係所有相都係儲係一個album唔識分類

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

lyh80115 發表於 23-12-9 18:36

我而家用緊66W,如果新出嘅Mate60pro,88W, ...

用緊120W同150W

0% 10幾至21分鐘已經叉滿
好難接受20幾W

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

三叔一早upgrade左冇再發熱同快冇電啦

公爵府

回覆樓主:

用已S23U, 舊電好襟用,比起note20舊電耐用,冇發熱,幾好呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊