自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

別墅

美味 發表於 24-2-4 20:11
直頭威啦,碧咸加埋球王帶埋成隊人坐咁耐飛機嚟香港,專登為咗落香港面喎,全世界有邊個城市試過? :joyou ...

他們是簽了合簽收幾千萬,你以為是免費志願者?

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

Doriki 發表於 24-2-4 20:37
他們是簽了合簽收幾千萬,你以為是免費志願者?

你都識講收咗幾千萬,咁即係為咗收錢唔係為咗落香港面啦係咪呀?

伯爵府

牛年勳章

Lilyforest 發表於 24-2-4 19:11
唔好誤導人啦,呢埸波唔係足總攪亦唔係政府攪,係一間Tatler Asia做主辦單位,有咩不滿應該揾呢間公司出來 ...

文化體育及旅遊局在賽事完結後約1.5小時、即晚上7時半透過「政府回應傳媒查詢」方式,以「政府發言人」作出回應,指這次活動獲大型體育活動事務委員會頒授「M」品牌認可,以及1,500萬元配對撥款和100萬元場地補助金資助。

政府發言人表示,美斯未能上陣今日表演賽,政府和一眾球迷同樣對主辦單位的安排感到極度失望,主辦單位欠球迷一個解釋。發言人稱,大型體育活動事務委員會會根據協議條款與主辦單位跟進,包括可能因應美斯未能出場而扣減贊助款項。

原文網址: 美斯訪港|美斯無上陣 政府發言人:極度失望 或扣減1600萬贊助 | 香港01 https://www.hk01.com/article/987 ... articlecopy&utm_medium=referral

伯爵府

牛年勳章

TVB女星陳庭欣也有份入場,不過未能見到美斯出場肯定好傷心,更在社交平台打上 #違反商品說明條例 一句表示不滿,相信這亦代表了廣大入場球迷的心聲

原文網址: 美斯訪港|美斯缺陣全港憤怒 TVB女星:違反商品說明條例 | 香港01 https://www.hk01.com/article/987 ... utm_medium=referral

別墅

美味 發表於 24-2-4 20:39
你都識講收咗幾千萬,咁即係為咗收錢唔係為咗落香港面啦係咪呀?
...

外國人白拿錢不做事你也可以洗,要不要這麼崇洋

子爵府

以後要睇表演賽都係要返大陸啦。
阿根廷拎完世界杯, 去北京踢表演賽, 美斯踢足全場呀!! 之前輪到C朗, 受傷出唔到, 場波要取消兼回水,呢啲咪保障消費者權益囉....
成件事就靠碧咸出黎頂, 比人噓, 連GEM 唱歌都企定定聽埋先走, 盡左力, 但係連蘇亞雷斯都唔出, 未免太過搵笨

珍珠宮

arron媽 發表於 24-2-4 20:53
阿根廷拎完世界杯, 去北京踢表演賽, 美斯踢足全場呀!! 之前輪到C朗, 受 ...

咁又真系離譜d....碧咸算系咁了,仲搞到碧咸好尷尬添

別墅

入場個班應該係真心嬲
一心睇佢一秒都冇踼過

寶石宮

2024年龍年勳章

美味 發表於 24-2-4 20:11
直頭威啦,碧咸加埋球王帶埋成隊人坐咁耐飛機嚟香港,專登為咗落香港面喎,全世界有邊個城市試過? :joyou ...

幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章

lau2e18 發表於 24-2-4 20:35
過兩日響日本如果有上陣的話...真係明落香港面...

我諗而家去日本
佢哋點都唔敢落場
幸福可以好簡單

大宅

回覆樓主:

體量受傷唔落埋,但收得贊助,同得成隊人來,唔踢都落場做下啲公關活動吖,例如玩下遊戲,在場即興抽出一些小朋友踢下波仔,咁唔會點傷掛?起碼比左4千幾都有個希望比抽中都無咁唔抵吖。

男爵府

arron媽 發表於 24-2-4 20:53
阿根廷拎完世界杯, 去北京踢表演賽, 美斯踢足全場呀!! 之前輪到C朗, 受 ...

真係有香港特色,呃完人唔洗負出代價

真係返大陸睇好過,至少有錢退

其實連香港買電話都係一樣,大陸官方做維修,香港搵代理做

一句無零件,入水就唔整

男爵府

BBJOJO 發表於 24-2-4 21:10
我諗而家去日本
佢哋點都唔敢落場
如果份約寫到明無論點都要上場,無得你唔上

到時要賠錢架

大宅

所謂M品牌喎!國際體育盛事喎!原來都是呃錢爛騷!

伯爵府

Become 發表於 24-2-4 21:12
如果份約寫到明無論點都要上場,無得你唔上

到時要賠錢架

本來寫好最少45分鐘,好衰唔衰話除左有傷 人地咪攞正牌話傷出唔到場

男爵府

manman333 發表於 24-2-4 21:11
體量受傷唔落埋,但收得贊助,同得成隊人來,唔踢都落場做下啲公關活動吖,例如玩下遊戲,在場即興抽出一些 ...

我諗美斯同蘇亞雷斯簡簡單單行一圈同球迷打個招呼say 個hi, 大家已經會順氣啲

子爵府

回覆樓主:

踢唔到味退款囉,痴線
Twins 演唱會唔出阿gill 得唔得

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

本來是盛事,希望搞旺个市,結果慘淡收場,香港真係冇運行!

Hehehahagogogo    發表於 24-2-4 22:06

伯爵府

BBJOJO 發表於 24-2-4 21:10
我諗而家去日本
佢哋點都唔敢落場

我估日本政府見到香港咁,一定直接問美C落唔落場,唔落直接返歸,唔洗飛來。

子爵府

熊熊老婆 發表於 24-2-4 19:18
睇下佢係日本會唔會出場先

一定出,日本 market 大過香港咁多

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊