自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Prosperous 發表於 24-2-18 00:59
但係好多人乜都賴政府, 成日叫政府做啲嘢改善經濟!

我讚成商鋪要畀空置稅, 迫啲人減租, 唔好再人為咁製造 ...

公爵府

牛年勳章

Hehehahagogogo 發表於 24-2-18 01:41
回覆 珍惜眼前 的帖子

好多人唔知行情,數據又唔睇,又唔係做啲好commercial 嘅工,同佢哋講嘥氣啦

我身邊嘅親戚朋友 ,從事唔同行業,唔同階層, 但係佢哋呢幾年個個經濟都好好喎 !唔好講買樓, 淨係出咗新車嘅都唔少人! 搞到而家聚會第一件事就係要諗泊車方唔方便

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

今日街經好多金鋪,人頭湧湧喎

公爵府

好媽媽勳章

mongng 發表於 24-2-17 20:57
今日經過金鋪好多遊客

大陸人鍾意嚟香港買金,因為香港金價係平過大陸少少,而且佢哋覺得對香港金較有保証,款新又多款揀,所以香港都唔係所有零售業都比深圳搶晒,都有d係香港好d

男爵府

回覆樓主:

工作營營役役,無謂為富人擔心無翅廊口,商家根本唔休做,港人每日只是十萬、八萬過關,世界經濟都下行、消費降級、中產明顯降級,老美又玩野,儲款低息空轉、股票被美歐質低,大家半睡半醒過好2024年就好,餓唔死嘅。

子爵府

夕張蜜瓜 發表於 24-2-17 19:35
仲有手機配件, 補健用品,護膚品, 大家疫情時已習慣網購

係,唔洗睇面色,唔洗聽D售貨員死唔斷氣介紹,唔洗攞住周街行,真係返唔到轉頭

大宅

回覆 熊熊老婆 的帖子

係你嘅sample size太細啫
我有朋友律師被裁, big four directory grade 放1個半月冇薪假啦

咁我當然有朋友再出多部 benz

數據係要夠sample size, 唔係自己親戚朋友

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊