自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lily-of-valley 發表於 24-3-2 09:05
估就來有第5個BB出來。 可能生夠 12個,有廣告商贊助奶粉卦?

唔係嘛又生, 仲衰過豬乸,唔係貪政府兩萬蚊嘛,之後又等政府養,兩件垃圾唔死都冇用。

琥珀宮

emzzzz 發表於 24-3-2 00:44
直接乞錢

如果幫手直接掉呢個廢人落海,非常樂意

tam.com    發表於 24-3-2 16:00

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

黐根

男爵府

直接乞錢

窮人,懶媽,係不能生仔。但他們偏偏要反道而行。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 24-3-2 15:40
唔係嘛又生, 仲衰過豬乸,唔係貪政府兩萬蚊嘛,之後又等政府養,兩件垃圾唔死都冇用。

...
次次2個出來呻吓鬧吓, 就生多件。 睇來預咗等生多件。 4年抱4, 好生得。 而家仲有2萬添, 應等緊又有咗。

男爵府

講到咁窮,個仔有自閉症,可能已經申請到政府津貼$2xxx,再加上申請埋綜援,大把免費津貼,申請公屋又快上樓,更本唔需要向大眾求助,直接搵社處仲快

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

男仔頭 發表於 24-3-2 16:28
講到咁窮,個仔有自閉症,可能已經申請到政府津貼$2xxx,再加上申請埋綜援,大把免費津貼,申請公屋又快上 ...

最搞笑係 佢講到自己咁窮 申請綜援時被拒話唔合資格

咁即係資產過左

大宅

crystal5142000 發表於 24-3-2 06:51
好心佢搵份工做啦…佢咁樣乞,第時4個小朋友睇佢唔起架

「記得細個屋企條件唔係咁好,媽媽要照顧我哋4兄弟,唔可以出去做嘢,爸爸一個人做嘢要養我哋一家6口同幾隻大狗……媽媽都試過“眾籌”嘅,不過都唔夠,最後係要爸爸出面“乞”我哋先有飽飯食」

yeung_ma    發表於 24-3-3 13:47
幸福花    發表於 24-3-2 17:27

男爵府

回覆樓主:

點解咁有信心一個月後姐姐到左可以出去搵工,就即刻請你又即刻有錢。
基本上哩一個月做下散工也好,R撈也好, 都唔好做到咁肉酸要網上乞吧。

大宅

hellovibe 發表於 24-3-2 18:09
點解咁有信心一個月後姐姐到左可以出去搵工,就即刻請你又即刻有錢。
基本上哩一個月做下散工也好,R撈也好, ...

姐姐到左先搵工,咪隨時姐姐頭一個月糧又要乞網民俾咯? 如果唔好采姐姐又鐘意借錢,又係要乞網民俾

珍珠宮

回覆樓主:

提子

複式洋房

網上行乞第一次見
請工人養寵物係乞兒應該做?
嗰頭呻呢頭整多件出嚟叫網民幫你負責任都幾好笑

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

佢同佢老婆人生好不知所謂,最慘又走去生仲要4件,要其他人幫佢補鍋

大宅

hellovibe 發表於 24-3-2 18:09
基本上哩一個月做下散工也好,R撈也好, ...

其實,好多工真係即刻請,又即刻有錢(即日出現金糧)……問題係佢做唔做啫!佢嗰期嘅英皇人差唔多個個都撈到風生水起,唔明佢點解會攪到咁樣……

真係去街市賣菜都900一日(我都仲請緊人,佢嚟我即時請佢!)哈哈……

伯爵府

0ooxoo0 發表於 24-3-2 18:45
其實,好多工真係即刻請,又即刻有錢(即日出現金糧)……問題係佢做唔做啫!佢嗰期嘅英皇人差唔多個個都 ...

佢係一手好牌打爛晒既佼佼者

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

男仔頭 發表於 24-3-2 16:28
講到咁窮,個仔有自閉症,可能已經申請到政府津貼$2xxx,再加上申請埋綜援,大把免費津貼,申請公屋又快上 ...

生多幾個申請公屋可以俾兩間。
人生就是要去面對各種遺憾

大宅

lojo11 發表於 24-3-2 18:42
佢同佢老婆人生好不知所謂,最慘又走去生仲要4件,要其他人幫佢補鍋
...

如果冇記錯……當年“雯雯”只係佢眾多女伴嘅其中一個,只不過係跑出咗,做咗老婆啫……
雖然宜家肥咗好多,但應該仲夠料做“姨姨,我不想努力了”男寵嘅……

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

直接乞錢

依家先月頭!幾時到月尾

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

提防騙子

男爵府

回覆樓主:

唔會幫

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊