自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

自己係多囊懷者,睇完中醫唔覺得有規律來m,今個月又遲m ,想試下做瑜珈睇下有冇改善
內分秘失調問題,下星期又唔來又要食藥

大宅

減齡達人勳章

花天使 發表於 24-4-17 07:54
自己係多囊懷者,睇完中醫唔覺得有規律來m,今個月又遲m ,想試下做瑜珈睇下有冇改善
內分秘失調問題,下星期 ...

本身肥5肥?

男爵府

回覆 margaret@os 的帖子

本身都唔肥,一直都控制體重

侯爵府

環保接龍勳章

做好過唔做.
yoga 有d動作係會對盤腔或子宮有益.
但無話會改善到多囊.
不過, 多做下運動都係有益既.

複式洋房

有冇做多啲運動?

男爵府

回覆 wastegas 的帖子

之前比較少,以加會做番

伯爵府

花天使 發表於 24-4-17 13:05
回覆 margaret@os 的帖子

本身都唔肥,一直都控制體重

有無唔食飯? 我一唔食飯或食得太少M小姐就唔會黎,我朋友仲慘,佢唔食飯或食得少,搞到甩左好多頭髮同爆白髮

象牙宮

多囊卵巢綜合症
求醫: 婦科 + 中醫婦科 (長時間) N年。

多囊性卵巢綜合症是
18歲到44歲女性間最常見的內分泌疾病, 更年期前5-10年, M不正常。
自己: 自己當自己的醫生。運動加強身體。照顧自己。

多囊卵巢綜合症
月經失調: 多囊卵巢綜合症主要導致月經次數過少(一年月經次數少於九次)或閉經(沒有月經連續三到數個月以上),也可能造成其他類型的月經失調 。
不孕 : 這是一個由慢性無排卵導致的常見症狀 (缺乏排卵)。
雄性激素分泌過多: 最常見的症狀為痤瘡和多毛症, 雄激素過多型脫髮症 (增加毛髮脫落程度及瀰漫性脫髮)。 約有四分之三的多囊卵巢綜合症女性患者
代謝症候群:有肚腩贅肉且出現與胰島素抗性有關的症狀。
罹患多囊卵巢綜合症的女性的血清中胰島素與升半胱胺酸濃度較正常女性來的高且有胰島素抗性

我也有內分泌疾病。長期病患者。有肚腩贅肉
血清 分泌不了. 低于標準。
yoga + etc

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊