自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

畀面勳章

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

水晶宮

tet123 發表於 24-4-30 09:18
事主表示,直至自己發現臭屁蟲並趕走時,完全不知道它已停留在頭上多久。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

點會咁多人覺得佢無洗頭,佢似係坐梳化瞓左覺,俾隻野飛左上去生蛋

子爵府

回覆樓主:

好嘔心, 好恐怖 個頭要大消毒

男爵府

珍珠宮

事主表示,直至自己發現臭屁蟲並趕走時,完全不知道它已停留在頭上多久。

睇相都心跳加速

大宅

魚兒小寶貝 發表於 24-4-30 21:53
點會咁多人覺得佢無洗頭,佢似係坐梳化瞓左覺,俾隻野飛左上去生蛋 ...

d人應該唔太了解呢隻大埔名物,跟本都唔關事主乾淨唔乾淨事,隻蟲成日都係洗乾淨衫生蛋。
只要停留一陣已經可以生齊14粒。

男爵府

公爵府

exocy 發表於 24-4-30 23:44
d人應該唔太了解呢隻大埔名物,跟本都唔關事主乾淨唔乾淨事,隻蟲成日都係洗乾淨衫生蛋。
只要停留一陣已 ...

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

珍珠宮

魚兒小寶貝 發表於 24-4-30 21:53
點會咁多人覺得佢無洗頭,佢似係坐梳化瞓左覺,俾隻野飛左上去生蛋 ...
我都吾係好明佢哋個邏輯,人生仔都吾會生幾日咁耐,更何況係蟲雖然係十幾粒蛋咁多

珍珠宮

睇事主屋企同佢個頭,就已覺得衞生情況好差

珍珠宮

exocy 發表於 24-4-30 23:44
只要停留一陣已 ...

唔止係大浦名物吧,我娘家都經常出現,可能種咗好多花草樹木,見慣不怪

大宅

MissMaMa 發表於 24-5-1 06:48
唔止係大浦名物吧,我娘家都經常出現,可能種咗好多花草樹木,見慣不怪
...

有龍眼荔枝樹就會有呢隻野出現。
佢叫“”大埔名物“”網上因為打呢個名就會出現14粒

珍珠宮

exocy 發表於 24-5-1 07:06
有龍眼荔枝樹就會有呢隻野出現。
佢叫“”大埔名物“”網上因為打呢個名就會出現14粒
...

有龍眼樹同其他果樹,荔枝樹就斬咗,成日都見臭屁蟲,但不常飛入屋。不過由細到大都住郊區,見慣各類型昆蟲
attach0/tmp/php1Z2YiB

attach1/tmp/phpH4I9EW

attach2/tmp/phpRcuc2h

attach3/tmp/php9nXIpD

attach4/tmp/phphR2yNY

attach5/tmp/phpJcmwbk

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

點清理,係唔係梳走佢再洗頭就得㗎喇? 好恐怖!

水晶宮

咁恐怖嘅?!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊