自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

祝早日康復

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

祝早日康復

複式洋房

樓主點啊?

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

私家醫院屙到屎就走得(emoji),行多d,血液循環好d,快d好番㗎。祝早日康復!

珍珠宮

ellakei 發表於 24-6-5 06:19
我見隔離床都係開大刀住左5日!我應該都係5日出院

快快康復出院,繼續在家好好休息

男爵府

畀面勳章

祝樓主早日康復

大宅

熱血金章 玩具勳章 hashtag影視迷勳章

mercurycc 發表於 24-6-5 09:03
一齊順利就好喇!
落到床未?
或郁下會易放屁,

尋日朝6點幾放到個屁!之後好多時都坐係櫈同原地踏步行下!都好多屁放
係無屎柯!做完手術到宜家都係軟食比粥我食

大宅

Anka 發表於 24-6-5 09:13
做完手術最緊要屙到尿
放唔放屁

拎左條尿喉都好快有尿柯2次200都合格!係第二次用尿盆柯攪到周圍濕晒要轉黎轉去個身換衫換床墊先痛到我要㩒嗎啡止痛!
嚇怕左!之後每次極小心柯!好似尋日拎走埋部嗎啡機自己慢慢行去廁所柯

大宅

mcdullyiu 發表於 24-6-5 14:45
順利就好!放下心頭大石。
祝你之後都順順利利。
多D休息,適量活動!加油呀!開大刀係要住5日架。

醫生就話唔好成日訓係度要坐同行吓!我表妹就話返到屋企訓多啲!我都唔知邊個好啲

大宅

KOKOMAN 發表於 24-6-5 15:28
努力加油,有問題講出來,這兒一定好多人幫手想辦法

係呀!呢度jm交流左好多有用心得比我!真係好有用!

大宅

Baby82005 發表於 24-6-5 19:17
私家醫院屙到屎就走得(emoji),行多d,血液循環好d,快d好番㗎。祝早日康復!
...

做完手術之後都係食粥完全無屎意得屁放!

大宅

mmmlee 發表於 24-6-5 18:56
樓主點啊?

做完手術了!個心安樂晒!之後嘅生活又係一個挑戰!我宜家同自己講係腫瘤唔係癌會開心啲!自己呃自己

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

ellakei 發表於 24-6-6 05:38
醫生就話唔好成日訓係度要坐同行吓!我表妹就話返到屋企訓多啲!我都唔知邊個好啲
...

我講既係真係瞓覺哪隻瞓, 唔係瞓住唔動哪隻瞓。

係要坐吓和行吓架, 唔係身體唔識得復原,
但當然唔係叫你一直行來行去, 咁你瞓醒,食飽, 行吓,坐住看吓電視咁,又會去吓廁所,都會行來行去啦。
到眼瞓又瞓吓,到下次起床又食吓行吓坐下咁囉。當自己半坐月咁就OK了。
在醫院時我都成日坐下面張椅子無在床到瞓架, 醫生話咁樣會好得快D。
記住唔好太大動作, 仲有千萬不要冷親, 在醫院一定要穿外套,一咳就會動到個傷口好痛架。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

大宅

ellakei 發表於 24-6-6 05:43
做完手術了!個心安樂晒!之後嘅生活又係一個挑戰!我宜家同自己講係腫瘤唔係癌會開心啲!自己呃自己
...

做完手術就好啦, 好好休息, 繼續加油

記住claim 保險~

珊瑚宮

ellakei 發表於 24-5-10 13:31
我4月1號晚血崩5月2號確定係子宮內膜癌!

樓主,今日新聞紙有講
attach0/tmp/phpS50XfA

attach1/tmp/phpeBFYbV

大宅

mcdullyiu 發表於 24-6-6 09:03
我講既係真係瞓覺哪隻瞓, 唔係瞓住唔動哪隻瞓。

係要坐吓和行吓架, 唔係身體唔識得復原,

醫生姑娘都叫行多啲!今日個傷口都仲痛緊!尋日去洗傷口話大約20cm長!
訓唔到咁多又無乜胃口!成日覺得食乜都唔好咁!心理壓力都幾大!
宜家係灣唔到低個人上落床同坐個肚會痛!
仲有急尿想放屁想柯屎個肚入面會痛架喎!唔知係咪無左個子宮係到!

大宅

bing-jing 發表於 24-6-10 17:27
樓主,今日新聞紙有講

我宜家都仲未知洗唔洗做後繼架!第幾期未知!
醫生話要等4-6星期化驗報告出左先知架!
不過睇完你份報紙都好清晰!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

加油!

祝早日康復~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

ellakei 發表於 24-6-11 22:30
醫生姑娘都叫行多啲!今日個傷口都仲痛緊!尋日去洗傷口話大約20cm長!
訓唔到咁多又無乜胃口!成日覺得食 ...

因為你有內傷口,根本又未埋好,所以妳先會咁痛,慢慢黎吧,要時間的,遲啲就會好起來,食得到就盡量食,如果唔係遲啲萬一要化療,妳仲更加食唔落,樓主希望妳一路一路咁好起來,呢到每位jm都會祝福妳的,好好休息下,能力許可就郁動下吧。

大宅

各位!我手術報告出左了!
個期數係1A2
比我心目中以為係2期好好多!多謝晒大家陪我呢段時間!
等7月25號見腫瘤科醫生決定要唔要電療!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊