親子旅遊

跳至

首頁
23456...8

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

11/5 (Sat) Day 2

晚餐@ ワンカルビ PREMIUM

呢趟福岡行,有一餐要食焼肉!左搵右摷,精挑細選咗「ワンカルビ PREMIUM」,仲預先 book 定位。

準時去到,未入門口,已經有種熟悉嘅感覺。兩條老野對望一眼,異口同聲:「似」

有冇去過「国産牛焼肉 あぶりや」?我地喺阪急梅田店,試過2次食べ放題... 回味無窮!呢間好似...

職員帶入座,由 menu 、落柯打平板介面、到飲品野食... Ee~ 根本同「あぶりや 阪急梅田店」一樣,係冇左 HEP FIVE 摩天輪個景!

應該同一集團?就好似「かに道楽」同「札幌かに本家」同一個老闆咁...?!

今餐有驚喜,兩老食得份外開心,出錢又出命,捧住個肚行返酒店!

下集,自駕去佐世保。

(待續)
attach0/tmp/phpHeN33Q

attach1/tmp/phpGjYMRz

attach2/tmp/phpnge2Gi

attach3/tmp/phpwAbww1

attach4/tmp/phpZVShoK

attach5/tmp/phpEPAlgt

attach6/tmp/phpNzYs9b

attach7/tmp/phpkUax3U

attach8/tmp/phpTsGNXD

Skytree1000    發表於 24-6-4 17:29

大宅

Hi 咁啱嘅,等我慢慢睇先,咁啱我5月8日都去咗福岡喎,不過我只係留喺市內,時間冇你咁長。我幾鍾意呢個地方。

公爵府

HHCCMama 發表於 24-6-3 23:32
Hi 咁啱嘅,等我慢慢睇先,咁啱我5月8日都去咗福岡喎,不過我只係留喺市內,時間冇你咁長。我幾鍾意呢個地 ...

Hello 乜咁啱嘅!我地可能街頭偶遇過
你玩咗幾多日?
福岡唔錯,周邊仲有好多地方想去

公爵府

回覆樓主:

12/5 (Sun) Day 3 出發 佐世保

天氣不似預期,呢日遇唔到,百年一遇嘅暴雨;但撞正「今年一番の大雨」... 算唔算,不幸中之大幸?!

經 Tabirai Japan 預約,Budget 天神渡辺通,11:30 攞車。由光芒行去,超近,過條馬路就到。搞掂晒手續,返酒店攞埋行李,起程!

自駕路線,是咁的:
福岡 > 佐世保 > 豪斯登堡 > 熊本 > 由布院 > 別府 >福岡

去 Sasebo,大約1小時九個字。原本喺佐世保,去神崎鼻公園 、船越展望所、石岳展望台,欣賞九十九島靚景... 但係落狗C咁,d 雨未停過,個 plan,泡咗湯!

改去邊度好?停喺休息站,食住努努雞,諗下先!

(待續)
attach0/tmp/phpeenQOg

attach1/tmp/phpHUh2qG

attach2/tmp/phpy77r35

attach3/tmp/phppGc1Fv

attach4/tmp/phpYhBIiV

attach5/tmp/phpFN7yVk

attach6/tmp/phpIOKvyK

attach7/tmp/phpLfCFba

attach8/tmp/phpgs0WOz

大宅

我第一個咁啱嘅,意思係我好日唔入旅遊版,-入黎又見到你隻油雞。

我係臨時加入人家嘅行程,所以只係跟大隊,六日主要在市內活動,我哋真係好可能喺街頭擦身而過。下次都想去你去嘅地方。

公爵府

HHCCMama 發表於 24-6-4 21:24
我第一個咁啱嘅,意思係我好日唔入旅遊版,-入黎又見到你隻油雞。

我係臨時加入人家嘅行程,所以只係跟大 ...

咁少入黎都見到我,證明有緣呀
有日落大雨~「今年一番の大雨」... 勁掃興,你有冇影響行程?

大宅

我都係見到你講先知嗰日係一年中最大雨的,原來想去遠啲嘅戶外地方,或者喺市內公園走走,但天氣不似預期,無計啦。

我見到你post 個訂位嘅電郵,心諗你唔係用網名去訂位吓麻,再見到你個電話號碼係709394,明哂啦!

公爵府

HHCCMama 發表於 24-6-5 20:47
我都係見到你講先知嗰日係一年中最大雨的,原來想去遠啲嘅戶外地方,或者喺市內公園走走,但天氣不似預期, ...

一樣,即刻改行程,lay 喺有瓦遮頭嘅地方
突然諗起d無謂野... 原來「識」咗你兩年... (雖然你極少入黎)

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

buklaylay 發表於 24-5-12 18:42
天氣太差,黎到佐世堡,冇去睇九十九島。

食完3餐,返酒店宵夜... (咳) 係~ 7點幾已經係第四餐,仲喺房內 ...

99島其實好普通,我上次去又係天氣麻麻影出來同上網差好遠

公爵府

回覆樓主:

有冇去埋佐賀?

公爵府

apelok 發表於 24-6-6 22:35

改咗 Day 4 一早,去豪斯登堡前,快閃咗99島。嗰日好好彩,天氣極好,望出去好靚

公爵府

apelok 發表於 24-6-6 22:37
有冇去埋佐賀?

冇呀!唔夠時間玩,留番下一次去。
請問有冇好介紹

珍珠宮

apelok 發表於 24-6-6 22:35

99島遊覽船,我覺得唔錯,上次天氣好,風景好靚

珍珠宮

buklaylay 發表於 24-6-6 22:55
請問有冇好介紹

我鍾意嬉野溫泉

珍珠宮

buklaylay 發表於 24-6-4 19:50
12/5 (Sun) Day 3 出發 佐世保

天氣不似預期,呢日遇唔到,百年一遇嘅暴雨;但撞正「今年一番の大雨」... ...

落大雨,可以去防空洞,鍾乳洞
attach0/tmp/phpAS0Uim

attach1/tmp/phpezxsIT

attach2/tmp/phpqfh77q

attach3/tmp/phpc5WVxY

attach4/tmp/phpinANXv

公爵府

MissMaMa 發表於 24-6-6 23:02
99島遊覽船,我覺得唔錯,上次天氣好,風景好靚

藍天白雲下,景色好壯觀

公爵府

MissMaMa 發表於 24-6-6 23:02
我鍾意嬉野溫泉

記低先

公爵府

MissMaMa 發表於 24-6-6 23:09
落大雨,可以去防空洞,鍾乳洞

好特別,有興趣... bookmark 先

大宅

buklaylay 發表於 24-6-6 22:19
一樣,即刻改行程,lay 喺有瓦遮頭嘅地方
突然諗起d無謂野... 原來「識」咗你兩年... (雖然你 ...

哈哈!真係眨吓眼就識左2年嘞,超喜歡你的油雞,還有你啲連身裙好靚,唔好介意,方便的話pm我喺邊度買吖。去旅行你都著得好優雅,喺洗手間見到啲日本人,我覺得自己著到好似難民咁。

公爵府

buklaylay 發表於 24-6-6 22:55
請問有冇好介紹

我都想你揾吓介紹,上次只係去九佐賀城,氣球博物館同附近商店街就落返去博多,都想可以下次再去多次

首頁
23456...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊