自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆樓主:

前座i後基本上佢又冇犯錯嘅,因為張櫈嘅設計係可以咁嘛

但你玩遊戯我唔覺得有問題,都係航空公司提供嘅娛樂!
前座發顛就叫佢揾空姐或者揾返airline囉
錯不在你

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

慘, 最怕呢啲人

公爵府

回覆樓主:

佢有佢挨後,你有你篤芒,最好叫埋老公一齊玩一齊篤!

男爵府

pauline_c 發表於 24-5-23 07:39
長途機唔挨後瞓覺好辛苦,前面挨後,自己又挨後,我啊唔覺得係辛苦或自私。
...

長途機好難唔挨後訓羅
咁前面挨後你自己都可以挨後啫
冇理由自己唔挨就埋怨前面挨

伯爵府

的確係好自私,好似我咁高嘅,前面挨低兩格都還可以,再多啲就會壓住我膝頭哥,令我動彈不得,要起身就更難,航空公司應該修正一下椅背最低角度同座位間空隙,唔好為咗賺到盡而令座位變成dog seat。

男爵府

回覆樓主:

如果前面挨後 我會跟住挨後
唔覺得前面挨後係自私
就係咁簡單

大宅

docomo 發表於 24-5-23 12:30
佢以為佢係邊個呀? 一定要讓畀佢㗎咩?而家啲人真係惡!

我試過坐Biz
一人坐前
其他家人不斷在Econ走上嚟
真係好騷擾
就係想訓,先比多少少錢,一家人,不斷過嚟

子爵府

回覆樓主:

我真心覺得挨後張櫈係冇問題,幾個鐘機我唔會挨,但你依家係十幾個鐘,咁人地瞓覺挨後係正常喎!

但你玩遊戲郁到人地張櫈就唔係咁好!我上次係北京返黎,我後面個女人就係咁篤個mon 揀戲睇,佢每次篤幾下,我都覺得好討厭!我瞓緊覺都比佢篤醒,個下我真心想鬧佢,不過我feel到佢篤幾下又停就算,但你依家篤十幾分鐘,大佬,你試吓比人篤你十幾分鐘後腦呀!你會有咩感覺先?

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

我好少挨,就算要挨,最多都只係1~2格

但有次忘記去邊度,前面位乘客,起飛後即刻挨到最低,係食飯時才升直返唔夠10mins

當時我仲食緊餐,杯飲品都未飲過,佢好大力又再挨到最後

我反應快拿起個杯才沒有倒瀉

因佢挨得太後,果次我唯有都挨後啲啲,打側身坐才舒服啲咋

男爵府

我好唔鐘意人地挨後,佢一較低張櫈,我就會成程都好唔開心,而我自己係唔會挨的。

試過有一次去澳洲,前面個好快就挨後,個電視就嚟貼住我塊面,自己又唔好意思挨後,成程機都好難受。人人睇電視,我就被夾住。

大宅

sharebuy 發表於 24-5-23 20:56
咁你直接踢櫈呢個行為超衰格
張櫈設計係可以i後,乘客有i後權利,而唔需要得到任何人同意,除左一般情況唔 ...

唔係同唔同意既事,你挨後左,後面既人係好辛苦。然後有權利挨後,人地都可以唔小心踢机,因為個位窄左。

大宅

MSAA 發表於 24-5-24 00:01
我真心覺得挨後張櫈係冇問題,幾個鐘機我唔會挨,但你依家係十幾個鐘,咁人地瞓覺挨後係正常喎!

但你玩遊 ...

你挨後影響人無問題,人地篤個mon揀戲就話人討厭,你都幾高尚。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

咁,兩邊都有兩邊嘅權利,又兩邊都冇錯喎

子爵府

kk1979 發表於 24-5-23 15:53
坐長途機挨後好正常 , 你老公唔應該咁樣大聲話人啦, 人地買了機票個位係有權使用挨後的權利, 除了飛機升降, ...

我屋企人之前都經歷過前面嘅人挨到最後嘅經驗,覺得十分討厭。個位本身已經夠細,前面再挨後,真係迫到行出去都唔得,但人地(包括自己)都有權咁,都無聲可以出。自此唯有每次都俾錢買專尚空間,用錢買舒服。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

mandy952 發表於 24-5-23 07:02
我係你就狂督個mon

X2 我有權玩angry bird

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Kelloggs 發表於 24-5-23 23:53
我試過坐Biz
一人坐前
其他家人不斷在Econ走上嚟

呢啲可以同空姐投訴啦,我聽過最痴線嘅係成家買一張J class嘅飛跟住輪流坐

琥珀宮

vivibabyvivi 發表於 24-5-24 08:19
呢啲可以同空姐投訴啦,我聽過最痴線嘅係成家買一張J class嘅飛跟住輪流坐
...

可以咁嘅咩

子爵府

香港好多人係咁,無同理心。如果有就唔係咁自私。

侯爵府

回覆樓主:

長途機挨後張椅其實好正常,唔覺有問題喎

伯爵府

capricornbb 發表於 24-5-24 02:43
我好少挨,就算要挨,最多都只係1~2格

呢個情況我會嗌空姐,因為用餐唔比挨後唔係話你自己食完就可以挨後,而係要待收曬餐先可以吧?至少後面的乘客用完餐才可以啦!空姐係會叫佢校返直張櫈的。你講呢個情況,嗰個人真係好自私。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊