自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

MerryMe 發表於 24-5-23 21:16
Visa/Master都要收1.95%手續費
除非有額外回贈,否則簽銀聯抵啲

呢年都係用銀聯,再賺埋個回贈。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

KINGMAX 發表於 24-5-23 19:09
信用卡今期
收我0.05266
唔多抵

上星期先返香港
銀聯日日都5.0x

象牙宮

回覆樓主:

一定換,食店,魚市場無得簽卡架!

珍珠宮

keykeyman 發表於 24-5-23 18:26
還是到時簽卡?兌yen的話,用yen找卡數?

少量yen

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

帶少量yen 備用

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

wtcys 發表於 24-5-23 19:20
我係Mastercard,係咪好多地方都收?

係 ~ 好 common

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

KINGMAX 發表於 24-5-23 21:21
冇回贈
所以大額用yen多
貪方便就用visa

細銀碼,例如便利店買支水,我拍西瓜卡

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

keykeyman 發表於 24-5-23 18:26
還是到時簽卡?兌yen的話,用yen找卡數?

多數簽卡,但係yen都一定要帶。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

mercurycc 發表於 24-5-23 19:04
今年去幾次都係主力用卡,
有d小店唔收卡,點都要有yen係手的.

今年去日本發覺好多鋪都收支付寶,好驚喜

男爵府

會帶定D YEN,但會用支付寶,個RATE仲平過唱,便利店都用到

水晶宮

回覆樓主:

同事剛去完,全日元找數如租車,洒店等

珍珠宮

少少都要啦,小店都唔一定收信用卡。
不過有debit card 就可以兌少啲去,唔夠先再襟。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊