自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

adaho123456 發表於 24-5-26 11:53
我上年8月去住過,唔舊,我第一次去日本,所以唔知其他日本酒店大唔大,但酒店很方便,對面已經有地鐵站, ...

Thank you!見到有D雙人房成400尺,係日本算好大
日本D酒店出名房細,好多都係200-250尺左右

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

其實住川崎都好方便,酒店又平。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

東京酒店貴得好快,我之前每次都住Shibuya stream excel Hotel,因為好方便,不過而家越嚟越貴,八月去諗住試吓新橋呢間Remm Plus Ginza

男爵府

錦糸町、、横浜

大宅

heikwanmama 發表於 24-5-26 10:47
我都book咗呢間,請問D房會唔會好舊?

唔舊 , 好okay 呀!

別墅

leegbd 發表於 24-5-26 18:04
唔舊 , 好okay 呀!

Thank you! 你係住 Schole?

大宅

我上年8月去住過,唔舊,我第一次去日本,所以唔知其他日本酒店大唔大,但酒店很方便,對面已經有地鐵站, ...

我都好鐘意佢個地點, 成田出嚟唔駛轉車就到, 過條馬路就係超市, skytree 附近都好企理, 除咗skytree 個mall, 地鐵一個站到錦糸町大把shopping 地方

大宅

heikwanmama 發表於 24-5-26 18:11
Thank you! 你係住 Schole?

不是, 係 Keisei Richmond Hotel Tokyo Oshiage

別墅

leegbd 發表於 24-5-26 18:14
不是, 係 Keisei Richmond Hotel Tokyo Oshiage

ic, 呢間係新D嘅,佢同一集團,係附近有兩間酒店,我book咗Schole
Thanks!

大宅

heikwanmama 發表於 24-5-26 18:17
ic, 呢間係新D嘅,佢同一集團,係附近有兩間酒店,我book咗Schole
Thanks!

Richmond 集團不錯, 玩得開心啲

子爵府

frenchmay 發表於 24-5-25 17:34
剛剛買咗機票去日本,順路去東京,咁啱撞正星期六日,啲酒店好貴。請問大家之前有冇住過邊間酒店CP值高的? ...

復活節住過半藏門蒙特利酒店,對面就係地鐵站口,坐幾個站地鐵就可以去到澀谷,好方便

子爵府

回覆樓主:

謝謝大家回覆!我呢幾年都有去日本,但係東京已經好多年冇去過,今次都係去日本其他地方返香港之前係東京留幾日,想去埋輕井澤。其他地方會自駕,東京唔會揸車,使唔使買交通券會方便啲?

男爵府

請問酒店係咪自助check in?因為當晚要10點先到,又帶住小朋友,怕搞唔掂

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

taifat 發表於 24-5-26 20:49
請問酒店係咪自助check in?因為當晚要10點先到,又帶住小朋友,怕搞唔掂
...

我果陣唔係,一樓大堂有人,應該24小時都有人。因為有一日我忘了帶匙咭,去一樓搵服務員開咗張新嘅咭俾我,不過佢唔係企响前枱,前枱有個按扭,按了就有人出來。

子爵府

mercurycc 發表於 24-5-25 18:50
東京酒店愈來愈貴,已講左會再加價,因為請唔到人做野,
你幾時去?

八月頭,好耐冇去東京,都未諗到住邊一個區比較方便。

子爵府

請問全名係咪有premier Tokyo scholar?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

frenchmay 發表於 24-5-26 21:45
請問全名係咪有premier Tokyo scholar?

好似係,因為我老公訂所以我唔係太記得,後來去到先至知道隔離果日都係差唔多名酒店,我係住痴住超市果間。

男爵府

畀面勳章

我又係暑假去東京,而家睇緊酒店,以前多數住新宿,今次想試吓住秋葉原同高田馬場嘅新酒店

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

mymelody0701 發表於 24-5-26 22:23
我又係暑假去東京,而家睇緊酒店,以前多數住新宿,今次想試吓住秋葉原同高田馬場嘅新酒店
...

秋葉原站好到不得了, 月台到車站出口一分鐘, 不迷路,
住過一次新宿真係怕怕.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

frenchmay 發表於 24-5-26 20:33
謝謝大家回覆!我呢幾年都有去日本,但係東京已經好多年冇去過,今次都係去日本其他地方返香港之前係東京留 ...

東京市內用suica 咭或者pasmo 就得啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊