自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

咁咪辭

男爵府

mandy952 發表於 24-5-27 18:43
咁多,點睇,好容易miss左

一定會,太誇張

侯爵府

mandy952 發表於 24-5-27 17:47
都係上網揾

請問可以上邊個網呀,我30年冇搵過工㗎,唔知去邊度搵好。

別墅

blinknogood 發表於 24-5-26 11:13
你講中哂我心中所想

我又係一個抗壓能力低下的人,少少事就緊張到瞓唔著,瞓得唔好就抵抗能力弱,跟住就 ...

我都係咁,自己做開飲食業,已經做到經理級,不過好困身,又大壓力,而且逢紅日星期六日一定要返工,搞到冇乜時間陪仔女,之後索性辭職唔做,而家轉左做文職,人工少兩三倍都有,不過就冇壓力,又多咗好多時間陪屋企。我覺得如果經濟上許可,真係唔好咁大壓力,因為真係會谷出病

男爵府

cibewong 發表於 24-5-27 18:54

Moovup

侯爵府

Yammiewu 發表於 24-5-27 19:04
Moovup

謝謝

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Yammiewu 發表於 24-5-27 16:17
是的,個Whatsapps放工放假都不停响,兼每日大量群組相片,人都顛㗎
...

最慘係放假都要做野,我接受不了
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

琥珀宮

cibewong 發表於 24-5-27 18:54

直接yahoo打你想揾嘅工,d網站就會彈晒出黎

水晶宮

[quote]Macaumama@@ 發表於 24-5-27 19:00
我都係咁,自己做開飲食業,已經做到經理級,不過好困身,又大壓力,而且逢紅日星期六日一定要返工,搞到 ...[/quoted]仲以為飲食冇咩壓力 有考慮過轉

男爵府

miriam 發表於 24-5-27 20:16
最慘係放假都要做野,我接受不了

係,

侯爵府

noodle_noodle 發表於 24-5-27 13:36
我都好擔心有呢日,雖然我無兩老要養,但每次搵工都煩,所以我一直都有做兼職,萬一全職份工有咩事都即刻 ...

你好勤力吖,做埋part time

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

sjnl43 發表於 24-5-26 21:59
呢個我真係唔知, 大壓力會致癌
香港真係無邊個無壓力, 個個都死頂

一壓力大就胃唔舒服
消化唔到 無曬胃口
食又食唔落 想肥都難
讀書考試時已經係咁

子爵府

noodle_noodle 發表於 24-5-27 13:53
之前又有人講到普通文員都3皮野,可能人工包左d隱藏嘅野

我公司個文員2萬,真係普通文員,打印,寄件。
年過50都請,因為冇後生做。

侯爵府

2024年龍年勳章

冇野做都係幾辛苦

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

ilovematthew 發表於 24-5-26 06:35
辭囉,我都辭咗

下,你轉行定係轉部門?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

20162016 發表於 24-5-26 20:30
你好似喺醫院做㗎喎?唔可以轉部門咩

唔想做返醫院喇,做咗兩個部門,都覺得唔太合適,而家搵返文職算了

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Macaumama@@ 發表於 24-5-27 19:00
我都係咁,自己做開飲食業,已經做到經理級,不過好困身,又大壓力,而且逢紅日星期六日一定要返工,搞到 ...

好好呀!陪屋企人,小朋友最重要,夠洗就好。太大壓力好易捱出病。

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

Fishqqma 發表於 24-5-26 05:47
搞到失眠?
辭啦!

影響健康,搵幾多都補唔返
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

大宅

Ritzmary 發表於 24-5-26 09:07
真係好清閑,外判都可以咁清閑?方唔方便講咩工

我公司幾個夜更看更,只需要坐喺位度就得!平時見佢哋一係就一路煲劇一路剥花生/瓜子等零食,一係就中眼訓!係冇任何嘢要做嘅!因為canteen門口設有密碼鎖,要揿密碼再拍卡,但返工嘅人個個都知密碼,佢哋亦從來冇幫我哋開過門……公司樓下大堂嘅日更看更,就睇員工證,如果係外判pt員工張“訪客”證佢…登記佢出入時間就得…冇其他嘢做……

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

zitamamama 發表於 24-5-29 20:50
我公司個文員2萬,真係普通文員,打印,寄件。
年過50都請,因為冇後生做。
...
好工喎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊