自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

MM2H 發表於 24-5-30 12:20
編輯左睇唔到
係咪完美演釋bk 會員制嘅重要性呀?

2樓同3樓先至係貼題文章,不過樓主仲未講完件事,已經變成嘈交啦⋯

男爵府

我非常之鄭重,懇請,懇求,充滿誠意,如果有任何會員覺得我嘅文章冒犯,或者產生不愉快,我首先懇請原諒;
任何對我個人,或者對我嘅文章,或者關於我嘅任何事物,會產生到厭惡,甚至不愉快,懇請遠離我嘅文章;
請勿再瀏覽我本人chindy-chu任何文章,亦懇請不要作出任何回覆;

敬請尊重自己,尊重別人,切勿作出無謂人身攻擊,切勿作出無謂猜測;

大家一齊保持討論嘅和諧氣氛

男爵府

我從來沒有針對任何會員,亦都冇詆毁過任何會員,我嘅文章只係提及我嘅家人,我嘅朋友,我只係分享人生點滴;
如果有任何不滿意,請勿瀏覽我嘅文章,如果覺得我有犯版規,歡迎隨時向BK討論區版主直接投訴;
大家成年人,請成熟啲,唔好再詆毁別人;
唔喜歡,直接跳過不睇就可以,無謂浪費青春,針對恥笑詆毁別人;

大宅

回覆樓主:

我想睇埋樓主想講果件事呀!樓主快啲講埋出來,宜家好吊隱

伯爵府

chankahing 發表於 24-5-30 13:20
呢度有幾個會員,成日撩交嗌,不分青紅皂白,成日針對個別會員,出現咗好耐嘅網絡欺凌,搞到烏煙瘴氣,希望 ...

同意呀!有幾個我見到佢地已經避之則吉,心地好差架!

伯爵府

chindy-chu 發表於 24-5-30 13:46
我從來沒有針對任何會員,亦都冇詆毁過任何會員,我嘅文章只係提及我嘅家人,我嘅朋友,我只係分享人生點滴 ...

你無視呢d人啦!請繼續講故事

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

終極熊貓 發表於 24-5-30 11:25
有咁急要邊揸邊岀post?

男爵府

chankahing 發表於 24-5-30 13:20
呢度有幾個會員,成日撩交嗌,不分青紅皂白,成日針對個別會員,出現咗好耐嘅網絡欺凌,搞到烏煙瘴氣,希望 ...

果幾個會員出名心理變態,日日撩事生非,最鐘意search 舊post cap 圖留黎鬧交用。

伯爵府

Sumikoyama 發表於 24-5-30 14:20
果幾個會員出名心理變態,日日撩事生非,最鐘意search 舊post cap 圖留黎鬧交用。
...

講得好呀!最弊有d人都跟風一齊欺凌

男爵府

我從來沒有針對任何會員,亦都冇詆毁過任何會員,我嘅文章只係提及我嘅家人,我嘅朋友,我只係分享人生點滴 ...

佢哋可能已經舉報咗你 。 對住呢班怪人,無視就最好。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

你咁得閒打一大堆嘢叫人唔好睇你啲post,
同人鬧黎鬧去,
不如好好地講埋個故事啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

KUDOS 發表於 24-5-30 13:35
2樓同3樓先至係貼題文章,不過樓主仲未講完件事,已經變成嘈交啦⋯
...
啊,完來分開左一截截,我以為2,3樓係加插番一開始嘅發文內容

男爵府

fivebeanrice 發表於 24-5-30 14:22
講得好呀!最弊有d人都跟風一齊欺凌

正如樓主講 「近墨者黑」嘛 可能現實世界佢哋自細被欺凌,又無力反抗,咪係網上欺凌其他人發洩下

珍珠宮

畀面勳章

chindy-chu 發表於 24-5-30 12:07
不喜勿看,不喜勿回,無聊滋擾者,請繞道

太霸道,你鐘意出post, 隨便出, 但人家喜不喜歡,回不回,不是你能管的,否則不要出post,規矩不是你定的

男爵府

小肥兔 發表於 24-5-30 14:27
太霸道,你鐘意出post, 隨便出, 但人家喜不喜歡,回不回,不是你能管的,否則不要出post,規矩不是你定的
...

果幾個成日蝦蝦霸霸嘅成日都叫人唔鐘意就唔好上BK 啦,你又唔話下佢地。 依家就忽然正義咁攪笑。

伯爵府

Sumikoyama 發表於 24-5-30 14:32
果幾個成日蝦蝦霸霸嘅成日都叫人唔鐘意就唔好上BK 啦,你又唔話下佢地。 依家就忽然正義咁攪笑。:h ...

其實樓主都已經講左對唔住了!點解仲要繼續單打佢?!

伯爵府

Sumikoyama 發表於 24-5-30 14:26
正如樓主講 「近墨者黑」嘛 可能現實世界佢哋自細被欺凌,又無力反抗,咪係網上欺凌其他人發洩下:h ...

都同意,見到有人真係如你所講咁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Vin仔媽 發表於 24-5-30 13:03
落咗車先慢慢出 post,注意安全

樓主揸單車咋
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

首先呢件事,我係從事主嘅妹妹口中得知,是真是假,我無從稽考,所以當故仔聽就算

話說呢兩公婆,非常慳儉儲咗一筆錢,準備入市,買層普通私樓自住,唔想再承受昂貴租金

其實配合而家樓價已經跌咗,加埋佢哋嘅儲蓄,其實正好係上車時機

但係因為之前我曾經講過,女方只有一份工,而男方除咗有正職,仲有兼職,基本上冇乜放假時間

咁啱得咁蹺,疫情期間,女方唔知喺邊度識咗一個女人(當佢係C君),仲做埋好朋友

舊年疫情通關之後,呢個C君遊說女方返國內旅行,因為男方繼續努力搵錢,冇陪佢哋一齊去

所以C君同女方去咗旅行,過程冇什麼事發生

之後C君遊說女方去澳門玩吓,點知就開始出事

唔知乜嘢神推鬼㧬,女方開頭入賭場,買少少玩吓

之後越玩越大,但唔係同一日發生,係分開幾次去

咁理所當然,佢梗係輸錢啦,而C君就不斷慫恿女方,再過去澳門,博吓有冇得番本

最終越賭越大,越踩越深,輸咗佢哋嘅多年儲蓄

原來佢兩公婆本來相安無事,啲錢係直接存喺佢女方個人戶口,所以女方可以喂靜雞雞攞啲錢出嚟去搏殺

到結局,原來C君係一個非常難賭嘅人,當然着同佢做朋友一齊玩,係錢又輸咗,樓又買唔成

結論就係,近墨者黑,說完了

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

留毛

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊