自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

chindy-chu 發表於 24-5-30 11:19
佢哋成日為租屋支出,認為唔抵,諗盡辦法想買樓,所以好慳儉咁儲錢

請講埋2,3樓的內容及後續
謝謝
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

chindy-chu 發表於 24-5-30 14:38
首先呢件事,我係從事主嘅妹妹口中得知,是真是假,我無從稽考,所以當故仔聽就算

話說呢兩公婆,非常慳儉 ...

咁事主個老公發現左老婆變左賭徒未呀?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

首先呢件事,我係從事主嘅妹妹口中得知,是真是假,我無從稽考,所以當故仔聽就算

女人唔識諗
之前辛苦,死捱都冇用
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主:

樓主朋友既故事令我諗好多年前既新聞,又係兩夫婦平時生活好簡樸節檢,有次跟朋友上賭船,原本諗住食下野見識下,跟住落注玩,比佢地嬴左十幾萬,跟住就沉迷,輸返晒,仲輸晒積蓄,最後燒炭死。

成日覺得比你一開始賭就嬴錢,係死神派既禮物。

男爵府

賭同毒最禍及自己同家庭

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

所以識朋友真系要帶眼識人,2夫婦多年努力一鋪清袋,賭錢呢家野應該賭到1毫子都無,唔知仲有無欠財仔,個老公又系,幾忙都要知道自己老婆做緊乜。

男爵府

fivebeanrice 發表於 24-5-30 14:42
咁事主個老公發現左老婆變左賭徒未呀?

發現咗,但係男方係一個非常理性嘅人,原諒咗佢老婆

中間嘅過程我就唔知道啦

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

已經是成年人,自己無思想架?人家叫賭就賭?咁聽話?

珍珠宮

chindy-chu 發表於 24-5-30 12:22
我喺沙田大涌橋路,揸緊單車,吹咩?

好危險,為人為已啦

侯爵府

回覆樓主:

唔駛近墨者黑啦, 就近手機都無啦. 年中唔少騙財騙色嘅, 都係性格問題.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

終極熊貓 發表於 24-5-30 11:25
有咁急要邊揸邊岀post?

係咯

侯爵府

chindy-chu 發表於 24-5-30 14:51

中間嘅過程我就唔知道啦

老婆同C君絕交未?同埋係咪真係戒咗賭先?

最怕係老婆仲偷偷地去賭

伯爵府

chindy-chu 發表於 24-5-30 14:51

中間嘅過程我就唔知道啦

咁個老公好好呀!咁事主戒賭未呀?!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

chindy-chu 發表於 24-5-30 12:59
先同你講,對唔住,我嘅文章係令到你不愉快

bk文章千千萬萬,有趣文章多得是,請選擇你喜歡嘅文章瀏覽

樓上冇錯,揸車要小心,真係有需要急住出帖?

男爵府

賭徒心態︰下次會贏番嚟

以前去旅行跟團都有去過賭場,好彩自己玩得細(真係好細嗰種),輸咗幾次都唔會玩啦! 有時玩依啲真係要限制自己,亦要有定力,尤其遇著C君依啲害人魔鬼! 樓主朋友去賭時,應該無反省過想留啲錢去買樓上車...

男爵府

大家好,由於我八八卦卦,所以聽埋好多都巿故事,當中情節,為免影響當事人,我係有修飾過嘅,人物方面並非事實的全部,大家當故仔聽吓就算

大宅

我好同意,近朱者赤近墨者黑,我估都不少依種人,包括我。

象牙宮

2024年龍年勳章

真係要帶眼識人

公爵府

2024勳章

chindy-chu 發表於 24-5-30 15:11
大家好,由於我八八卦卦,所以聽埋好多都巿故事,當中情節,為免影響當事人,我係有修飾過嘅,人物方面並非 ...

你聽左啲都市故事,都可以係度分享, 我都鐘意聽,你講多啲,有時聽人講故事,自己都有啟發

男爵府

其實無論我話揸車,定還喺度大便,都會俾人針對

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊