自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

回覆樓主:

佢個囝囝仲幾好樣靚仔,有呢個病真係好蔭公

大宅

祝福小朋友健康成長

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

唐氏綜合症都係染色體問題,而且唔算罕見,到而家都冇藥物去醫治,天使症咁小病例,更加難去研究藥物醫治

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

無奈又心痛

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

廷廷媽 發表於 24-6-7 16:33
唐氏綜合症都係染色體問題,而且唔算罕見,到而家都冇藥物去醫治,天使症咁小病例,更加難去研究藥物醫治:b ...

鄭係電視訪問度話已經有藥廠硏發到藥物醫治呢個病,不過仲響第三期階段,要試到第四期先至可以推出比病人食,但因為呢個病屬於少數,藥廠未必會肯繼續攪,所以佢兩公婆先至發起呢次慈善演唱會,希望令多d人認識呢個病,使到更多人去關注,從而令藥廠肯去繼續研發隻藥。

男爵府

elbar 發表於 24-6-7 09:03
手鄭俊弘(Fred)與何雁詩近日透露兒子患有罕見遺傳病「天使綜合症」,引起各界關注和支持。

面對這一沉 ...

雖然唔鐘意佢兩公婆特別係個女嘅
覺得個小朋友好慘慘

男爵府

前路漫漫,祝福佢哋一家!

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

祝福

子爵府

KUDOS 發表於 24-6-7 17:15
鄭係電視訪問度話已經有藥廠硏發到藥物醫治呢個病,不過仲響第三期階段,要試到第四期先至可以推出比病人 ...

聽左幾個訪問,鄭太反而仲接受左,鄭生一心等藥醫,希望大家早日面對

公爵府

哈比族 發表於 24-6-7 19:21
聽左幾個訪問,鄭太反而仲接受左,鄭生一心等藥醫,希望大家早日面對

咁耐歷史既病 好難突然有藥可以醫到

子爵府

真係一個相當大嘅課題,除咗關於呢個病嘅知識,佢哋兩個還要學懂無限嘅愛、無條件嘅付出,不能自私,事事要以仔仔為優先考慮

別墅

祝福佢地一家生活愉快,仔仔健康成長

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

vincielau 發表於 24-6-7 10:42
最難過係父母會經常自責,
覺得係因為自己而令到小朋友唔健康,
睇訪問見到鄭生嗰樣都落曬型。

聽唔少病童的爸爸,唔面對事實,往往瀨落媽咪身上(唔認為係自己基因問題),成日發皮氣係太太同子女身上,之後又一走了之。做媽咪既真係慘,希望鄭太加油!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

鄭係電視訪問度話已經有藥廠硏發到藥物醫治呢個病,不過仲響第三期階段,要試到第四期先至可以推出比病人 ...

希望佢哋可以成功,會幫到其他有需要家庭。
因為佢哋,多人認識咗,會伸出援手。個天比咗使命佢兩位

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

希望佢哋成功,咁會幫到全球好多有需要家庭。
個天交咗任務比佢倆,而家起碼多人認識咗,包括我

子爵府

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

哈比族 發表於 24-6-7 19:21

因為身體問題有左答案,反而無左不安,盡力幫佢就好了,有期望就不免有失望
放下自在

公爵府

廷廷媽 發表於 24-6-7 16:33
唐氏綜合症都係染色體問題,而且唔算罕見,到而家都冇藥物去醫治,天使症咁小病例,更加難去研究藥物醫治:b ...

鄭好似未接受到,好大期望有藥物醫治…
其實就算研究到有藥物,我諗只可以減少抽筋或痙攣嘅情況,智力自理等應該冇乜幫助。

珍珠宮

回覆樓主:

祝福

珍珠宮

alau2021 發表於 24-6-7 23:56
鄭好似未接受到,好大期望有藥物醫治…
其實就算研究到有藥物,我諗只可以減少抽筋或痙攣嘅情況,智力自 ...

減少生理上病狀已經好好啦,起碼唔駛好似孭住個炸彈唔知幾時爆咁

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊