自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

961123 發表於 24-6-8 21:09
星島日報訪問佢哋. 聽阿Fred講佢早又喊夜晚又喊跑步又喊... 咁搞法好容易抑鬱真係慘. 希望真係有奇蹟 :fort ...

我對何完全改觀。佢比阿Fred更堅強。
祝福佢一家!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

象牙宮

rex13 發表於 24-6-9 07:01
我對何完全改觀。佢比阿Fred更堅強。
祝福佢一家!

係囉又真氣估唔到媽咪會堅強個daddy。 衷心 祝福他們

珍珠宮

foggyao 發表於 24-6-7 23:35
希望佢哋成功,咁會幫到全球好多有需要家庭。
個天交咗任務比佢倆,而家起碼多人認識咗,包括我
...

係,上天真係交左個重大任務比佢地,我都係因為佢地先了解呢個病多左。
雖然好多人唔鐘意佢地,但一單還一單,我都覺得媽媽好勇敢甘面對現實,為母則強,希望爸爸同媽媽同心合力, 祝福佢地一家

大宅

Bibibut 發表於 24-6-9 06:53
吾知藥廠的藥去到醫好到咩程度。因為天使病的病者係有智力問題,智商大約1-2歲,而且多有抽筋、肌力問題。 ...

見到有些同學由8歲都現在都維持到一定的生活模式,行得跑得,希望日後能有藥幫助他們;呢10年仲有好多未聽過的病,雷特氏症,龐貝氏症.....同路人要加油,照顧一點都不容易。

大宅

回覆樓主:

個名就好靚,叫天使綜合症,但係原來咁恐怖

子爵府

回覆 elbar 的帖子

祝福佢哋一家,仔仔健康成長

珍珠宮

961123 發表於 24-6-9 07:14
係囉又真氣估唔到媽咪會堅強個daddy。 衷心 祝福他們

我一向覺得女人做左媽媽後比男人堅強,男人其實好多逃避型,得個樣

公爵府

所以個重點係無論自己或人地個仔女係咪正常,都吾好歧視或帶有奇怪的目光,講就好多人都識講,但真正遇到的情況就未必個個人能夠做到。

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

只有祝福
希望這個病早得到解藥

子爵府

廷廷媽 發表於 24-6-8 13:46
係囉,如果可以修復基因,可以由嚴重智障變返正常人,相信醫學非常進步,亦十分恐怖
...

真係電影情節先會有,相信藥廠研發既藥只係舒緩到佢既不適,令到病人身體好過啲,如果現今有藥做到基因修復既技術,呢個地球仲會有咩病係冇藥可以醫,如果食藥就做到改寫基因先天既缺陷,到時人類可能食藥都會長生不老

伯爵府

Ritzmary 發表於 24-6-8 19:34
佢哋話會生第二個,好勇敢!

我好有保留,如果第二個都係咁點算

大宅

奇奇媽媽 發表於 24-6-10 09:36

同意⋯將所有愛俾曬一個特別需要照顧嘅小朋友
好過生左一正常小朋友之後
就將特別需要嘅小朋友交俾人照顧

當然⋯兩個或更多小朋友一樣咁關心亦可以

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

天使症15,000之1,兩次15,000之1嘅機率係係幾多?

男爵府

elbar 發表於 24-6-7 09:03
手鄭俊弘(Fred)與何雁詩近日透露兒子患有罕見遺傳病「天使綜合症」,引起各界關注和支持。

面對這一沉 ...

祝福

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

yywong200 發表於 24-6-10 09:41
同意⋯將所有愛俾曬一個特別需要照顧嘅小朋友
好過生左一正常小朋友之後
就將特別需要嘅小朋友交俾人照顧

兩公婆只有一個特殊小朋友嘅家庭 = total loss,
多個正常小朋友家庭生活可以平衡返。

珍珠宮

伯爵府

Ritzmary 發表於 24-6-10 09:52
天使症15,000之1,兩次15,000之1嘅機率係係幾多?

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

elbar 發表於 24-6-7 09:03
手鄭俊弘(Fred)與何雁詩近日透露兒子患有罕見遺傳病「天使綜合症」,引起各界關注和支持。

面對這一沉 ...

聽到令人心痛,希望盡快研製新藥根治到。

子爵府

好媽媽勳章

何是獨女,父有錢,唔生多個將來點繼承6憶身家

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊