自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yywong200 發表於 24-6-11 10:01
咪就係⋯消費個仔

我又唔覺得佢地消費自己個仔, 自己個仔出事邊個想呢?

伯爵府

hellomiki 發表於 24-6-10 03:49
我一向覺得女人做左媽媽後比男人堅強,男人其實好多逃避型,得個樣

男人只是體能上強過女人。當然,亦有啲有腦又人強嘅男人,可能都要經歷一些人生磨練才成。

男爵府

登陸火星 發表於 24-6-11 09:55
佢哋兩個唔好搞慈善演唱會,應該留返多啲時間去陪伴及醫治自己個仔

我覺得佢哋都需要正常生活才能更有力量陪伴兒子走下去!
搞演唱會都好,做其他都好

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Verveine 發表於 24-6-11 11:01
這對父母並沒有消費自己孩子,而是從愛自己孩子擴大至愛其他孩子。

他們希望透過音樂去呈現罕見病家庭的 ...

珍珠宮

希望藥物可以盡快研發出黎,祝福小朋友

複式洋房

這對父母並沒有消費自己孩子,而是從愛自己孩子擴大至愛其他孩子。

非常好,支持!

伯爵府

認同!

子女有罕見疾病的父母,好容易覺得成個世界灰暗無比,容易抑鬱。要照顧好小朋友,大人必須確保自己身心健康。佢哋將悲傷化為動力,其實係好好嘅事。而且呢件事仲係非常有意義。呢D父母除咗照顧患病子女外,佢哋都要有自己嘅人生,唔好忘記佢哋本身都有父母,有邊個父母希望見到仔女遭遇咁大嘅人生難關會從此一蹶不振?所以,呢D父母嘅人生唔應該只能照顧患病子女。鄭氏夫婦希望用公衆人物的影響力,令大家認識此病,並加強同路人家長互相支援,好值得欣賞!

佢哋兒子患上這種疾病,已經非常不幸,大家唔好再對佢哋有咁多批評,多D關愛啦!這條路不易走,多D關愛等佢哋易行D吧!

子爵府

華華子 發表於 24-6-11 11:35
我又唔覺得佢地消費自己個仔, 自己個仔出事邊個想呢?

咪就係,知道有問題收埋就話收埋,而家佢地公開左,等好多人知道天使綜合症,同籌款幫下病童,有咩問題

侯爵府

哈比族 發表於 24-6-11 14:59
咪就係,知道有問題收埋就話收埋,而家佢地公開左,等好多人知道天使綜合症,同籌款幫下病童,有咩問題
...

佢地有知名度,幫其他同類患者父母同俾多啲人知道呢個病係好事呀

之前天使病靠詠寧父母推廣,見詠寧父母2016年嘅訪問阿爸仲幾靚仔阿媽都清秀,到2011年兩個已殘咗好多,聽詠寧爸爸話湊詠寧一年自己就老十年,真係幾心酸

子爵府

tsewong 發表於 24-6-11 15:14
佢地有知名度,幫其他同類患者父母同俾多啲人知道呢個病係好事呀

之前天使病靠詠寧父母推廣,見詠寧父母2 ...

有鄭生鄭太佢地宣傳下,點都好過只靠詠寧父母等幫天使病童籌款

複式洋房

複式洋房

aidan08 發表於 24-6-11 13:54
認同!

子女有罕見疾病的父母,好容易覺得成個世界灰暗無比,容易抑鬱。要照顧好小朋友,大人必須確保自 ...

認同

伯爵府

好可怕, 仔女有事就話父母有報應.
出分力,讓多D人關注罕見病病童,就話人消費個仔.
乜野既心腸先會有咁既想法?

伯爵府

祝福

複式洋房

aidan08 發表於 24-6-11 13:54
認同!

子女有罕見疾病的父母,好容易覺得成個世界灰暗無比,容易抑鬱。要照顧好小朋友,大人必須確保自 ...

同意

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

佢個仔慢慢長大,始終要出街,一定比人影到個仔,與其d 人猜測,不如大方講出黎,而且可以同其他天使家長交流下,好過收收埋埋唔肯面對

洋房

祝:早日打勝仗

複式洋房

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊