自由講場

跳至

首頁
23456...15

尾頁

男爵府

8bbd308cab7ad9 發表於 24-6-7 23:19
我細個每日就係咁過….我媽一野就兜巴聲落我塊面度,爆粗鬧都係日常,最衰就係佢會一手扯住我啲頭髮咁將我 ...

下,咁咪甩頭髮囉,咁變態既
你哋仲有冇聯絡?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

個細路女被個女人的去後樓梯打都唔敢喊出聲,應該係打慣打熟,大喊會打得更金,所以忍住唔敢喊出聲

子爵府

太過份
我仔細個由幼稚園到小五都係我一手一腳教做功課,從來冇打罵,我仔都唔係一点即明,唔明咪做多幾次囉!越閙越唔入腦架!

子爵府

she007 發表於 24-6-7 23:22
以前啲阿爸阿媽個個都拎雞毛掃打,連老師都有打長間尺可以打手板,不過呢個年代係唔興/唔可以咁
...

我就係嗰個年代,細個比媽打,學校欠功課、唔合格都比老師打唔少手板!

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

toyocat 發表於 24-6-7 22:31
個女仔淨係不停抺眼淚,都唔敢喊出聲,可能驚喊出聲仲打得勁。

平時喺屋企都唔知點打法先會喊都唔敢啦,真係可憐

子爵府

回覆樓主:

抵拉! 好癲好痴線! 在公眾場所都可以咁,在家更不敢想像!

子爵府

cy101 發表於 24-6-7 21:15
長沙灣保安道圖書館女童遭爆粗打罵‎ 消息:母親被捕
https://www.hk01.com/article/1026971?utm_source=0 ...

誰還敢說天下父母都愛子女?

子爵府

有時好嬲鬧到個女喊
我都心痛啦
一把車埋去仲要拉去後梯再打狠啲
呢個媽媽要求醫啦

水晶宮

https://www.hk01.com/article/1026971?utm_source=0 ...

應該拉埋個爸爸

冇照顧好個女

男爵府

真係做得好
拯救返小朋友的童年不用繼續比人傷害
亦都比佢知其實佢媽咁做係唔啱
錯的不是他

公爵府

一定平時喺屋企,打得仲犀利,
細路仔識得唔喊,忍住,
大個咗一定有陰影,創傷後遺症

大宅

係圖書館咁靜嘅地方都咁,係屋企一定仲勁,唯一好彩有人影到,咁多方面都會跟進,希望小朋友惡夢終止,唔洗再受苦

水晶宮

ilovemagao 發表於 24-6-7 23:35
打手都好少少

呢個阿媽兜巴打 佢自己先係有病

我講老師打手炸

水晶宮

alicewong18 發表於 24-6-8 00:11
我就係嗰個年代,細個比媽打,學校欠功課、唔合格都比老師打唔少手板!
...

其實唔係好耐,正正係上一代我阿媽都係咁,但好似唔會因為功課打人

侯爵府

8bbd308cab7ad9 發表於 24-6-7 23:19
我細個每日就係咁過….我媽一野就兜巴聲落我塊面度,爆粗鬧都係日常,最衰就係佢會一手扯住我啲頭髮咁將我 ...

我同你差不多,三日唔埋兩日就咁,一直到中學先無再打,不過我阿媽應該無你阿媽咁狠,扯頭髮都有,但無成個人吊起,但佢依家想洗我腦話佢以前不知幾錫我,邊有打過我,佢真係當我係白痴!

水晶宮

登陸火星 發表於 24-6-7 21:53
長沙灣懷疑發生虐兒案。網上今日(7日)瘋傳一段影片,可見保安道公共圖書館內,一名女子疑因教導功課問題 ...

點解透過條片就可以搵到嗰個人住邊?咁電話騙局有晒壞人的戶口,電話又拉唔到人

男爵府

imlcc 發表於 24-6-8 07:43
我同你差不多,三日唔埋兩日就咁,一直到中學先無再打,不過我阿媽應該無你阿媽咁狠,扯頭髮都有,但無成 ...

我嘅經歷同你地一模一樣,自己由細已俾阿媽兜巴星用衣架打,加上隔離屋都成日打仔,我細個以為咁樣被虐打係正常…打仔其實根本係阿媽自私嘅情緒發洩,生仔唔係必須,無耐性教仔就唔應該生仔

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

嗰陣細佬仲bb時 厭奶期,攪到我都差d發顛,但我都強忍住自己,唔可以郁手。每次餵奶時 都唸住經送題目比佢,希望bb乖乖飲奶。。

我兩個仔從來好少打,就算曳起上黎 講完唔聽,,真係打嘅話都係pat pat 一下,打完仲好後悔同心痛。。印象中,兩個仔加埋咁耐都冇3次。

子爵府

cara.mak 發表於 24-6-7 22:48
可能過於緊張個女,如果唔緊張,直程坐係屋企睇電話煲劇,駛鬼理個女學業?
不過就用錯方法教,明顯個媽 ...

我都覺得係,好可能教咗好耐第二日考試,教極都唔識,真係好火。佢本身應該都係錫個女,囙學你話齋唔緊張根本咩都唔使理,使咩同佢溫書激死自己。
不過我覺得個呀哥都好有問題,係旁邊好似幸災樂禍咁既款。
小女孩可能成日都受咁既對待。

首頁
23456...15

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊