自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

weiwei6686 發表於 24-6-12 01:40
我都覺
好多新account 開post就得條link

唔係呢排啦

你睇我上面留言
樓主d post全部唔係扮討論, 就係講d蠢野引人駁佢等人自動推po

兩種模式
一係扮問野, 一開po就係link
一係扮討論, 然後隔幾個po就會有人貼link

你睇我上面貼條link
同一個樓主叫人討論貓,
第九個po就有人貼hoy既節目出黎

樓主其他po
全部都係果種標題有一兩個人名既, 你覺得某某(人名)係唔係做錯 , 阿邊個(人名)個妹發生咩事.....etc.
click入去內容無厘頭, 原來又係劇集內容黎

tvb劇集係靠咁等bk JM覺得好多人討論, 有個癮又想睇埋一齊討論,先至有收視
而家D收視有大半靠BK

HOY同埋TVB都係幫襯呢marketing公司

如果只係"真係好鍾意睇電視"既JM出po模式係唔會咁樣既

某程度bk沒落係因為多左太多呢d marketing假資訊, 少左人真分享

不過我教精左佢, 又有得進步架啦
其實應該收返顧問費

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

kwokdicken 發表於 24-6-12 01:53
一樣,
你用site:https://www.baby-kingdom.com 去search返開呢d po既account,
同埋po入面空廢留言系統性 ...

好多呢種既鋪 ,估唔到開tv都要加埋黎
因為多c9 寧願睇電話多過睇電視
響bk不斷開鋪劇透下,吸引返啲c9觀眾睇返電視,最討厭就係成日扮講某人家事點知又係劇情

伯爵府

littlefunpig 發表於 24-6-12 02:15
好多呢種既鋪 ,估唔到開tv都要加埋黎
因為多c9 寧願睇電話多過睇電視
響bk不斷開鋪劇透下,吸引返啲c9觀 ...

無啦啦話咩打個妹
又或者邊個邊個對阿媽咁衰
一click入去又係劇集
睇到慣

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

kwokdicken 發表於 24-6-12 02:04
唔係呢排啦

你睇我上面留言

假人假事假分享
不過普遍既趨勢
Facebook係咁
Bk都係咁
上黎變左睇新聞、藝人娛樂、再唔係就係另一堆反美反外既信息,私人家庭親子真人真事既討論可能5%都無

翡翠宮

kwokdicken 發表於 24-6-12 02:17
無啦啦話咩打個妹
又或者邊個邊個對阿媽咁衰
一click入去又係劇集

9588極度on居誇張先吸引到流量麻,點知又係假野

別墅

回覆樓主:

我女成日同我講:幼稚園老師講過每個人既口味都唔同架。

男爵府

牛年勳章

s0650993 發表於 24-6-10 22:23
見到個標題,就諗起我老公成日話老爺奶奶唔欣賞好嘢食,帶佢去靚餐廳食好嘢,經常嫌三嫌四,永遠覺得自己以 ...

口味這回事,不是越貴就越喜歡的。

珍珠宮

wan_sosin 發表於 24-6-10 14:18
我哋細個好鍾意嘅碗仔翅,生菜魚肉,煎釀三寶等等,對而家呢代都唔太吸引,佢哋太多美食可以選擇,唔吼舊食 ...

依3樣我小朋友都鍾意食架!

子爵府

Zong56 發表於 24-6-12 10:13
口味這回事,不是越貴就越喜歡的。

老人家就是喜歡吃自己回憶中的好東西,平定貴,係咪真係好食,其實唔係重點。

我而家都開始有呢種體會

大宅

我80後都唔覺得狗仔粉好味,
會食,但講唔上好味

子爵府

好專制
千祈唔好迫我食我唔鍾意食嘅野
我討厭食狗仔粉too

珍珠宮

skmibb 發表於 24-6-12 10:37
依3樣我小朋友都鍾意食架!

咁就好囉,鍾意多啲種類唔同食品,我仔大部份中式食品都唔太鍾意,好麻煩!以前連餃子都唔食,而家肯食少少。

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我阿媽成日話好食既野我都唔中意食,咁唔中意咪唔中意囉,我中意食榴槤,但唔會迫人中意囉

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊